Από τον Τάσο Αντωνίου,
Εάν λατρεύεις την πίτσα όσο εγώ, σίγουρα έχεις δει στο Instagram μου τα reels με τις πίτσες που φτιάχνω στον φούρνο Ooni Koda 16. Για χρόνια προσπαθούσα να φτιάξω πίτσα ακριβώς όπως την φτιάχνουν στα αγαπημένα μου μαγαζιά στην Ιταλία, αλλά ο απλός φούρνος απλώς δεν μπορεί να πετύχει αυτό το αποτέλεσμα.
Από τότε που ανακάλυψα τον φούρνο Ooni Koda, έχω καταφέρει να φτιάχνω πίτσα ακριβώς όπως την θέλω, μέσα σε ελάχιστο χρόνο, και μάλιστα να απολαμβάνω 100% την διαδικασία αφού ξέρω ότι κάθε φορά το αποτέλεσμα είναι άψογο! Έχοντας ψήσει περισσότερες από 50 πίτσες με τον φούρνο Ooni Koda, σήμερα θα μοιραστώ την εμπειρία μου και τους λόγους που τον ξεχωρίζω, αλλά και γιατί σας προτείνω να αποκτήσετε και εσείς στον φούρνο αυτόν εφόσον είστε εκκολαπτόμενοι pizzaioli (σαν εμένα).
Φτιάξε πίτσα ίσως καλύτερη από την αγαπημένη σου πιτσαρία
Η ναπoλιτάνικου τύπου πίτσα θέλει πολύ γρήγορο ψήσιμο σε πολύ δυνατή φωτιά. Ο κλασικός φούρνος φτάνει μέχρι 200-220 βαθμούς Κελσίου, ενώ η πίτσα θέλει 400 βαθμούς Κελσίου για να αποκτήσει το αφράτο κορνιτσιόνε με καψαλισμένα σημεία και το τυρί να λιώσει τέλεια. E, αυτές οι επικές πίτσες είναι εφικτές με τον Ooni Koda 16.
Αφιέρωσε χρόνο στην πίτσα και όχι στη συναρμολόγηση του φούρνου
Πόσες φορές δεν είσαι ανυπόμονος να χρησιμοποιήσεις το νέο σου απόκτημα και απογοητεύεσαι βλέποντας πόσο χρόνο θέλει η συναρμολόγησή του; Ο Ooni Koda 16 συναρμολογείται πανεύκολα χωρίς ειδικά εργαλεία. Μέσα σε λίγα λεπτά, μπορείς να ψήσεις την πρώτη σου πίτσα. Δες στο παρακάτω reel το unboxing που έκανα για τον φούρνο και θα καταλάβεις.
Κάνε πίτσα πάρτι στο μπαλκόνι
Αν είσαι στους τυχερούς που έχουν μπαλκόνι ή κήπο, τα πίτσα πάρτι θα γίνουν το αγαπημένο σου χόμπι. Σκέψου το αλλιώς. Το ψήσιμο στους 400 βαθμούς Κελσίου είναι απλώς ονειρικό τις κρύες μέρες του χειμώνα. Όσο για το καλοκαίρι, είναι η τέλεια αφορμή για να ξεφύγεις από τη ζέστη του σπιτιού και να απολαύσεις σπιτική πίτσα στη δροσιά του μπαλκονιού ή του κήπου μαζί με την παρέα σου.
Ψήνεις γρήγορα σε απίστευτα υψηλές θερμοκρασίες
Μέσα σε 20 λεπτά προθερμαίνεις τον Ooni Koda για να φτάσει τους 400 βαθμούς Κελσίου, όσο τη θερμοκρασία που χρειάζεται η αυθεντική ναπολιτάνικη πίτσα σου για να γίνει επική! Η πέτρινη πλάκα του βοηθά τον φούρνο να ‘πιάσει’ εκπληκτικές ταχύτητες μαγειρέματος, κι εσύ μπορείς να ψήνεις ατομικές ή γίγας πίτσες (έως 40 εκατοστά) κυριολεκτικά σε 1 λεπτό.
Γευστικό αποτέλεσμα ξυλόφουρνου, χωρίς άγχος
Αν και λειτουργεί με φιάλη υγραερίου, το γευστικό αποτέλεσμα του Ooni Koda είναι σαν του ξυλόφουρνου, χωρίς το άγχος του να τροφοδοτείς τον φούρνο με ξύλα, ενώ έχεις απόλυτο έλεγχο της θερμοκρασίας του θαλάμου.
Κάνε δικό σου τον φούρνο πίτσας Ooni Koda 16 εδώ.