Φανταστικό αλμυρό κέικ με κολοκυθάκι και μοτσαρέλα

Φανταστικό αλμυρό κέικ με κολοκυθάκι και μοτσαρέλα

Χρόνος προετοιμασίας: 10 minutes

Χρόνος εκτέλεσης: 1 hour

Μερίδες: 4

Υλικά


1 κολοκυθάκι (400 γραμ.)
1 μπάλα μοτσαρέλα
1 κ.σ. ξερά φύλλα μέντας
10 γραμ. αλεύρι μαλακό
1/2 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ 
2 αυγά

10ml. γάλα με πλήρη λιπαρά
100ml. ελαιόλαδο
αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180oC. Ξεπλένουμε καλά τo κολοκυθάκι και το κόβουμε σε μικρά κυβάκια. Με το μίξερ χειρός χτυπάμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τα αυγά, το γάλα, το ελαιόλαδο και τα φύλλα μέντας μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα, για περίπου 5 λεπτά. Προσθέτουμε το κολοκυθάκι και την μοτσαρέλα σε κομμάτια και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα. Μεταφέρουμε το μείγμα σε αλευρωμένη και βουτυρωμένη μακρόστενη φόρμα για κέικ και ψήνουμε για 1 ώρα, μέχρι να ψηθεί καλά το κέικ.

Tip

Μπορούμε να αντικαταστήσουμε σε αυτή τη συνταγή για αλμυρό κέικ τη μοτσαρέλα με ανθότυρο ή μαστέλο Χίου.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια.

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.