Mπισκότα με κεφαλοτύρι

Mπισκότα με κεφαλοτύρι
Mπισκότα με κεφαλοτύρι
Εκτύπωση

Mπισκότα με κεφαλοτύρι

Mπισκότα με κεφαλοτύρι! Μια πολύ νόστιμη και εύκολη συνταγή
Πιάτο Ορεκτικά
Κουζίνα Ελληνική
Λέξη κλειδί Mπισκότα με κεφαλοτύρι
Προετοιμασία 20 λεπτά
Εκτέλεση 30 λεπτά
Συνολικός χρόνος 50 λεπτά
Μερίδες 30
Θερμίδες 30θερμίδες

Υλικά

  • 1 κεσεδάκι μαργαρίνη σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 κεσεδάκι λευκό ξηρό κρασί
  • ½ κ.γλ. αλάτι
  • 250 γραμμ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • ½ φλ τσαγ. κεφαλοτύρι ή παρμεζάνα τριμμένη 
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

  • Τοποθετούμε τη μαργαρίνη, το αλάτι και το κρασί σε ένα μπολ και τα χτυπάμε ελαφρά με το σύρμα. Προσθέτουμε λίγο λίγο το αλεύρι ανακατεύοντας με σπάτουλα ή με το χέρι. Τελειώνουμε το ζύμωμα με το χέρι, έχοντας μια ζύμη μαλακή και εύπλαστη, που δεν θα κολλάει. Χωρίζουμε τη ζύμη σε 2 μέρη και πλάθουμε τα κομμάτια σε ρολό (σαν σαλάμι). Την τυλίγουμε με μεμβράνη πιέζοντας τις άκρες για να στρώσει το σχήμα. Ύστερα την παγώνουμε για 20΄ στο ψυγείο να σφίξει. Αφαιρούμε τη μεμβράνη και με κοφτερό μαχαίρι κόβουμε τη ζύμη σε λεπτές φέτες (στρογγυλά μπισκότα). Τα αδειάζουμε σε λαμαρίνα στρωμένη με λαδόκολλα. Πασπαλίζουμε κάθε μπισκότο με λίγο τριμμένο τυρί και τρίβουμε φρέσκο πιπέρι. Ψήνουμε τα μπισκότα στους 170°C σε καλά προθερμασμένο φούρνο για 20΄ έως ότου ροδίσουν ελαφρά. Τα δοκιμάζουμε αμέσως μόλις κρυώσουν.

Δείτε επίσης: Μους σοκολάτας με 2 μόνο υλικά! 

Κάνε εγγραφή στο κανάλι του Mama Peinao TV για να βλέπεις όλες τις νέες μας συνταγές!

2 Σχόλια

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.

Βαθμολογήστε τη συνταγή