Φάβα παντρεμένη

φαβα συνταγη
Φάβα παντρεμένη

Χρόνος προετοιμασίας: 10 minutes

Χρόνος εκτέλεσης: 1 hour, 40 minutes

Συνολικός χρόνος: 1 hour, 50 minutes

Μερίδες: 5

Θερμίδες: 225

Φάβα παντρεμένη

Φάβα παραδοσιακή και γευστική από τον Τάσο Αντωνίου. Φτιάξτε την πιο νόστιμη και αφράτη φάβα, εύκολα και γρήγορα, με αυτή τη δοκιμασμένη και αγαπημένη συνταγή.

Υλικά

1/2 κιλό φάβα
1 κρεμμύδι ξερό
1/2 φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
αλάτι


Γαρνίρισμα
1 μέτριο κρεμμύδι σε φέτες
1 κ.σ. κάππαρη

Εκτέλεση

Ξεπλένουμε καλά τη φάβα με άφθονο νερό δυο φορές φορές και τη βάζουμε σε κατσαρόλα με χοντρή βάση. Προσθέτουμε τόσο νερό όσο να την καλύπτει δυο φορές. Αφήνουμε τη φάβα να πάρει βράση σε χαμηλή προς μέτρια φωτιά, προσέχοντας να μην ξεχειλίσει από την κατσαρόλα. Μόλις πάρει βράση, ξαφρίζουμε καλά. Ανακατεύουμε και χαμηλώνουμε τη φωτιά. Προσθέτουμε το λάδι, το αλάτι και το κρεμμύδι. Την αφήνουμε να σιγοβράσει για 1-1 1/2 ώρα, μέχρι να χυλώσει. Δεν ανακατεύουμε τη φάβα από την ώρα που θα πάρει βράση διότι θα κολλήσει. Στη συνέχεια με το μπλέντερ χειρός πολτοποιούμε τη φάβα μέχρι να πάρει την κρεμώδη υφή που επιθυμούμε. Σερβίρουμε με λάδι, λεμόνι, ψιλοκομμένο κρεμμύδι και προαιρετικά φρέσκα μυρωδικά, σουσάμι και ελιές.

Πώς συντηρείται η φάβα: καλύπτουμε την επιφάνεια της φάβας όσο είναι ζεστή με διάφανη μεμβράνη, φροντίζοντας να εφάπτεται στην επιφάνεια της φάβας ώστε να μην έρχεται καθόλου σε επαφή με τον αέρα. Έτσι η φάβα δεν θα σχηματίσει κρούστα και θα παραμείνει βελούδινη. Το ίδιο κάνουμε και σε χούμους, μπεσαμέλ και άλλες κρεμώδεις παρασκευές.

Δεν υπάρχουν σχόλια.

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.