ΑρχικήΣυνταγέςΚις Λορέν (Quiche Lorraine)

Κις Λορέν (Quiche Lorraine), αγαπημένη κλασσική γαλλική συνταγή που έχουμε όλοι αγαπήσει.

Κις Λορέν (Quiche Lorraine)
Εκτύπωση

Κις Λορέν (Quiche Lorraine)

Πιάτο Ορεκτικά
Κουζίνα Διεθνής
Λέξη κλειδί Κις Λορέν (Quiche Lorraine)
Προετοιμασία 20 λεπτά
Εκτέλεση 30 λεπτά
Μερίδες 6
Θερμίδες 493θερμίδες

Υλικά

  • Για τη Ζύμη

  • 200 γραμμάρια αλεύρι 
  • 100 γραμμάρια βούτυρο κατά προτίμηση όχι ελληνικό γιατί είναι πιο βαρύ
  • 100 γραμμάρια κρύο ή εμφιαλωμένο νερό
  • 1 κουταλιά της σούπας ηλιέλαιο
  • Ελάχιστο αλάτι
  •  

  • Για τη γέμιση

  • 150 γραμμάρια μπέικον
  • 5 αυγά
  • 500 γραμμάρια κρέμα γάλακτος
  • 100 γραμμάρια γάλα
  • 5 γραμμάρια αλάτι και ελάχιστο πιπέρι για την ακρίβεια, όπως μας εξήγησε ο Lucien, μια πρέζα στην άκρη του κουταλιού
  • Μοσχοκάρυδο

Εκτέλεση

  • Ζύμη: Σε ένα μπολ ρίχνουμε το βούτυρο (Προσοχή, πρέπει να είναι αρκετά κρύο), το αλεύρι, το ηλιέλαιο, το αλάτι και το νερό. Ζυμώνουμε πολύ λίγο κι ελαφρά για να γίνει η ζύμη αφράτη. Στη συνέχεια, τη βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα.
  • Μετά, ανοίγουμε το φύλλο, το τοποθετούμε σε βουτυρωμένο ταψί και στη συνέχεια ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 17 με 20 λεπτά.
  • Αφού ψηθεί η ζύμη, τη βγάζουμε από τον φούρνο και την αλείφουμε με αυγό. Βάζουμε 150 γραμμάρια μπέικον κομμένο σε κυβάκια ή σε μικρά κομμάτια και βάζουμε το ταψί στο φούρνο για άλλα 10 λεπτά.
  • Παρασκευή γέμισης: Σε μπολ ρίχνουμε και χτυπάμε 5 αυγά. Μετά προσθέτουμε 500 γραμμάρια κρέμα γάλακτος, 100 γραμμάρια γάλα, 5 γραμμάρια αλάτι και πιπέρι και τέλος το μοσχοκάρυδο. Ανακατεύουμε και ρίχνουμε τη γέμιση στο ταψί.
  • Το τελικό ψήσιμο γίνεται στους 180 βαθμούς για 20 με 30 λεπτά.

Συνταγή για πετυχημένο κλασσικό κέικ

Και Το μενού της εβδομάδας με εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές

Greek recipes in English: Visit MyGreekSalad.com

Μη χάσετε

Πορτοκαλόπιτα

Πεντανόστιμη πορτοκαλόπιτα σιροπιαστή ή πατσαβουρόπιτα, με αφράτη υφή και πλούσια γεύση από τον Τάσο Αντωνίου!

Παραδοσιακά φαλάφελ

Παραδοσιακή συνταγή για φαλάφελ! Τα φαλάφελ ή ρεβιθοκεφτέδες είναι κλασική συνταγή από την κουζίνα της Μέσης Ανατολής.

Σοκολατόπιτα

Αφράτη, λαχταριστή και ζουμερή σοκολατόπιτα. Αυτή η συνταγή για εύκολη σοκολατόπιτα ετοιμάζεται μέσα σε 15 λεπτά και θυμίζει σουφλέ σοκολάτας.

Συνταγές σε 30 λεπτά

Μακαρονάδα με σάλτσα παντζαριού και φέτας

Η γλυκιά γεύση του παντζαριού σε συνδυασμό με την βελούδινη γεύση της φέτας και τη φρεσκάδα του λεμονιού δίνουν σε αυτή τη μακαρονάδα απίθανη νοστιμιά και ιδιαιτερότητα!

Μαλακά μπισκότα διπλής σοκολάτας

Αφράτα και μαλακά μπισκότα με καστανή ζάχαρη από τον Τάσο Αντωνίου. Εύκολα, γρήγορα, πεντανόστιμα μπισκότα για πρωινό και για όλες τις ηλικίες.

Σαλάτα με κινόα

Σαλάτα με κινόα από τον Τάσο Αντωνίου! Μια θρεπτική σαλάτα με κινόα, λαχανικά, ξηρούς καρπούς και ελαιόλαδο που σίγουρα θα λατρέψετε!

Ανακαλύψτε συνταγές

Τέλειες τηγανητές πατάτες

Τέλειες διπλοτηγανισμένες πατάτες από τον Τάσο Αντωνίου.

Καβουροκεφτέδες

Καβουροκεφτέδες από τον Τάσο Αντωνίου. Αυτή η συνταγή δίνει τους πιο νόστιμους μεζέδες θαλασσικών που θα σας ζητάνε ξανά και ξανά. Μπορείτε να αντικαταστήσετε την καβουρόψιχα με γαρίδες.

Κατσικίσιο ρολό με πέστο

Συνταγή για ρολό από κατσικίσιο μπούτι στη λαδόκολλα με πέστο από θυμάρι.

Περισσότερα άρθρα

Τα 6 μυστικά για τέλειες καλοκαιρινές σαλάτες

Η τέλεια σαλάτα έχει αυτά τα βήματα που πρέπει κατακτήσετε για να τη φτιάξετε.

Τα 3 μεγάλα λάθη που κάνουμε με τους ξηρούς καρπούς

Λάθη που κάνουμε όταν αγοράζουμε και αποθηκεύουμε ξηρούς καρπούς. Αυτά είναι τα μυστικά για να διατηρήσετε ολόφρεσκους τους ξηρούς καρπούς!

Μυστικά για τέλεια βασιλόπιτα

Η συνταγή της βασιλόπιτας έχει τα μυστικά της.

2 ΣΧΟΛΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Βαθμολογήστε τη συνταγή




εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ