Κέικ λεμονιού με λιμοντσέλο

Κέικ λεμονιού με λιμοντσέλο

Κέικ λεμονιού με λιμοντσέλο. Ένα υπέροχο κέικ με φοβερό άρωμα λεμόνι. Η συνταγή είναι πολύ εύκολη και γρήγορη και πολλές φορές δοκιμασμένη.

Κέικ λεμονιού με λιμοντσέλο
Print

Κέικ λεμονιού με λιμοντσέλο

Αρωματικό κέικ λεμονιού και λιμοντσέλο από τον Τάσο Αντωνίου! Μία μοναδική συνταγή για κέικ λεμόνι με υπέροχο λιμοντσέλο το οποίο δίνει το πιο αφράτο και μυρωδάτο κέικ. Δοκιμάστε το!
Course Κυρίως πιάτα
Cuisine Ελληνική
Keyword Κέικ λεμονιού με λιμοντσέλο
Prep Time 15 λεπτά
Cook Time 50 λεπτά
Total Time 1 ώρα 5 λεπτά
Servings 6
Calories 303θερμίδες

Ingredients

  • <strong style="font-family:Arial Helvetica, sans-serif;font-size:14px">Για το κέικ:

Instructions

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180οC.
  • Χτυπάμε καλά τη ζάχαρη με τα αυγά, ρίχνουμε το ρούμι, το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, ξύσμα από 6 λεμόνια, τη κρέμα γάλακτος και το βούτυρο και ανακατεύουμε καλά για τουλάχιστον 2 λεπτά. Ρίχνουμε το μείγμα σε αλευρωμένη και βουτυρωμένη φόρμα για κέικ και ψήνουμε για περίπου 50 λεπτά.
  • Για το γλάσο:
  • Σε ένα μικρό μπολ, αναμειγνύουμε τον χυμό και το ξύσμα 1 λεμονιού με το limoncello και τη ζάχαρη άχνη μέχρι να ομογενοποιηθούν. Γαρνίρουμε το κρύο κέικ το οποίο έχουμε ξεφορμάρει με το γλάσο.

Δείτε επίσης: Φοβερή σοκολατόπιτα 

4 Σχόλια

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.

Βαθμολογήστε τη συνταγή