ΑρχικήΆρθρα5 λόγοι που λατρεύω να φτιάχνω πίτσα στον φούρνο Ooni Koda 16

5 λόγοι που λατρεύω να φτιάχνω πίτσα στον φούρνο Ooni Koda 16

Από τον Τάσο Αντωνίου,

Εάν λατρεύεις την πίτσα όσο εγώ, σίγουρα έχεις δει στο Instagram μου τα reels με τις πίτσες που φτιάχνω στον φούρνο Ooni Koda 16. Για χρόνια προσπαθούσα να φτιάξω πίτσα ακριβώς όπως την φτιάχνουν στα αγαπημένα μου μαγαζιά στην Ιταλία, αλλά ο απλός φούρνος απλώς δεν μπορεί να πετύχει αυτό το αποτέλεσμα.

Από τότε που ανακάλυψα τον φούρνο Ooni Koda, έχω καταφέρει να φτιάχνω πίτσα ακριβώς όπως την θέλω, μέσα σε ελάχιστο χρόνο, και μάλιστα να απολαμβάνω 100% την διαδικασία αφού ξέρω ότι κάθε φορά το αποτέλεσμα είναι άψογο! Έχοντας ψήσει περισσότερες από 50 πίτσες με τον φούρνο Ooni Koda, σήμερα θα μοιραστώ την εμπειρία μου και τους λόγους που τον ξεχωρίζω, αλλά και γιατί σας προτείνω να αποκτήσετε και εσείς στον φούρνο αυτόν εφόσον είστε εκκολαπτόμενοι pizzaioli (σαν εμένα).

Φτιάξε πίτσα ίσως καλύτερη από την αγαπημένη σου πιτσαρία

Η ναπoλιτάνικου τύπου πίτσα θέλει πολύ γρήγορο ψήσιμο σε πολύ δυνατή φωτιά. Ο κλασικός φούρνος φτάνει μέχρι 200-220 βαθμούς Κελσίου, ενώ η πίτσα θέλει 400 βαθμούς Κελσίου για να αποκτήσει το αφράτο κορνιτσιόνε με καψαλισμένα σημεία και το τυρί να λιώσει τέλεια. E, αυτές οι επικές πίτσες είναι εφικτές με τον Ooni Koda 16.

Αφιέρωσε χρόνο στην πίτσα και όχι στη συναρμολόγηση του φούρνου

Πόσες φορές δεν είσαι ανυπόμονος να χρησιμοποιήσεις το νέο σου απόκτημα και απογοητεύεσαι βλέποντας πόσο χρόνο θέλει η συναρμολόγησή του; Ο Ooni Koda 16 συναρμολογείται πανεύκολα χωρίς ειδικά εργαλεία. Μέσα σε λίγα λεπτά, μπορείς να ψήσεις την πρώτη σου πίτσα. Δες στο παρακάτω reel το unboxing που έκανα για τον φούρνο και θα καταλάβεις.

Κάνε πίτσα πάρτι στο μπαλκόνι

Αν είσαι στους τυχερούς που έχουν μπαλκόνι ή κήπο, τα πίτσα πάρτι θα γίνουν το αγαπημένο σου χόμπι. Σκέψου το αλλιώς. Το ψήσιμο στους 400 βαθμούς Κελσίου είναι απλώς ονειρικό τις κρύες μέρες του χειμώνα. Όσο για το καλοκαίρι, είναι η τέλεια αφορμή για να ξεφύγεις από τη ζέστη του σπιτιού και να απολαύσεις σπιτική πίτσα στη δροσιά του μπαλκονιού ή του κήπου μαζί με την παρέα σου.

Ψήνεις γρήγορα σε απίστευτα υψηλές θερμοκρασίες

Μέσα σε 20 λεπτά προθερμαίνεις τον Ooni Koda για να φτάσει τους 400 βαθμούς Κελσίου, όσο τη θερμοκρασία που χρειάζεται η αυθεντική ναπολιτάνικη πίτσα σου για να γίνει επική! Η πέτρινη πλάκα του βοηθά τον φούρνο να ‘πιάσει’ εκπληκτικές ταχύτητες μαγειρέματος, κι εσύ μπορείς να ψήνεις ατομικές ή γίγας πίτσες (έως 40 εκατοστά) κυριολεκτικά σε 1 λεπτό.  

Γευστικό αποτέλεσμα ξυλόφουρνου, χωρίς άγχος

Αν και λειτουργεί με φιάλη υγραερίου, το γευστικό αποτέλεσμα του Ooni Koda είναι σαν του ξυλόφουρνου, χωρίς το άγχος του να τροφοδοτείς τον φούρνο με ξύλα, ενώ έχεις απόλυτο έλεγχο της θερμοκρασίας του θαλάμου.

Κάνε δικό σου τον φούρνο πίτσας Ooni Koda 16 εδώ.

Μη χάσετε

Πορτοκαλόπιτα

Πεντανόστιμη πορτοκαλόπιτα σιροπιαστή ή πατσαβουρόπιτα, με αφράτη υφή και πλούσια γεύση από τον Τάσο Αντωνίου!

Φαλάφελ

Αυθεντική συνταγή για φαλάφελ! Τα φαλάφελ ή ρεβιθοκεφτέδες είναι κλασική συνταγή από την κουζίνα της Μέσης Ανατολής.

Σοκολατόπιτα

Αφράτη, λαχταριστή και ζουμερή σοκολατόπιτα. Αυτή η συνταγή για εύκολη σοκολατόπιτα ετοιμάζεται μέσα σε 15 λεπτά και θυμίζει σουφλέ σοκολάτας.

Συνταγές σε 30 λεπτά

Μακαρονάδα με σάλτσα παντζαριού και φέτας

Η γλυκιά γεύση του παντζαριού σε συνδυασμό με την βελούδινη γεύση της φέτας και τη φρεσκάδα του λεμονιού δίνουν σε αυτή τη μακαρονάδα απίθανη νοστιμιά και ιδιαιτερότητα!

Μαλακά μπισκότα διπλής σοκολάτας

Αφράτα και μαλακά μπισκότα με καστανή ζάχαρη από τον Τάσο Αντωνίου. Εύκολα, γρήγορα, πεντανόστιμα μπισκότα για πρωινό και για όλες τις ηλικίες.

Σαλάτα με κινόα

Σαλάτα με κινόα από τον Τάσο Αντωνίου! Μια θρεπτική σαλάτα με κινόα, λαχανικά, ξηρούς καρπούς και ελαιόλαδο που σίγουρα θα λατρέψετε!

Ανακαλύψτε συνταγές

Μουσακάς

Ο μουσακάς του Τάσου Αντωνίου είναι εύκολος, γρήγορος και πιο υγιεινός αφού τα λαχανικά ψήνονται στον φούρνο και δεν τηγανίζονται.

Light πανακότα με μέλι

Ελαφριά πανακότα με μέλι. Αυτή η light πανακότα τρώγεται χωρίς τύψεις, αφού περιέχει ελάχιστες θερμίδες αλλά όλη τη γεύση της πανακότα που αγαπάμε.

Βίδες με πέστο

Συνταγή για βίδες με πέστο !

Περισσότερα άρθρα

Πεινάω αλλά βαριέμαι να μαγειρέψω!

Τι να μαγειρέψεις για να φας όταν βαριέσαι να μαγειρέψεις! Συνταγές για τις μέρες που ο σεφ μέσα σου πέφτει σε λήθαργο.

Βάλτε μια κουταλιά από αυτό το υλικό για τέλειο βελούδινο παγωτό

Μια κουταλιά από αυτό το υλικό που υπάρχει σε κάθε ψυγείο θα κάνει τη διαφορά και θα σας χαρίσει το τέλειο βελούδινο παγωτό!

10 μυστικά για τέλεια λαδερά!

Μάθετε τα μυστικά και τις καλύτερες συνταγές για λαδερά σαν της μαμάς!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ