ΑρχικήΆρθραΜην ξαναβάλεις αυτά τα υλικά στον καφέ σου!

Μην ξαναβάλεις αυτά τα υλικά στον καφέ σου!

Από την Άννα Ευθυμίου,

Είτε πίνεις καφέ για να ξυπνήσεις το πρωί, είτε για περισσότερη ενέργεια μέσα στη μέρα, είτε απλώς από συνήθεια, το σίγουρο είναι ότι αποτελεί βασικό τελετουργικό στην ημέρα σου – όπως και στη δική μας. Γνώριζες όμως ότι τα πιο συνηθισμένα υλικά που προσθέτουμε στο φλιτζάνι μας καταστρέφουν την πραγματική γεύση του καφέ; Μάθε, λοιπόν, πώς πραγματικά θα απολαύσεις τον καφέ σου και τί δεν πρέπει ποτέ, μα ποτέ, να προσθέσεις στο αγαπημένο σου ρόφημα.

Πριν ξεκινήσεις να διαβάζεις το “ζουμί” του άρθρου, φτιάξε έναν πραγματικά καλό καφέ στο πι και φι με τον express οδηγό μας! 

Γάλα

Σύμφωνα με έρευνες, όταν το γάλα αναμιχθεί με υψηλές ποσότητες καφεΐνης, τότε αυξάνεται η απέκκριση ασβεστίου από τα ούρα ενώ μεγάλη ποσότητα από το ιχνοστοιχείο αυτό κατακάθεται στα έντερα. Η ουσία καζεΐνη που περιέχει το γάλα, όταν έρθει σε επαφή με την καφεΐνη, τότε πήζει και δημιουργεί μια μάζα που προκαλεί φούσκωμα, συχνά πόνο στο στομάχι ή την κοιλιά και ακόμη συχνότερα κοιλιακές διαταραχές. Γι’ αυτό και συχνά όταν πίνουμε έτσι τον καφέ μας νιώθουμε σαν να μην έχουμε χωνέψει.

Ζάχαρη

Η ζάχαρη είναι συχνά βασική δημιουργός αιτία για πληθώρα προβλημάτων υγείας – από διαβήτη και καρδιακές παθήσεις μέχρι παχυσαρκία και ελλειμματική προσοχή/υπερκινητικότητα. Άσε που οι πραγματικοί γνώστες του καφέ προτιμούν το ρόφημά τους σκέτο για να καταλαβαίνουν αν είναι πραγματικά καλό χωρίς να αλλοιώνεται η αυθεντική γεύση του χαρμανιού.

Σαντιγί και διάφορα σιρόπια

Στη δεκαετία του 2000, η τάση των τεραστίων ροφημάτων εμποτισμένων με διαφόρων ειδών σιρόπια και πλούσιες στρώσεις σαντιγί ήταν πραγματικά τεράστια. Σήμερα παρατηρούμε μια στροφή στην ουσία του καφέ και αφήνουμε στην άκρη τα φανταχτερά ροφήματα (συνήθως με ελάχιστη περιεκτικότητα σε καφέ). Για να μην αναφερθούμε στις πάμπολλες θερμίδες που έχεις ποτίσει τον οργανισμό σου με το καλημέρα σας. Χρειάζεσαι και άλλα πειστήρια για να πιεις τον καφέ σου σκέτο;

Μάθε πώς θα φτιάξεις τον τέλειο καφέ φίλτρου με ένα κλικ εδώ! 

 

Μη χάσετε

Πορτοκαλόπιτα

Πεντανόστιμη πορτοκαλόπιτα σιροπιαστή ή πατσαβουρόπιτα, με αφράτη υφή και πλούσια γεύση από τον Τάσο Αντωνίου!

Φαλάφελ

Αυθεντική συνταγή για φαλάφελ! Τα φαλάφελ ή ρεβιθοκεφτέδες είναι κλασική συνταγή από την κουζίνα της Μέσης Ανατολής.

Σοκολατόπιτα

Αφράτη, λαχταριστή και ζουμερή σοκολατόπιτα. Αυτή η συνταγή για εύκολη σοκολατόπιτα ετοιμάζεται μέσα σε 15 λεπτά και θυμίζει σουφλέ σοκολάτας.

Συνταγές σε 30 λεπτά

Μακαρονάδα με σάλτσα παντζαριού και φέτας

Η γλυκιά γεύση του παντζαριού σε συνδυασμό με την βελούδινη γεύση της φέτας και τη φρεσκάδα του λεμονιού δίνουν σε αυτή τη μακαρονάδα απίθανη νοστιμιά και ιδιαιτερότητα!

Μαλακά μπισκότα διπλής σοκολάτας

Αφράτα και μαλακά μπισκότα με καστανή ζάχαρη από τον Τάσο Αντωνίου. Εύκολα, γρήγορα, πεντανόστιμα μπισκότα για πρωινό και για όλες τις ηλικίες.

Σαλάτα με κινόα

Σαλάτα με κινόα από τον Τάσο Αντωνίου! Μια θρεπτική σαλάτα με κινόα, λαχανικά, ξηρούς καρπούς και ελαιόλαδο που σίγουρα θα λατρέψετε!

Ανακαλύψτε συνταγές

Πικάντικο κουνουπίδι

Το καλύτερο ορεκτικό για πάρτυ! Αν σας αρέσουν τα πρωτότυπα σνακ, με αυτά τα υλικά θα μεταμορφώσετε το απλό κουνουπίδι στην απόλυτη λιχουδιά. Το πικάντικο κουνουπίδι θα γίνει η αγαπημένη σας συνταγή για πάρτυ!

Ατομικά μπανόφι σε 5 λεπτά

Banofee στην πιο εύκολη και γρήγορη εκδοχή του, χωρίς να χρειαστεί να βράσετε ζαχαρούχο γάλα, από τον Τάσο Αντωνίου!

Λαγάνα για την Καθαρά Δευτέρα

Συνταγή για παραδοσιακή λαγάνα από τον Τάσο Αντωνίου. Δείτε πώς θα φτιάξετε το νηστίσιμο ψωμί της Καθαράς Δευτέρας εύκολα και απλά!

Περισσότερα άρθρα

4 απίθανοι τρόποι να αξιοποιήσετε τις φλούδες λεμονιού

Πώς μπορούμε να αξιοποιήσουμε τις φλούδες λεμονιού, εύκολα και αποτελεσματικά;

Το απίστευτο υλικό που λείπει από τον καφέ σου

Καφές με βούτυρο, η νέα μόδα που υπόσχεται καλύτερη γεύση, μεγαλύτερη απορρόφηση της καφεΐνης και θαύματα στην απώλεια βάρους!

Κορονοϊός και μαγειρική: 14 συνταγές για την καραντίνα

Δείτε τις 14 συνταγές για την καραντίνα που θα φτιάξετε με ό,τι υλικά έχετε στην κουζίνα σας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ