Φάβα παντρεμένη εύκολα, γρήγορα και πολύ νόστιμα!

φαβα συνταγη
Εκτύπωση

Φάβα παντρεμένη

Φάβα παραδοσιακή και γευστική από τον Τάσο Αντωνίου. Φτιάξτε την πιο νόστιμη και αφράτη φάβα, εύκολα και γρήγορα, με αυτή τη δοκιμασμένη και αγαπημένη συνταγή.
Πιάτο Ορεκτικά
Κουζίνα Ελληνική
Λέξη κλειδί Φάβα παντρεμένη
Προετοιμασία 10 λεπτά
Εκτέλεση 1 ώρα 40 λεπτά
Συνολικός χρόνος 1 ώρα 50 λεπτά
Μερίδες 5
Θερμίδες 225θερμίδες

Υλικά

  • 1/2 κιλό φάβα
  • 1 κρεμμύδι ξερό
  • 1/2 φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
  • αλάτι


    Γαρνίρισμα
  • 1 μέτριο κρεμμύδι σε φέτες
  • 1 κ.σ. κάππαρη

Εκτέλεση

  • Ξεπλένουμε καλά τη φάβα με άφθονο νερό δυο φορές φορές και τη βάζουμε σε κατσαρόλα με χοντρή βάση. Προσθέτουμε τόσο νερό όσο να την καλύπτει δυο φορές. Αφήνουμε τη φάβα να πάρει βράση σε χαμηλή προς μέτρια φωτιά, προσέχοντας να μην ξεχειλίσει από την κατσαρόλα. Μόλις πάρει βράση, ξαφρίζουμε καλά. Ανακατεύουμε και χαμηλώνουμε τη φωτιά. Προσθέτουμε το λάδι, το αλάτι και το κρεμμύδι. Την αφήνουμε να σιγοβράσει για 1-1 1/2 ώρα, μέχρι να χυλώσει. Δεν ανακατεύουμε τη φάβα από την ώρα που θα πάρει βράση διότι θα κολλήσει. Στη συνέχεια με το μπλέντερ χειρός πολτοποιούμε τη φάβα μέχρι να πάρει την κρεμώδη υφή που επιθυμούμε. Σερβίρουμε με λάδι, λεμόνι, ψιλοκομμένο κρεμμύδι και προαιρετικά φρέσκα μυρωδικά, σουσάμι και ελιές.
  • Πώς συντηρείται η φάβα: καλύπτουμε την επιφάνεια της φάβας όσο είναι ζεστή με διάφανη μεμβράνη, φροντίζοντας να εφάπτεται στην επιφάνεια της φάβας ώστε να μην έρχεται καθόλου σε επαφή με τον αέρα. Έτσι η φάβα δεν θα σχηματίσει κρούστα και θα παραμείνει βελούδινη. Το ίδιο κάνουμε και σε χούμους, μπεσαμέλ και άλλες κρεμώδεις παρασκευές.

Δείτε επίσης: Συνταγή για Banofee

Greek recipes in English: Visit MyGreekSalad.com

Μη χάσετε

Πορτοκαλόπιτα

Πεντανόστιμη πορτοκαλόπιτα σιροπιαστή ή πατσαβουρόπιτα, με αφράτη υφή και πλούσια γεύση από τον Τάσο Αντωνίου!

Παραδοσιακά φαλάφελ

Παραδοσιακή συνταγή για φαλάφελ! Τα φαλάφελ ή ρεβιθοκεφτέδες είναι κλασική συνταγή από την κουζίνα της Μέσης Ανατολής.

Σοκολατόπιτα

Αφράτη, λαχταριστή και ζουμερή σοκολατόπιτα. Αυτή η συνταγή για εύκολη σοκολατόπιτα ετοιμάζεται μέσα σε 15 λεπτά και θυμίζει σουφλέ σοκολάτας.

Συνταγές σε 30 λεπτά

Μακαρονάδα με σάλτσα παντζαριού και φέτας

Η γλυκιά γεύση του παντζαριού σε συνδυασμό με την βελούδινη γεύση της φέτας και τη φρεσκάδα του λεμονιού δίνουν σε αυτή τη μακαρονάδα απίθανη νοστιμιά και ιδιαιτερότητα!

Μαλακά μπισκότα διπλής σοκολάτας

Αφράτα και μαλακά μπισκότα με καστανή ζάχαρη από τον Τάσο Αντωνίου. Εύκολα, γρήγορα, πεντανόστιμα μπισκότα για πρωινό και για όλες τις ηλικίες.

Σαλάτα με κινόα

Σαλάτα με κινόα από τον Τάσο Αντωνίου! Μια θρεπτική σαλάτα με κινόα, λαχανικά, ξηρούς καρπούς και ελαιόλαδο που σίγουρα θα λατρέψετε!

Ανακαλύψτε συνταγές

Πικάντικο κουνουπίδι

Το καλύτερο ορεκτικό για πάρτυ! Αν σας αρέσουν τα πρωτότυπα σνακ, με αυτά τα υλικά θα μεταμορφώσετε το απλό κουνουπίδι στην απόλυτη λιχουδιά. Το πικάντικο κουνουπίδι θα γίνει η αγαπημένη σας συνταγή για πάρτυ!

Ρυζόγαλο

Το πιο εύκολο και απλό ρυζόγαλο. Οι περισσότεροι το απολαμβάνουν κρύο με λίγη κανέλα αλλά εμείς το τρώμε ζεστό απευθείας από την κατσαρόλα!

Γιαουρτλού με κιμά

Η πιο εύκολη παραλλαγή για το αγαπημένο μας γιαουρτλού με κιμά. Προσθέστε στη συνταγή μπαχαρικά της αρεσκείας σας και απογειώστε την!

Περισσότερα άρθρα

10 κλασικές μαμαδίστικες συνταγές για τη Γιορτή της Μητέρας

Δέκα μοναδικές συνταγές για αγαπημένα φαγητά και γλυκά ιδανικά για τη Γιορτή της Μητέρας, με την υπογραφή του Τάσου Αντωνίου!

4 απίθανοι τρόποι να αξιοποιήσετε τις φλούδες λεμονιού

Πώς μπορούμε να αξιοποιήσουμε τις φλούδες λεμονιού, εύκολα και αποτελεσματικά;

Φτιάξτε πανεύκολα φυσική βαφή για πασχαλινά αυγά

Βάφουμε τα πασχαλινά αυγά μας με φυσικές βαφές από καφέ, πάπρικα, κρεμμύδι και παντζάρια!

2 ΣΧΟΛΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Βαθμολογήστε τη συνταγή




εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ