Αλμυρό κέικ με κολοκυθάκι και μοτσαρέλα

Αλμυρό κέικ με κολοκυθάκι και μοτσαρέλα! Μια λαχταριστή συνταγή. 

Φανταστικό αλμυρό κέικ με κολοκυθάκι και μοτσαρέλα

Prep Time10 λεπτά
Cook Time1 ώρα
Course: Ορεκτικά
Cuisine: Διεθνής
Keyword: αλμυρό κέικ με κολοκυθάκι και μοτσαρέλα
Servings: 4

Ingredients


  • 1 κολοκυθάκι
    400 γραμ.
    1 μπάλα μοτσαρέλα
    1 κ.σ. ξερά φύλλα μέντας
    10 γραμ. αλεύρι μαλακό
    1/2 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ 
    2 αυγά

    10ml. γάλα με πλήρη λιπαρά
    100ml. ελαιόλαδο
    αλάτι και πιπέρι

Instructions

  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180oC. Ξεπλένουμε καλά τo κολοκυθάκι και το κόβουμε σε μικρά κυβάκια. Με το μίξερ χειρός χτυπάμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τα αυγά, το γάλα, το ελαιόλαδο και τα φύλλα μέντας μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα, για περίπου 5 λεπτά. Προσθέτουμε το κολοκυθάκι και την μοτσαρέλα σε κομμάτια και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα. Μεταφέρουμε το μείγμα σε αλευρωμένη και βουτυρωμένη μακρόστενη φόρμα για κέικ και ψήνουμε για 1 ώρα, μέχρι να ψηθεί καλά το κέικ.

  • Tip

  • Μπορούμε να αντικαταστήσουμε σε αυτή τη συνταγή για αλμυρό κέικ τη μοτσαρέλα με ανθότυρο ή μαστέλο Χίου.

  •  

Δείτε επίσης: Συνταγή για το τέλειο Μπανόφι

Greek recipes in English: Visit MyGreekSalad.com

Δεν υπάρχουν σχόλια.

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.