Από τη Λίζα Μάτσα,
Αν ανήκεις στη κατηγορία των εργασιομανών και των πολυάσχολων, οι ιδέες μας θα σε γλυτώσουν από μεγάλες μανούβρες. Μαγειρικά σκεύη και πρώτες ύλες είναι στις υπηρεσίες μας και εξοικονομούν χρόνο και ενέργεια για μας!
1. Αντί να προσπαθείς αδίκως με το δάκτυλό σου να βγάλεις το τσόφλι που έπεσε στο μπολ με τα αυγά σου, μπορείς απλά με το μισό κέλυφος του αυγού που έσπασες να το “τσακώσεις”.
2. Έλεγξε πόσο φρέσκα είναι τα αυγά που αγόρασες, γεμίζοντας απλά ένα ποτήρι νερό. Ρίξε το αυγό μέσα και παρατήρησε αν επιπλέει. Όσο πιο ψηλά στην επιφάνεια του νερού ανεβαίνει, τόσο πιο μπαγιάτικο είναι.
3. Αν είσαι ενάντια στη σπατάλη του φαγητού ή απλά δεν έχεις χρόνο να διαθέσεις στην κουζίνα, κατάψυξε την σάλτσα που έχει απομείνει σε παγοκύστες για την επόμενη φορά που θα τις χρειαστείς.
4. Αν θέλετε να ζεστάνετε ομοιόμορφα τα μακαρόνια σας στο φούρνο μικροκυμάτων, αφήστε ένα κενό στη μέση του πιάτου σας.
5. Κόψε το pancake σου με το κόφτη της πίτσας και απόλαυσε το σε μικρά λαχταριστά κομματάκια που θα πολλαπλασιάσουν τη χαρά του πρωινού στο κρεβάτι! Λειτουργεί εξίσου με τις βάφλες, τα μακαρόνια αλλά και τις τηγανητές πατάτες.
6. Αν δε θες το παγωτό σου να γίνει σκληρό σαν πέτρα μέσα στην κατάψυξη, βάλτο μέσα σε μια πλαστική αεροστεγή σακούλα.
7. Χρησιμοποίησε οδοντικό νήμα για να κόψεις εύκολα και με ακρίβεια “τρυφερές” τροφές, όπως το μαλακό τυρί ή το κέικ.
8. Με το χέρι σου ρόλαρε τα λεμόνια πάνω στο πάγκο λίγο πριν τα κόψεις για να βγάλουν πολύ περισσότερο χυμό.
9. Άσε στην άκρη το μαχαίρι και ξεφλούδισε το φρέσκο τζιντζερ με ένα κουτάλι.
10. Η ξύλινη κουτάλα σου δεν προορίζεται μόνο για ανακάτεμα. Τοποθέτησε την πάνω σε μια κατσαρόλα που βράζει το νερό και να είσαι σίγουρος πως δεν θα ξεχειλίσει κι αν ξεχαστείς λίγο! Μαγικό;
11. Αν το μέλι ζαχάρωσε, μη βιαστείς να το πετάξεις. Δώσε του παράταση ζωής ζεσταίνοντας το με τη συσκευασία του σε μια κατσαρόλα με ζεστό νερό.
12. Βγάλε τα κουκούτσια από τα κεράσια χωρίς να τα καταστρέψεις, χρησιμοποιώντας ένα μπουκάλι και ένα chopstick.
13. Αν δεν έχεις θήκες για cupcakes μην πτοηθείς γιατί έχεις σίγουρα λαδόκολλα για να φτιάξεις αυτοσχέδιες θήκες.
14. Αν έχεις ιδρώσει στην προσπάθεια να ανοίξεις εκείνο το βαζάκι, βάλε το λαστιχένιο γάντι κουζίνας σου και προσπάθησε ξανά.
15. Αν έχεις μια ακαταμάχητη όρεξη για banana bread αλλά οι μπανάνες σου δεν είναι αρκετά ώριμες, τώρα μπορείς να επιταχύνεις τη διαδικασία. Βάλτες στο φούρνο και σε λιγότερο από μια ώρα, είναι κατάμαυρες και έτοιμες για χρήση.
16. Βάλε σε παγοκύστη τα μυρωδικά σου μαζί με ελαιόλαδο. Έτσι, δεν θα μαραθούν και μπορείς να τα απολαμβάνεις κάθε εποχή. Για να τα χρησιμοποιήσεις, τα σοτάρεις στο τηγάνι ή τα προσθέτεις σε σάλτσες στην κατσαρόλα. Μαγεία!
Είμαστε βέβαιοι πως καθώς διαβάζατε τις παρακάτω γραμμές, αναρωτηθήκατε άπειρες φορές: “Μα γιατί δε το είχα σκεφτεί αυτό;”