Κέικ λεμονιού με λιμοντσέλο. Ένα υπέροχο κέικ με φοβερό άρωμα λεμόνι. Η συνταγή είναι πολύ εύκολη και γρήγορη και πολλές φορές δοκιμασμένη.
Κέικ λεμονιού με λιμοντσέλο
Ingredients
<strong style="font-family:Arial
Helvetica, sans-serif;font-size:14px">Για το κέικ:- 100 γρ. βούτυρο λιωμένο
- 350 γρ. ζάχαρη
- 6 αυγά
- ξύσμα από 6 λεμόνια
- 150 γρ. κρέμα γάλακτος
- 280 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 κ.σ μπέικιν πάουντερ
- 100 γρ. ρούμι
Για τη γέμιση:
χυμό από 7 μεσαία λεμόνια
100 γρ. κορν φλαουρ
ξύσμα από 4 λεμόνια
225 γρ. ζάχαρη
100 γρ. βούτυρο
6 κρόκους
350 γρ. νερό
Για το γλάσο:
χυμό από 1 λεμόνι
1 κ.σ. limoncello
250 γρ. ζάχαρη άχνη- 100 γρ. βούτυρο λιωμένο
Instructions
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180οC.
Χτυπάμε καλά τη ζάχαρη με τα αυγά, ρίχνουμε το ρούμι, το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, ξύσμα από 6 λεμόνια, τη κρέμα γάλακτος και το βούτυρο και ανακατεύουμε καλά για τουλάχιστον 2 λεπτά. Ρίχνουμε το μείγμα σε αλευρωμένη και βουτυρωμένη φόρμα για κέικ και ψήνουμε για περίπου 50 λεπτά.
Για το γλάσο:
Σε ένα μικρό μπολ, αναμειγνύουμε τον χυμό και το ξύσμα 1 λεμονιού με το limoncello και τη ζάχαρη άχνη μέχρι να ομογενοποιηθούν. Γαρνίρουμε το κρύο κέικ το οποίο έχουμε ξεφορμάρει με το γλάσο.
Δείτε επίσης: Φοβερή σοκολατόπιτα
τελειο κεικ