ΑρχικήΆρθραΤα 8 μυστικά για το βάψιμο των πασχαλινών αυγών

Τα 8 μυστικά για το βάψιμο των πασχαλινών αυγών

Η παράδοση επιβάλλει τη Μεγάλη Πέμπτη να γίνεται το βάψιμο των πασχαλινών αυγών. Κι εμείς πιστοί στις παραδόσεις θα ακολουθήσει το έθιμο κι αυτή την χρονιά. Πώς, όμως, θα βάψουμε τα αυγά ομοιόμορφα και χωρίς να σπάσουν; Το Μαμα Πειναω σας δίνει όλα τα μυστικά.

1. Διαλέγουμε αυγά που δεν είναι φρέσκα αλλά ορισμένων ημερών για να βαφτούν καλύτερα, αφού το τσόφλι θα αφαιρείται πιο εύκολα και η βαφή δεν θα εισχωρήσει στο εσωτερικό.

2. Αν έχουμε τα αυγά στο ψυγείο, θα πρέπει να τα βγάλουμε και να τα αφήσουμε να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου πριν αρχίσουμε τη διαδικασία για το βάψιμό τους.

3. Πλένουμε και καθαρίζουμε την επιφάνεια των αυγών με ένα πανάκι ή με βαμβάκι ποτισμένο με ξίδι. Με τον τρόπο αυτό θα βαφτούν ομοιόμορφα , αφού δεν θα υπάρχουν διάφορα σημάδια πάνω στα τσόφλια των αυγών.

Δείτε ακόμη: 9 μοναδικοί τρόποι να βάψετε πασχαλινά αυγά

4. Για να μην σπάσουν τα αυγά κατά το βράσιμο, τα τοποθετούμε στον πάτο της κατσαρόλας στο οποίο έχουμε προσθέσει χλιαρό νερό. Μόλις το νερό αρχίσει να κοχλάζει, χαμηλώνουμε τη φωτιά και συνεχίζουμε το βράσιμο για 12-20 λεπτά περίπου ανάλογα με το μέγεθός τους.

5. Ακολουθούμε τις οδηγίες που αναγράφονται στο φακελάκι της βαφής που έχουμε αγοράσει,  Μαζί με τη βαφή προσθέτουμε και λίγο ξίδι, ώστε να σταθεροποιηθεί η βαφή και να έχουμε έντονο κι ομοιόμορφο αποτέλεσμα

Δείτε ακόμη: Φτιάξτε πανεύκολα σπιτική βαφή για πασχαλινά αυγά

6. Μόλις είναι έτοιμα τα βαμμένα αυγά, με μια τρυπητή κουτάλα τα βγάζουμε από την κατσαρόλα και για να στεγνώσουν τα ακουμπάμε σε πιατέλα στρωμένη με χαρτί κουζίνας, ώστε να φύγει η περιττή βαφή.

7. Μόλις τα βαμμένα αυγά στεγνώνουν, περνάμε την επιφάνειά τους με λίγο βαμβάκι ή με πανί ποτισμένο με ελαιόλαδο για να αποκτήσουν έντονο χρώμα.

8. Αν βάψαμε τα χέρια μας, αυτό που πρέπει να κάνουμε για να αφαιρέσουμε το χρώμα είναι να τρίψουμε τα χέρια μας με λίγο χλιαρό ελαιόλαδο και στη συνέχεια με μια στυμμένη λεμονόκουπα.

Μη χάσετε

Πορτοκαλόπιτα

Πεντανόστιμη πορτοκαλόπιτα σιροπιαστή ή πατσαβουρόπιτα, με αφράτη υφή και πλούσια γεύση από τον Τάσο Αντωνίου!

Παραδοσιακά φαλάφελ

Παραδοσιακή συνταγή για φαλάφελ! Τα φαλάφελ ή ρεβιθοκεφτέδες είναι κλασική συνταγή από την κουζίνα της Μέσης Ανατολής.

Σοκολατόπιτα

Αφράτη, λαχταριστή και ζουμερή σοκολατόπιτα. Αυτή η συνταγή για εύκολη σοκολατόπιτα ετοιμάζεται μέσα σε 15 λεπτά και θυμίζει σουφλέ σοκολάτας.

Συνταγές σε 30 λεπτά

Μακαρονάδα με σάλτσα παντζαριού και φέτας

Η γλυκιά γεύση του παντζαριού σε συνδυασμό με την βελούδινη γεύση της φέτας και τη φρεσκάδα του λεμονιού δίνουν σε αυτή τη μακαρονάδα απίθανη νοστιμιά και ιδιαιτερότητα!

Μαλακά μπισκότα διπλής σοκολάτας

Αφράτα και μαλακά μπισκότα με καστανή ζάχαρη από τον Τάσο Αντωνίου. Εύκολα, γρήγορα, πεντανόστιμα μπισκότα για πρωινό και για όλες τις ηλικίες.

Σαλάτα με κινόα

Σαλάτα με κινόα από τον Τάσο Αντωνίου! Μια θρεπτική σαλάτα με κινόα, λαχανικά, ξηρούς καρπούς και ελαιόλαδο που σίγουρα θα λατρέψετε!

Ανακαλύψτε συνταγές

Καραμελωμένο κοτόπουλο

Συνταγή για καραμελωμένα μπουτάκια κοτόπουλου!

Σπαγγέτι με βούτυρο

Σπαγγέτι βουτύρου από τον Τάσο Αντωνίου. Η πιο γευστική και εύκολη μακαρονάδα με βούτυρο και σκόρδο που έχετε δοκιμάσει!

Σοκολατόπιτα με 5 υλικά

Η πιο εύκολη και νόστιμη σοκολατόπιτα με πέντε μόνο υλικά που έχετε πάντα στην κουζίνα σας!

Περισσότερα άρθρα

Ο απίστευτος λόγος που πρέπει να βάζεις τα μπαχαρικά στην κατάψυξη

Τα μπαχαρικά είναι ένας τρόπος να προσθέσεις γεύση στο φαγητό σου. Ήξερες όμως ότι είναι αγαπημένη τροφή και για ζιζάνια και άλλα έντομα;

Φτιάχνουμε συνταγές με ό,τι περίσσεψε το Πάσχα

Μαγειρεύουμε και αξιοποιούμε το πασχαλινό αρνί, τα κουλουράκια και τα αυγά που περίσσεψαν.

5 έξυπνες συμβουλές για να τακτοποιήσετε την κουζίνα σας από την Marie Kondo

5 ιδέες για να δώσετε "σπινθήρες χαράς" στην κουζίνα σας σύμφωνα με την γκουρού της τακτοποίησης Marie Kondo.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ