8 πράγματα που δεν ξέρεις για τη σοκολάτα

Από την Μαρία Αϊβαλιώτη,

Σοκολάτα. Ίσως η πιο γλυκιά και λαχταριστή λέξη που υπάρχει, τουλάχιστον για εμάς, την ομάδα του Μαμα Πειναω. Για όλους εμάς, τους απανταχού λάτρεις της η σοκολάτα δεν είναι μια απλή τροφή, είναι ιδέα. Υπάρχουν χιλιάδες λόγοι για την γευτείς, εμείς έχουμε συγκεντρώσει τους 10 καλύτερους. Η σοκολάτα, όμως, έχει και τα μυστικά της. Τα ανακαλύψαμε και τα μοιραζόμαστε μαζί σας.

1. Οι Αζτέκοι και οι Μάγιας, οι πρώτοι λαοί που καλλιέργησαν τον καρπό και κατάλαβαν τις ευεργετικές του ικανότητες, χρησιμοποιούσαν τη σοκολάτα αντί για χρήματα στις συναλλαγές τους. Επιπλέον, οι Αζτέκοι θεωρούσαν το κακαόδεντρο ως τη γέφυρα ανάμεσα στον ουρανό και τη γη.

2. Η σοκολάτα έχει περάσει τα όρια της γης κι έχει ταξιδέψει ως το διάστημα. Ναι, είναι γεγονός, αφού οι Ρώσοι και οι Αμερικανοί αστροναύτες εφοδιάζονται πάντα με αρκετή ποσότητα σοκολάτας για να πάρουν μαζί τους στο διαστημικό ταξίδι τους.

3. Η σοκολάτα ευθύνεται για την ανακάλυψη και δημιουργία του φούρνου μικροκυμάτων. Ο εμπνευστής του φούρνου μικροκυμάτων Percy Spencer διαπίστωσε ότι η μπάρα σοκολάτας που είχε στην τσέπη του έλιωνε απίστευτα γρήγορα, όταν εκείνος δούλευε στο εργαστήριο του και πειραματιζόταν με ηλεκτρονικές λυχνίες συνεχούς ροής. Κι αυτό ήταν η αφορμή που τον ώθησε να κατασκευάσει τον φούρνο μικροκυμάτων.

4. Η σοκολάτα έχει περίπου 500 γεύσεις! Απίστευτο κι όμως πραγματικό.

5. Η πρώτη φορά που η σοκολάτα απέκτησε σχεδόν την κλασική της μορφή, δηλαδή να είναι σε μπάρες, ήταν περίπου το 1700, όταν Μεξικανές καλόγριες την εξήγαγαν και την πουλούσαν με σκοπό να βρουν τα απαραίτητα κονδύλια για να συντηρήσουν τη μονή τους.

6. Το 1879 oι Daniel Peter και Henri Nestlé φτιάχνουν την πρώτη σοκολάτα γάλακτος, ενώ την ίδια χρονιά ο Rodolphe Lindt βρήκε τον τρόπο να φτιάχνει σοκολάτα με μαλακή υφή.

7. Ο Μέγας Ναπολέων ήταν φανατικός λάτρης της σοκολάτας και μάλιστα κατά τη διάρκεια των επεκτατικών του πολέμων, φρόντιζε να έχει μαζί του αρκετή ποσότητα. Λογικό, βέβαια, αφού έχει αποδειχθεί ότι η σοκολάτα είναι από τις τροφές που μας δίνουν ενέργεια.

8. Στην ταινία Ψυχώ, ο Alfred Hitchock χρησιμοποίησε σιρόπι σοκολάτας σε όλες τις αιματηρές σκηνές.

Αν σας άνοιξε η όρεξη για σοκολατένιο γλυκό, βρείτε απίθανες συνταγές εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια.

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.