Κις Λορέν (Quiche Lorraine)

Κις Λορέν (Quiche Lorraine)

Χρόνος προετοιμασίας: 20 minutes

Χρόνος εκτέλεσης: 30 minutes

Μερίδες: 6

Υλικά

Για τη Ζύμη

200 γραμμάρια αλεύρι 
100 γραμμάρια βούτυρο (κατά προτίμηση όχι ελληνικό γιατί είναι πιο βαρύ)
100 γραμμάρια κρύο ή εμφιαλωμένο νερό
1 κουταλιά της σούπας ηλιέλαιο
Ελάχιστο αλάτι

 

Για τη γέμιση

150 γραμμάρια μπέικον
5 αυγά
500 γραμμάρια κρέμα γάλακτος
100 γραμμάρια γάλα
5 γραμμάρια αλάτι και ελάχιστο πιπέρι (για την ακρίβεια, όπως μας εξήγησε ο Lucien, μια πρέζα στην άκρη του κουταλιού)
Μοσχοκάρυδο

Εκτέλεση

Ζύμη: Σε ένα μπολ ρίχνουμε το βούτυρο (Προσοχή, πρέπει να είναι αρκετά κρύο), το αλεύρι, το ηλιέλαιο, το αλάτι και το νερό. Ζυμώνουμε πολύ λίγο κι ελαφρά για να γίνει η ζύμη αφράτη. Στη συνέχεια, τη βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα.

Μετά, ανοίγουμε το φύλλο, το τοποθετούμε σε βουτυρωμένο ταψί και στη συνέχεια ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 17 με 20 λεπτά.

Αφού ψηθεί η ζύμη, τη βγάζουμε από τον φούρνο και την αλείφουμε με αυγό. Βάζουμε 150 γραμμάρια μπέικον κομμένο σε κυβάκια ή σε μικρά κομμάτια και βάζουμε το ταψί στο φούρνο για άλλα 10 λεπτά.

Παρασκευή γέμισης: Σε μπολ ρίχνουμε και χτυπάμε 5 αυγά. Μετά προσθέτουμε 500 γραμμάρια κρέμα γάλακτος, 100 γραμμάρια γάλα, 5 γραμμάρια αλάτι και πιπέρι και τέλος το μοσχοκάρυδο. Ανακατεύουμε και ρίχνουμε τη γέμιση στο ταψί.

Το τελικό ψήσιμο γίνεται στους 180 βαθμούς για 20 με 30 λεπτά.

 
Δεν υπάρχουν σχόλια.

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.