Η παράδοση επιβάλλει τη Μεγάλη Πέμπτη να γίνεται το βάψιμο των πασχαλινών αυγών. Κι εμείς πιστοί στις παραδόσεις θα ακολουθήσει το έθιμο κι αυτή την χρονιά. Πώς, όμως, θα βάψουμε τα αυγά ομοιόμορφα και χωρίς να σπάσουν; Το Μαμα Πειναω σας δίνει όλα τα μυστικά.
1. Διαλέγουμε αυγά που δεν είναι φρέσκα αλλά ορισμένων ημερών για να βαφτούν καλύτερα, αφού το τσόφλι θα αφαιρείται πιο εύκολα και η βαφή δεν θα εισχωρήσει στο εσωτερικό.
2. Αν έχουμε τα αυγά στο ψυγείο, θα πρέπει να τα βγάλουμε και να τα αφήσουμε να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου πριν αρχίσουμε τη διαδικασία για το βάψιμό τους.
3. Πλένουμε και καθαρίζουμε την επιφάνεια των αυγών με ένα πανάκι ή με βαμβάκι ποτισμένο με ξίδι. Με τον τρόπο αυτό θα βαφτούν ομοιόμορφα , αφού δεν θα υπάρχουν διάφορα σημάδια πάνω στα τσόφλια των αυγών.
Δείτε ακόμη: 9 μοναδικοί τρόποι να βάψετε πασχαλινά αυγά
4. Για να μην σπάσουν τα αυγά κατά το βράσιμο, τα τοποθετούμε στον πάτο της κατσαρόλας στο οποίο έχουμε προσθέσει χλιαρό νερό. Μόλις το νερό αρχίσει να κοχλάζει, χαμηλώνουμε τη φωτιά και συνεχίζουμε το βράσιμο για 12-20 λεπτά περίπου ανάλογα με το μέγεθός τους.
5. Ακολουθούμε τις οδηγίες που αναγράφονται στο φακελάκι της βαφής που έχουμε αγοράσει, Μαζί με τη βαφή προσθέτουμε και λίγο ξίδι, ώστε να σταθεροποιηθεί η βαφή και να έχουμε έντονο κι ομοιόμορφο αποτέλεσμα
Δείτε ακόμη: Φτιάξτε πανεύκολα σπιτική βαφή για πασχαλινά αυγά
6. Μόλις είναι έτοιμα τα βαμμένα αυγά, με μια τρυπητή κουτάλα τα βγάζουμε από την κατσαρόλα και για να στεγνώσουν τα ακουμπάμε σε πιατέλα στρωμένη με χαρτί κουζίνας, ώστε να φύγει η περιττή βαφή.
7. Μόλις τα βαμμένα αυγά στεγνώνουν, περνάμε την επιφάνειά τους με λίγο βαμβάκι ή με πανί ποτισμένο με ελαιόλαδο για να αποκτήσουν έντονο χρώμα.
8. Αν βάψαμε τα χέρια μας, αυτό που πρέπει να κάνουμε για να αφαιρέσουμε το χρώμα είναι να τρίψουμε τα χέρια μας με λίγο χλιαρό ελαιόλαδο και στη συνέχεια με μια στυμμένη λεμονόκουπα.