Κέικ λεμονιού με λιμοντσέλο

Κέικ λεμονιού με λιμοντσέλο
Κέικ λεμονιού με λιμοντσέλο

Χρόνος προετοιμασίας: 15 minutes

Χρόνος εκτέλεσης: 50 minutes

Συνολικός χρόνος: 1 hour, 5 minutes

Μερίδες: 6

Θερμίδες: 303

Κέικ λεμονιού με λιμοντσέλο

Αρωματικό κέικ λεμονιού και λιμοντσέλο από τον Τάσο Αντωνίου! Μία μοναδική συνταγή για κέικ λεμόνι με υπέροχο λιμοντσέλο το οποίο δίνει το πιο αφράτο και μυρωδάτο κέικ. Δοκιμάστε το!

Υλικά

Για το κέικ:

  • 100 γρ. βούτυρο λιωμένο
  • 350 γρ. ζάχαρη
  • 6 αυγά
  • ξύσμα από 6 λεμόνια
  • 150 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 280 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κ.σ μπέικιν πάουντερ
  • 100 γρ. ρούμι
    Για τη γέμιση:
    χυμό από 7 μεσαία λεμόνια
    100 γρ. κορν φλαουρ
    ξύσμα από 4 λεμόνια
    225 γρ. ζάχαρη
    100 γρ. βούτυρο
    6 κρόκους
    350 γρ. νερό
    Για το γλάσο:
    χυμό από 1 λεμόνι
    κ.σ. limoncello
    250 γρ. ζάχαρη άχνη
  • Εκτέλεση

    Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180οC.

    Χτυπάμε καλά τη ζάχαρη με τα αυγά, ρίχνουμε το ρούμι, το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, ξύσμα από 6 λεμόνια, τη κρέμα γάλακτος και το βούτυρο και ανακατεύουμε καλά για τουλάχιστον 2 λεπτά. Ρίχνουμε το μείγμα σε αλευρωμένη και βουτυρωμένη φόρμα για κέικ και ψήνουμε για περίπου 50 λεπτά.

    Για το γλάσο:

    Σε ένα μικρό μπολ, αναμειγνύουμε τον χυμό και το ξύσμα 1 λεμονιού με το limoncello και τη ζάχαρη άχνη μέχρι να ομογενοποιηθούν. Γαρνίρουμε το κρύο κέικ το οποίο έχουμε ξεφορμάρει με το γλάσο.

    https://www.mamapeinao.gr/limoncello-lemon-cake/
    2 Σχόλια

    Αφήστε ένα σχόλιο

    Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.