Από τον Αντώνη Κουρκούτα,
Κανονίσατε συγκέντρωση φίλων τελευταία στιγμή, αλλά ο χρόνος και το budget σας δεν σας επιτρέπουν να ετοιμάσετε κάτι special για να συνοδέψετε τα ποτά σας; Κανένα πρόβλημα! Με μερικά chips, ψημένες πίτες, κρακεράκια, ωμά λαχανικά κομμένα σε λωρίδες και κριτσίνια συνοδευόμενα από τα κατάλληλα ντιπ, μπορείτε να εκπλήξετε ευχάριστα τους καλεσμένους σας!
Για την εκτέλεση των ντιπ απλά χτυπήστε στο μπλέντερ τα υλικά της κάθε συνταγής που ακολουθεί, μέχρι να ομογενοποιηθούν ή ανακατέψτε με το χέρι.
Ντιπ με ελιά και μασκαρπόνε
- 1 πακέτο(200γρ.) μασκαρπόνε ή άλλο τυρί κρέμα
- 2 κουταλιές της σούπας πάστα μαύρης ελιάς
- Αλάτι, πιπέρι
Ντιπ με λιαστή ντομάτα και φέτα
- 1 κούπα φέτα τριμμένη
- 1 κούπα γιαούρτι στραγγιστό
- 10-15 λιαστές ντομάτες ψιλοκομμένες
- Λίγη ρίγανη
Γκουακαμόλε
- 2 ώριμα αβοκάντο
- 1 κ.σ. φρέσκο κρεμμυδάκι
- 2 κ.σ φρέσκια ντομάτα χωρίς τη φλούδα
- 1 κ.σ φρέσκο κόλιαδρο
- Χυμό από μισό lime
- 1/2 σκελίδα σκόρδο
- (προαιρετικά προσθέστε λίγο chili)
- Αλάτι, πιπέρι
Lampne (λιβανέζικο ντιπ)
- 1 κούπα στραγγιστό γιαούρτι
- 1 κ.σ φρέσκο δυόσμο
- 2 κ.σ ελαιόλαδο
- 1 κ.σ φρέσκο κρεμμυδάκι
Πικάντικο ντιπ φρέσκιας ντομάτας
- 2 ντομάτες ξεφλουδισμένες και ψιλοκομμένες χωρίς τους σπόρους
- 1 φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
- 1/2 κ.γ. γλυκιά πάπρικα
- 1/2 κ.γ μπούκοβο
- 1/2 κ.γ ρίγανη ή θυμάρι
- 1 κ.σ βαλσάμικο ξύδι
- Αλάτι, πιπέρι