ΑρχικήΆρθραΤρία ελληνικά οινοποιεία στα 100 καλύτερα του κόσμου

Τρία ελληνικά οινοποιεία στα 100 καλύτερα του κόσμου

Από την Μαρία Αϊβαλιώτη,

Τρία ελληνικάοινοποιείαβρίσκονται στη λίστα με τα καλύτερα με τα καλύτερα παγκοσμίως.Κάθε χρόνο, το έγκριτο αμερικανικό περιοδικόWineandSpirits, από τα καλύτερα στο είδος του, δημοσιεύει μια λίστα μετα 100 καλύτεραοινοποιείατου κόσμου. Τα ελληνικά οινοποιεία που τιμήθηκαν με αυτή τη διάκριση είναι το Γαία, το Κτήμα Αργυρού (και τα δύο με έδρα τηΣαντορίνη)καιτο Κτήμα Γεροβασιλείου, από την Επανομή της Θεσσαλονίκης.

Ο ανταγωνισμός είναι αρκετά δύσκολος, αφού η λίστα διαμορφώνεται από μερικούς από τους καλύτερους οινοχόους, γνώστες του οίνου και εμπόρους που κρίνουν και βαθμολογούν τα κρασιά με βάση την ποικιλία τους, την χώρα προέλευσης και την ετικέτα τους.

Η βράβευση των καλύτερων οινοποιείωνθα γίνει σε ειδική εκδήλωσηστις 21 Οκτωβρίου στο Σαν Φρανσίσκο των ΗΠΑ. Αξίζει να σημειωθεί ότι τα έσοδα από την εκδήλωση θα διατεθούν στον οργανισμόBaykeeperπου έχει ως σκοπό την προστασία των υδάτινων πόρων.

Μη χάσετε

Πορτοκαλόπιτα

Πεντανόστιμη πορτοκαλόπιτα σιροπιαστή ή πατσαβουρόπιτα, με αφράτη υφή και πλούσια γεύση από τον Τάσο Αντωνίου!

Φαλάφελ

Αυθεντική συνταγή για φαλάφελ! Τα φαλάφελ ή ρεβιθοκεφτέδες είναι κλασική συνταγή από την κουζίνα της Μέσης Ανατολής.

Σοκολατόπιτα

Αφράτη, λαχταριστή και ζουμερή σοκολατόπιτα. Αυτή η συνταγή για εύκολη σοκολατόπιτα ετοιμάζεται μέσα σε 15 λεπτά και θυμίζει σουφλέ σοκολάτας.

Συνταγές σε 30 λεπτά

Μακαρονάδα με σάλτσα παντζαριού και φέτας

Η γλυκιά γεύση του παντζαριού σε συνδυασμό με την βελούδινη γεύση της φέτας και τη φρεσκάδα του λεμονιού δίνουν σε αυτή τη μακαρονάδα απίθανη νοστιμιά και ιδιαιτερότητα!

Μαλακά μπισκότα διπλής σοκολάτας

Αφράτα και μαλακά μπισκότα με καστανή ζάχαρη από τον Τάσο Αντωνίου. Εύκολα, γρήγορα, πεντανόστιμα μπισκότα για πρωινό και για όλες τις ηλικίες.

Σαλάτα με κινόα

Σαλάτα με κινόα από τον Τάσο Αντωνίου! Μια θρεπτική σαλάτα με κινόα, λαχανικά, ξηρούς καρπούς και ελαιόλαδο που σίγουρα θα λατρέψετε!

Ανακαλύψτε συνταγές

Λαζάνια ναπολιτέν στον φούρνο

Λαζάνια ναπολιτέν στον φούρνο από τον Τάσο Αντωνίου! Σε αυτήν την εύκολη συνταγή, τα λαζάνια μαγειρεύονται με μελωμένο κιμά και αρωματική σάλτσα ντομάτας, ενώ ψήνονται με μοτσαρέλα που λιώνει μοναδικά στον φούρνο.

Χωριάτικη τάρτα με πιπεριά Φλωρίνης

Μια υπέροχη τάρτα με χωριάτικη ζύμη, ψητή πιπεριά Φλωρίνης και πράσα. Το γιαούρτι στη γέμιση κάνει τη διαφορά!

Τυροκροκέτες

Τυροκροκέτες από τον Τάσο Αντωνίου. Οι πιο τραγανές και τυρένιες τυροκροκέτες που έχετε δοκιμάσει φτιάχνονται με πέντε μόνο υλικά!

Περισσότερα άρθρα

Ψήσιμο στη λαδόκολλα, όλα τα μυστικά της επιτυχίας!

Το ψήσιμο στη λαδόκολλα είναι ένας εύκολος, ξεκούραστος αλλά και εντυπωσιακός τρόπος να ψήσετε και να παρουσιάσετε τις δημιουργίες σας!

6 φθινοπωρινές συνταγές που θα αγαπήσεις

Φθινοπωρινές συνταγές που θα αγαπήσουν όλοι. Αλμυρές και γλυκιές δημιουργίες που θα σε συντροφεύσουν με νοστιμιά το φθινόπωρο!

Τι τρώμε την Καθαρά Δευτέρα

Ένας πλήρης οδηγός με όλα όσα πρέπει να προσέξουμε όταν αγοράζουμε τα σαρακοστιανά καλούδια για το γιορτινό τραπέζι.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ