Υπέροχα γλυκά φτιαγμένα… από χαρτί!

Από την Μαρία Αϊβαλιώτη,

Είναι γεγονός ότι ζούμε στην εποχή της εικόνας και του εντυπωσιασμού και πως μέχρι και το φαγητό περνά πρώτο από ένα οπτικό τεστ. Χρώμα, σχήμα και φυσικά παρουσίαση είναι τα  στοιχεία που κάνουν αρχικά ένα πιάτο ελκυστικό. Φανταστείτε, λοιπόν, την έκπληξή μας μόλις είδαμε ότι αυτά τα τόσα λαχταριστά εδέσματα δεν ήταν φτιαγμένα από αλεύρι, αυγά και ζάχαρη αλλά από χαρτί!

Πίσω από αυτές τις ιδιαίτερες (και παραπλανητικές) γαστρονομικές δημιουργίες βρίσκεται η Γαλλίδα Lisa Gachet, μια δραστήρια γυναίκα, που εκτός από καλλιτεχνική διευθύντρια, σχεδιάστρια και στυλίστρια, έχει την ιστοσελίδα makemylemonade.com στην οποία και γράφει ό,τι την ευχαριστεί και θεωρεί χρήσιμο και πρακτικό κυρίως για τις σύγχρονες και δραστήριες γυναίκες. 

Το πρότζεκτ αυτό, που από τη μια μας ξεγέλασε κι από την άλλη μας λίγωσε, είναι πραγματικά εξαιρετικό. Οι χάρτινες συνταγές που παρουσιάζει, εκτός της γεύσης, δεν έχουν να ζηλέψουν κάτι άλλο από τις πραγματικές, ενώ για όσες αναγνώστριες το επιθυμούν, η ταλαντούχα Lisa Gachet δίνει τη συνταγή βήμα βήμα.

Το αποτέλεσμα είναι πράγματι εκπλητικό και σε προκαλεί να μπεις στην κουζίνα. Απολαύστε τις φωτογραφίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια.

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.