Croquembouche ένα ιδιαίτερο γλυκό που θα λατρέψουν όλοι.

Croquembouche
Εκτύπωση

Croquembouche

Πιάτο Γλυκά
Κουζίνα Διεθνής
Λέξη κλειδί Croquembouche
Προετοιμασία 35 λεπτά
Εκτέλεση 45 λεπτά
Συνολικός χρόνος 1 ώρα 20 λεπτά
Μερίδες 20
Θερμίδες 345θερμίδες

Υλικά

  • 1 κιλό έτοιμα σου η ποσότητα εξαρτάται από το πόσο ψηλό θέλουμε να είναι το κροκαμπούς. Μπορείτε να τα προμηθευτείτε από μεγάλα σούπερ μάρκετ, στα ράφια με τις πρώτες ύλες ζαχαροπλαστικής, καθώς και από ζαχαροπλαστεία της περιοχής σας τα οποία διαθέτουν εργαστήριο
  • 1/2 λίτρο γάλα με πλήρη λιπαρά
  • 100 γρ. ζάχαρη
  • 60 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 αυγά
  • 20 γρ. βούτυρο
  • 1/2 κ.γλ. βανίλια
  • 500 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 3 1/3 φλιτζ. νερό

Εκτέλεση

  • Ετοιμάζουμε την κρέμα ζαχαροπλαστικής (crème pâtissière):
  • Βάζουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη και τη βανίλια σε βαθύ μπολ και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε τα αυγά και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να γίνει χυλός. Σε μία κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά ζεσταίνουμε το γάλα και πριν ξεκινήσει ο βρασμός ρίχνουμε την μισή ποσότητα από το ζεστό γάλα στο χυλό. Ανακατεύουμε συνεχώς και ρίχνουμε το μείγμα στο υπόλοιπο γάλα. Ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πήξει η κρέμα. Κατεβάζουμε από την φωτιά, μεταφέρουμε σε ένα μπολ και προσθέτουμε το βούτυρο. Ανακατεύουμε και καλύπτουμε τη κρέμα με μεμβράνη έτσι ώστε να ακουμπάει όλη την επιφάνεια της κρέμας μας για να μην κάνει κρούστα. Αφήνουμε να κρυώσει και, για να τη χρησιμοποιήσουμε, τη χτυπάμε στο μίξερ ξανά για να αφρατέψει. Γεμίζουμε με την κρέμα το κορνέ ζαχαροπλαστικής και πιέζουμε ελαφρώς τη μύτη του στο εσωτερικό των σου ώστε να τα γεμίσουμε.
  • Ετοιμάζουμε την καραμέλα: 
  • Στρώνουμε λαδόκολλα σε μια καθαρή επιφάνεια εργασίας. Σε κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, ανακατεύουμε 3 φλιτζάνια ζάχαρη και 1 φλιτζάνι νερό μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. Συνεχίζουμε το ψήσιμο της καραμέλας, χωρίς να ανακατεύουμε, για περίπου 25 λεπτά ή μέχρι να χρυσαφίσει η καραμέλα.
  • Μετακινούμε ολόκληρη την κατσαρόλα σε ένα βαθύ ταψί που έχουμε γεμίσει με καυτό νερό, έτσι ώστε να διατηρηθεί η καραμέλα μας υγρή και να μπορούμε να τη δουλέψουμε. Με τη βοήθεια ενός πιρουνιού, βουτάμε την κορυφή των σου στην καραμέλα και προσεκτικά τα τοποθετούμε στη λαδόκολλα, με την καραμελωμένη επιφάνεια να βρίσκεται προς τα πάνω. Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία με τα υπόλοιπα σου. 
  • Στήνουμε το κροκαμπούς:
  • Ανακατεύουμε την υπόλοιπη ζάχαρη και το νερό σε άλλη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. Αφήνουμε να βράσουν για 8-10 λεπτά ή μέχρι να πάρουν ελαφρύ χρυσό χρώμα. Μετακινούμε την κατσαρόλα σε βαθύ ταψί που έχουμε γεμίσει κατά το ήμισυ με καυτό νερό. Με μια οδοντογλυφίδα, βουτάμε αυτήν την φορά τη βάση των σου στην καραμέλα, με γρήγορες κινήσεις για να μη κρυώσει η καραμέλα. Τοποθετούμε ένα ένα τα σουδάκια σε πιατέλα, σχηματίζοντας ένα κύκλο. Συνεχίζουμε με τα υπόλοιπα σου, δημιουργώντας στρώσεις από σου, το ένα δίπλα στο άλλο, μέχρι να “χτίσουμε” -όσο ψηλό επιθυμούμε- το δέντρο μας. Τέλος, βουτάμε 2 πιρούνια στην υπόλοιπη καραμέλα, κρατώντας τα ενωμένα, για 30 δευτερόλεπτα. Τα τραβάμε γρήγορα και σχηματίζουμε με γρήγορες κινήσεις ίνες καραμέλας γύρω από το κροκαμπούς. Αν θέλουμε να εμπλουτίσουμε τη διακόσμηση, κολλάμε χρυσά ή ασημένια μικρά καραμελάκια, ζαχαρωτά λουλούδια ή ό,τι άλλο επιθυμούμε. 

Tips

Tip: η συνταγή για croquembouche απευθύνεται σε έμπειρους μάγειρες. Συστήνεται να τη δοκιμάσετε με τη βοήθεια κάποιου ατόμου εξοικειωμένου με τη ζαχαροπλαστική. 
Πηγή: www.taste.com.au/recipes/26935/croquembouche

Δείτε επίσης: Πανεύκολη μους με 2 μόνο υλικά

Greek recipes in English: Visit MyGreekSalad.com

Μη χάσετε

Πορτοκαλόπιτα

Πεντανόστιμη πορτοκαλόπιτα σιροπιαστή ή πατσαβουρόπιτα, με αφράτη υφή και πλούσια γεύση από τον Τάσο Αντωνίου!

Φαλάφελ

Αυθεντική συνταγή για φαλάφελ! Τα φαλάφελ ή ρεβιθοκεφτέδες είναι κλασική συνταγή από την κουζίνα της Μέσης Ανατολής.

Σοκολατόπιτα

Αφράτη, λαχταριστή και ζουμερή σοκολατόπιτα. Αυτή η συνταγή για εύκολη σοκολατόπιτα ετοιμάζεται μέσα σε 15 λεπτά και θυμίζει σουφλέ σοκολάτας.

Συνταγές σε 30 λεπτά

Μακαρονάδα με σάλτσα παντζαριού και φέτας

Η γλυκιά γεύση του παντζαριού σε συνδυασμό με την βελούδινη γεύση της φέτας και τη φρεσκάδα του λεμονιού δίνουν σε αυτή τη μακαρονάδα απίθανη νοστιμιά και ιδιαιτερότητα!

Μαλακά μπισκότα διπλής σοκολάτας

Αφράτα και μαλακά μπισκότα με καστανή ζάχαρη από τον Τάσο Αντωνίου. Εύκολα, γρήγορα, πεντανόστιμα μπισκότα για πρωινό και για όλες τις ηλικίες.

Σαλάτα με κινόα

Σαλάτα με κινόα από τον Τάσο Αντωνίου! Μια θρεπτική σαλάτα με κινόα, λαχανικά, ξηρούς καρπούς και ελαιόλαδο που σίγουρα θα λατρέψετε!

Ανακαλύψτε συνταγές

Ριζότο με κολοκύθα

Ριζότο με κολοκύθα στον φούρνο μικροκυμάτων σε 10 λεπτά!

Χοιρινό Σαβόρε

Συνταγή για χοιρινό σαβόρε.

Σαλάτα με κινόα και βραστά λαχανικά

Σαλάτα με κινόα και λαχανικά από τον Τάσο Αντωνίου. Μια υγιεινή σαλάτα που μπορεί να συνοδεύσει ιδανικά κάθε γεύμα.

Περισσότερα άρθρα

2 απίστευτα γλυκά με λεμόνι που πρέπει να φτιάξεις σήμερα

Φτιάξτε τα καλύτερα γλυκά με λεμόνι και θα ενθουσιαστείτε. Αυτές οι συνταγές για γλυκά είναι εύκολες, γρήγορες, νόστιμες και μοσχοβολούν λεμόνι!

9 σούπερ συνταγές για ταπεράκι στο γραφείο

Σας προτείνουμε 9 εύκολες, γρήγορες, οικονομικές και υγιεινές συνταγές για το ταπεράκι στο γραφείο.

Φυτικό γιαούρτι: πόσο ωφελεί στη διατροφή μας;

Βάζουμε στο μικροσκόπιο τα δημοφιλέστερα είδη φυτικών γιαουρτιών και αναλύουμε τα οφέλη τους στη διατροφή μας.

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Αυτο το Croquembouche δεν μπορω να το πω αλλα μπορω να το φαω σε 5 λεπτα! Το καναμε και εσπασε ταμεία λεμε! Εισαι κορυφη μεγαλε

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Βαθμολογήστε τη συνταγή




εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ