ΑρχικήΆρθρα10+5 τρικ στην κουζίνα

10+5 τρικ στην κουζίνα

Από τη Λίζα Μάτσα,

Αν ανήκεις στη κατηγορία των εργασιομανών και των πολυάσχολων, οι ιδέες μας θα σε γλυτώσουν από μεγάλες μανούβρες. Μαγειρικά σκεύη και πρώτες ύλες είναι στις υπηρεσίες μας και εξοικονομούν χρόνο και ενέργεια για μας!

1. Αντί να προσπαθείς αδίκως με το δάκτυλό σου να βγάλεις το τσόφλι που έπεσε στο μπολ με τα αυγά σου, μπορείς απλά με το μισό κέλυφος του αυγού που έσπασες να το “τσακώσεις”.

2. Έλεγξε πόσο φρέσκα είναι τα αυγά που αγόρασες, γεμίζοντας απλά ένα ποτήρι νερό. Ρίξε το αυγό μέσα και παρατήρησε αν επιπλέει. Όσο πιο ψηλά στην επιφάνεια του νερού ανεβαίνει, τόσο πιο μπαγιάτικο είναι.

3. Αν είσαι ενάντια στη σπατάλη του φαγητού ή απλά δεν έχεις χρόνο να διαθέσεις στην κουζίνα, κατάψυξε την σάλτσα που έχει απομείνει σε παγοκύστες για την επόμενη φορά που θα τις χρειαστείς.

4. Αν θέλετε να ζεστάνετε ομοιόμορφα τα μακαρόνια σας στο φούρνο μικροκυμάτων, αφήστε ένα κενό στη μέση του πιάτου σας.

5. Κόψε το pancake σου με το κόφτη της πίτσας και απόλαυσε το σε μικρά λαχταριστά κομματάκια που θα πολλαπλασιάσουν τη χαρά του πρωινού στο κρεβάτι! Λειτουργεί εξίσου με τις βάφλες, τα μακαρόνια αλλά και τις τηγανητές πατάτες.

6. Αν δε θες το παγωτό σου να γίνει σκληρό σαν πέτρα μέσα στην κατάψυξη, βάλτο μέσα σε μια πλαστική αεροστεγή σακούλα.

7. Χρησιμοποίησε οδοντικό νήμα για να κόψεις εύκολα και με ακρίβεια “τρυφερές” τροφές, όπως το μαλακό τυρί ή το κέικ.

8. Με το χέρι σου ρόλαρε τα λεμόνια πάνω στο πάγκο λίγο πριν τα κόψεις για να βγάλουν πολύ περισσότερο χυμό.

9. Άσε στην άκρη το μαχαίρι και ξεφλούδισε το φρέσκο τζιντζερ με ένα κουτάλι.

10. Η ξύλινη κουτάλα σου δεν προορίζεται μόνο για ανακάτεμα. Τοποθέτησε την πάνω σε μια κατσαρόλα που βράζει το νερό και να είσαι σίγουρος πως δεν θα ξεχειλίσει κι αν ξεχαστείς λίγο! Μαγικό;

11. Αν το μέλι ζαχάρωσε, μη βιαστείς να το πετάξεις. Δώσε του παράταση ζωής ζεσταίνοντας το με τη συσκευασία του σε μια κατσαρόλα με ζεστό νερό.

12. Βγάλε τα κουκούτσια από τα κεράσια χωρίς να τα καταστρέψεις, χρησιμοποιώντας ένα μπουκάλι και ένα chopstick.

13. Αν δεν έχεις θήκες για cupcakes μην πτοηθείς γιατί έχεις σίγουρα λαδόκολλα για να φτιάξεις αυτοσχέδιες θήκες.

14. Αν έχεις ιδρώσει στην προσπάθεια να ανοίξεις εκείνο το βαζάκι, βάλε το λαστιχένιο γάντι κουζίνας σου και προσπάθησε ξανά.

15. Αν έχεις μια ακαταμάχητη όρεξη για banana bread αλλά οι μπανάνες σου δεν είναι αρκετά ώριμες, τώρα μπορείς να επιταχύνεις τη διαδικασία. Βάλτες στο φούρνο και σε λιγότερο από μια ώρα, είναι κατάμαυρες και έτοιμες για χρήση.

16. Βάλε σε παγοκύστη τα μυρωδικά σου μαζί με ελαιόλαδο. Έτσι, δεν θα μαραθούν και μπορείς να τα απολαμβάνεις κάθε εποχή. Για να τα χρησιμοποιήσεις, τα σοτάρεις στο τηγάνι ή τα προσθέτεις σε σάλτσες στην κατσαρόλα. Μαγεία!

Είμαστε βέβαιοι πως καθώς διαβάζατε τις παρακάτω γραμμές, αναρωτηθήκατε άπειρες φορές: “Μα γιατί δε το είχα σκεφτεί αυτό;”

Μη χάσετε

Πορτοκαλόπιτα

Πεντανόστιμη πορτοκαλόπιτα σιροπιαστή ή πατσαβουρόπιτα, με αφράτη υφή και πλούσια γεύση από τον Τάσο Αντωνίου!

Παραδοσιακά φαλάφελ

Παραδοσιακή συνταγή για φαλάφελ! Τα φαλάφελ ή ρεβιθοκεφτέδες είναι κλασική συνταγή από την κουζίνα της Μέσης Ανατολής.

Σοκολατόπιτα

Αφράτη, λαχταριστή και ζουμερή σοκολατόπιτα. Αυτή η συνταγή για εύκολη σοκολατόπιτα ετοιμάζεται μέσα σε 15 λεπτά και θυμίζει σουφλέ σοκολάτας.

Συνταγές σε 30 λεπτά

Μακαρονάδα με σάλτσα παντζαριού και φέτας

Η γλυκιά γεύση του παντζαριού σε συνδυασμό με την βελούδινη γεύση της φέτας και τη φρεσκάδα του λεμονιού δίνουν σε αυτή τη μακαρονάδα απίθανη νοστιμιά και ιδιαιτερότητα!

Μαλακά μπισκότα διπλής σοκολάτας

Αφράτα και μαλακά μπισκότα με καστανή ζάχαρη από τον Τάσο Αντωνίου. Εύκολα, γρήγορα, πεντανόστιμα μπισκότα για πρωινό και για όλες τις ηλικίες.

Σαλάτα με κινόα

Σαλάτα με κινόα από τον Τάσο Αντωνίου! Μια θρεπτική σαλάτα με κινόα, λαχανικά, ξηρούς καρπούς και ελαιόλαδο που σίγουρα θα λατρέψετε!

Ανακαλύψτε συνταγές

Φασολάδα χωριάτικη

Φασολάδα από τον Τάσο Αντωνίου. Βελούδινη και πλούσια, χυλωμένη φασολάδα, εύκολα, γρήγορα και πεντανόστιμα με την πιο εύκολη συνταγή.

Σπιτική κέτσαπ

Πεντανόστιμη σπιτική κέτσαπ από τον Τάσο Αντωνίου. Φτιάξτε τη δική σας κέτσαπ με αγνά υλικά και συνοδεύστε τηγανητές πατάτες, κρεατικά και σάντουιτς με τη σπιτική σας κέτσαπ.

Μαρμελάδα βερύκοκο με τζίντζερ

Υπέροχο καλοκαιρινή μαρμελάδα βερίκοκο! Διαλέξτε ώριμα βερίκοκα ποικιλίας Διαμαντοπούλου για τη μαρμελάδα. Προσθέστε λίγο τζίντζερ για να αναδείξετε τα αρώματα και την πλούσια γεύση της μαρμελάδας.

Περισσότερα άρθρα

Τι να προσέχουμε όταν τρώμε έξω το καλοκαίρι σύμφωνα με τον ΕΦΕΤ

Συστάσεις στους καταναλωτές για την επιλογή ασφαλών τροφών στα εστιατόρια το καλοκαίρι δίνει ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ) με σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε.

5 έξυπνοι τρόποι για να καθαρίσετε τα πυρίμαχα σκεύη

Υπάρχουν πολλοί καλοί λόγοι για να ψήσετε το φαγητό σε πυρίμαχο σκεύος. Το γυαλί κατανέμει ισόποσα τη θερμότητα στο φούρνο, και έτσι ψήνεται ομοιόμορφα...

Εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο ή απλό ελαιόλαδο; Να η διαφορά

Μάθετε ποιο ελαιόλαδο πρέπει να χρησιμοποιείτε ανάλογα με τη συνταγή!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ