Κις Λορέν (Quiche Lorraine)

Κις Λορέν (Quiche Lorraine)

Χρόνος προετοιμασίας: 20 minutes

Χρόνος εκτέλεσης: 30 minutes

Μερίδες: 6

Υλικά

Για τη Ζύμη

200 γραμμάρια αλεύρι 
100 γραμμάρια βούτυρο (κατά προτίμηση όχι ελληνικό γιατί είναι πιο βαρύ)
100 γραμμάρια κρύο ή εμφιαλωμένο νερό
1 κουταλιά της σούπας ηλιέλαιο
Ελάχιστο αλάτι

 

Για τη γέμιση

150 γραμμάρια μπέικον
5 αυγά
500 γραμμάρια κρέμα γάλακτος
100 γραμμάρια γάλα
5 γραμμάρια αλάτι και ελάχιστο πιπέρι (για την ακρίβεια, όπως μας εξήγησε ο Lucien, μια πρέζα στην άκρη του κουταλιού)
Μοσχοκάρυδο

Εκτέλεση

Ζύμη: Σε ένα μπολ ρίχνουμε το βούτυρο (Προσοχή, πρέπει να είναι αρκετά κρύο), το αλεύρι, το ηλιέλαιο, το αλάτι και το νερό. Ζυμώνουμε πολύ λίγο κι ελαφρά για να γίνει η ζύμη αφράτη. Στη συνέχεια, τη βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα.

Μετά, ανοίγουμε το φύλλο, το τοποθετούμε σε βουτυρωμένο ταψί και στη συνέχεια ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 17 με 20 λεπτά.

Αφού ψηθεί η ζύμη, τη βγάζουμε από τον φούρνο και την αλείφουμε με αυγό. Βάζουμε 150 γραμμάρια μπέικον κομμένο σε κυβάκια ή σε μικρά κομμάτια και βάζουμε το ταψί στο φούρνο για άλλα 10 λεπτά.

Παρασκευή γέμισης: Σε μπολ ρίχνουμε και χτυπάμε 5 αυγά. Μετά προσθέτουμε 500 γραμμάρια κρέμα γάλακτος, 100 γραμμάρια γάλα, 5 γραμμάρια αλάτι και πιπέρι και τέλος το μοσχοκάρυδο. Ανακατεύουμε και ρίχνουμε τη γέμιση στο ταψί.

Το τελικό ψήσιμο γίνεται στους 180 βαθμούς για 20 με 30 λεπτά.

 
https://www.mamapeinao.gr/kis-loren-quiche-lorraine/
Δεν υπάρχουν σχόλια.

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.