ΑρχικήΆρθρα8 μυστικά για τέλειο παγωτό

8 μυστικά για τέλειο παγωτό

Καλοκαίρι σημαίνει παραλίες, παιχνίδια στην άμμο, ουζάκι δίπλα στη θάλασσα, παγωμένη μπίρα και φυσικά παγωτό. Δεν μπορούμε να φανταστούμε ούτε έναν άνθρωπο που να μην του αρέσει αυτός ο παγωμένος πειρασμός, αφού πλέον οι γεύσεις παγωτού είναι αμέτρητες και για όλα τα γούστα, όσο ιδιαίτερα κι αν είναι. Κι επειδή το σπιτικό έχει άλλη χάρη, αφού μας προσφέρει και την ικανοποίηση της δημιουργίας, ιδού τα μυστικά για το καλύτερο σπιτικό παγωτό.

1. Πρέπει πάντα να διαλέγετε τα καλύτερα και πιο φρέσκα υλικά! Δεν πρέπει να ξεχνάτε ότι οι καλές πρώτες ύλες είναι αυτές που δίνουν την τέλεια γεύση.

2. Αν θέλετε να προσθέσετε αλκοόλ στο παγωτό σας για μεθυστικό άρωμα, ας το κάνετε με σύνεση. Παραπάνω από ¼ του φλιτζανιού από το αγαπημένο σας ποτό ή λικέρ, θα επισκιάσει τη γεύση του παγωτού σας  και κυρίως θα εμποδίσει το μείγμα να κρυώσει όπως πρέπει.

3. Σας αρέσει η γεύση βανίλιας ή σιροπιού από φρούτα; Προσθέστε τα στο μείγμα, αφού σιγουρευτείτε ότι έχει κρυώσει πολύ καλά και πριν το ανακατέψετε.

4. Αν θέλετε να προσθέσετε κομμάτια σοκολάτας, ξηρούς καρπούς ή αποξηραμένα φρούτα για περισσότερη γεύση κι απόλαυση, πρέπει να το κάνετε, αφού έχει κρυώσει το μείγμα και το έχετε ανακατέψει πολύ καλά.

5. Για να επιτύχετε μια πλούσια και κρεμώδη υφή, πρέπει να αποφύγετε τα πολλά λιπαρά. Αγοράστε γάλα χαμηλών λιπαρών, κι έτσι γλιτώνετε και τις πολλές θερμίδες (το τερπνόν μετά του ωφελίμου). Για να διατηρηθεί αυτή η κρεμώδης υφή κι αφού βάλετε το παγωτό στην κατάψυξη, προσθέστε λίγες κουταλιές του γλυκού από το ποτό που προτιμάτε, λίγη ζάχαρη ή και μέλι, πάντα σε μικρή ποσότητα, δηλαδή μια με τρεις κουταλιές του γλυκού.

6. Συχνό φαινόμενο είναι να κρυσταλλώνει το παγωτό, αφού το βάλουμε στην κατάψυξη. Κι όμως, αν καλύψετε την επιφάνεια του σκεύους που το έχετε αποθηκεύσει με μια μεμβράνη και μετά το κλείσετε με το καπάκι, το παγωτό σας θα διατηρηθεί άψογο.

7. Για καλύτερη διατήρηση, προτιμήστε να το αποθηκεύσετε σε επίπεδα τάπερ με μικρή περιεκτικότητα.

8. Και μην ξεχνάτε ότι το σπιτικό παγωτό δεν έχει μεγάλη διάρκεια κι είναι προτιμότερο να το καταναλώσετε μέσα σε μια εβδομάδα, για να μην χάσει τη γεύση του.

Με λίγη εξάσκηση και τις λαχταριστές συνταγές που σας προτείνουμε, σύντομα θα φτιάχνετε το καλύτερο και νοστιμότερο παγωτό!

Μη χάσετε

Πορτοκαλόπιτα

Πεντανόστιμη πορτοκαλόπιτα σιροπιαστή ή πατσαβουρόπιτα, με αφράτη υφή και πλούσια γεύση από τον Τάσο Αντωνίου!

Φαλάφελ

Αυθεντική συνταγή για φαλάφελ! Τα φαλάφελ ή ρεβιθοκεφτέδες είναι κλασική συνταγή από την κουζίνα της Μέσης Ανατολής.

Σοκολατόπιτα

Αφράτη, λαχταριστή και ζουμερή σοκολατόπιτα. Αυτή η συνταγή για εύκολη σοκολατόπιτα ετοιμάζεται μέσα σε 15 λεπτά και θυμίζει σουφλέ σοκολάτας.

Συνταγές σε 30 λεπτά

Μακαρονάδα με σάλτσα παντζαριού και φέτας

Η γλυκιά γεύση του παντζαριού σε συνδυασμό με την βελούδινη γεύση της φέτας και τη φρεσκάδα του λεμονιού δίνουν σε αυτή τη μακαρονάδα απίθανη νοστιμιά και ιδιαιτερότητα!

Μαλακά μπισκότα διπλής σοκολάτας

Αφράτα και μαλακά μπισκότα με καστανή ζάχαρη από τον Τάσο Αντωνίου. Εύκολα, γρήγορα, πεντανόστιμα μπισκότα για πρωινό και για όλες τις ηλικίες.

Σαλάτα με κινόα

Σαλάτα με κινόα από τον Τάσο Αντωνίου! Μια θρεπτική σαλάτα με κινόα, λαχανικά, ξηρούς καρπούς και ελαιόλαδο που σίγουρα θα λατρέψετε!

Ανακαλύψτε συνταγές

Banana bread (Κέικ μπανάνα)

Φτιάξτε το πιο ζουμερό και νόστιμο κέικ με μπανάνες και ελάχιστα υλικά που πάντα έχετε στο ψυγείο.

Γλυκό ψωμί με κακάο και μπανάνα (banana bread)

Συνταγή για γλυκό ψωμί με μπανάνα και κακάο. Ένα εύκολο και αφράτο μπανανόψωμο, υπέροχο συνοδευτικό για τον καφέ ή για πρωινό.

Xταπόδι κρασάτο με μέλι

Xταπόδι κρασάτο με μέλι. Μελωμένη, βελούδινη σάλτσα που θα λατρέψεις! Συνοδεύεται με ρύζι ή πατάτες φούρνου.

Περισσότερα άρθρα

Όσπρια και σπόροι: χρειάζονται μούλιασμα ή όχι;

Τελικά χρειάζονται τα όσπρια μούλιασμα πριν τα μαγειρέψουμε και αν ναι, ποιος είναι ο σωστός τρόπος να τα μουλιάσουμε;

6 τρόποι να αξιοποιήσετε τη μαγιονέζα που έχει περισσέψει

Δείτε συμβουλές και ιδέες να αξιοποιήσετε τη μαγιονέζα που έχει περισσέψει με τον πιο νόστιμο τρόπο!

Το απαραίτητο υλικό για άψογο σπιτικό παγωτό

Αρκεί να ξέρετε τη σωστή μέθοδο για να φτιάξετε το τέλειο παγωτό, μαζί με ένα μικρό μυστικό.

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ