Κερασόπιτα εύκολη και πολύ γρήγορη από τον Τάσο Αντωνίου. Ένα υπέροχο γλυκό με κεράσια που συνοδεύεται καταπληκτικά από παγωτό. Αξιοποιήστε τα καλοκαιρινά κεράσια σε αυτή τη κερασόπιτα και απολαύστε τη στο οικογενειακό τραπέζι.

Κερασόπιτα Συνταγή
Εκτύπωση

Κερασόπιτα

Κερασόπιτα από τον Τάσο Αντωνίου. Ένα υπέροχο γλυκό με κεράσια που συνοδεύεται καταπληκτικά από παγωτό. Αξιοποιήστε τα καλοκαιρινά κεράσια σε αυτή τη κερασόπιτα.
Πιάτο Γλυκά
Κουζίνα Διεθνής
Λέξη κλειδί Κερασόπιτα
Προετοιμασία 1 ώρα 30 λεπτά
Εκτέλεση 30 λεπτά
Συνολικός χρόνος 2 ώρες
Θερμίδες 259θερμίδες

Υλικά

Για τη ζύμη

  • 300 γραμμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις κοσκινισμένο
  • 200 γραμμ. βούτυρο σε κύβους σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 3 κρόκοι αυγών
  • 600 γραμμ. ζάχαρη

Για τη γέμιση

  • 800 γραμμ. κεράσια χωρίς κουκούτσι
  • χυμός από 2 λεμόνια
  • 150 γραμμ. ζάχαρη
  • 1 ξύλο κανέλα
  • 300 γραμμ. μαρμελάδα κεράσι
  • 2 κ.σ. κονιάκ
  • 150 γραμμ. βούτυρο

Εκτέλεση

Ετοιμάζουμε τη ζύμη:

  • Στο μπλέντερ, ρίχνουμε το αλεύρι, το βούτυρο και το αλάτι. Βάζουμε το μίξερ σε λειτουργία μέχρι το μείγμα να ψιχουλιαστεί, για 1 λεπτό. Προσθέτουμε τους κρόκους και τη ζάχαρη. Χτυπάμε για λίγα δευτερόλεπτα μέχρι να ενωθούν τα υλικά σε ζύμη. Καλύπτουμε τη ζύμη με μεμβράνη ή λαδόκολλα και την αφήνουμε να παγώσει στο ψυγείο για 1 ώρα.

Ετοιμάζουμε τη γέμιση:

  • Βάζουμε τα κεράσια σε μπολ, τα περιχύνουμε με το λεμόνι, πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη, προσθέτουμε την κανέλα και τα ανακατεύουμε καλά. Αφήνουμε τα κεράσια στην άκρη.
  • Σε μικρή κατσαρόλα βάζουμε τη μαρμελάδα κεράσι, το κονιάκ και το βούτυρο και σιγοβράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 5 λεπτά. Αποσύρουμε το σκεύος από τη φωτιά και το αφήνουμε στην άκρη, να κρυώσει το μείγμα.
  • Βουτυρώνουμε μία ταρτιέρα με αποσπώμενη βάση. Απλώνουμε μέσα τα 2/3 της ζύμης. Τη στρώνουμε με τα δάχτυλα στη βάση καθώς και στα τοιχώματα. Απλώνουμε το μείγμα μαρμελάδας στη ζύμη. Σουρώνουμε τα κεράσια από τα υγρά τους και τα στρώνουμε στην τάρτα. Τοποθετούμε την υπόλοιπη ζύμη ανάμεσα σε 2 λαδόκολλες και με τον πλάστη την ανοίγουμε σε φύλλο. Κόβουμε με ροδάκι λωρίδες κάθετες και τις πλέκουμε στην τάρτα. Ψήνουμε την κερασόπιτα για περίπου 30 λεπτά στους 190οC μέχρι να ροδίσει.

Δείτε επίσης: Η καλύτερη συνταγή για πορτοκαλόπιτα

Greek recipes in English: Visit MyGreekSalad.com

Μη χάσετε

Πορτοκαλόπιτα

Πεντανόστιμη πορτοκαλόπιτα σιροπιαστή ή πατσαβουρόπιτα, με αφράτη υφή και πλούσια γεύση από τον Τάσο Αντωνίου!

Παραδοσιακά φαλάφελ

Παραδοσιακή συνταγή για φαλάφελ! Τα φαλάφελ ή ρεβιθοκεφτέδες είναι κλασική συνταγή από την κουζίνα της Μέσης Ανατολής.

Σοκολατόπιτα

Αφράτη, λαχταριστή και ζουμερή σοκολατόπιτα. Αυτή η συνταγή για εύκολη σοκολατόπιτα ετοιμάζεται μέσα σε 15 λεπτά και θυμίζει σουφλέ σοκολάτας.

Συνταγές σε 30 λεπτά

Μακαρονάδα με σάλτσα παντζαριού και φέτας

Η γλυκιά γεύση του παντζαριού σε συνδυασμό με την βελούδινη γεύση της φέτας και τη φρεσκάδα του λεμονιού δίνουν σε αυτή τη μακαρονάδα απίθανη νοστιμιά και ιδιαιτερότητα!

Μαλακά μπισκότα διπλής σοκολάτας

Αφράτα και μαλακά μπισκότα με καστανή ζάχαρη από τον Τάσο Αντωνίου. Εύκολα, γρήγορα, πεντανόστιμα μπισκότα για πρωινό και για όλες τις ηλικίες.

Σαλάτα με κινόα

Σαλάτα με κινόα από τον Τάσο Αντωνίου! Μια θρεπτική σαλάτα με κινόα, λαχανικά, ξηρούς καρπούς και ελαιόλαδο που σίγουρα θα λατρέψετε!

Ανακαλύψτε συνταγές

Σπιτικά κρουτόν με τυρί

Τέλεια σπιτικά κρουτόν, εύκολα και γρήγορα, για να συνοδεύσετε τις σαλάτες ή τις σούπες σας. Εκτός από τη βασική συνταγή δοκιμάστε τα κρουτόν με τυρί, σκόρδο ή μυρωδικά και θα ξετρελαθείτε.

Σαλάτα νισουάζ με τόνο

Εύκολη σαλάτα νισουάζ με τόνο από τον Τάσο Αντωνίου. Απολαύστε αυτή τη χορταστική, νόστιμη και πολύχρωμη σαλάτα στο οικογενειακό τραπέζι και εντυπωσιάστε τους καλεσμένους σας!

Ανοιξιάτικες φράουλες με κρέμα μασκαρπόνε

Δροσερό γλυκό με ανοιξιάτικες φράουλες και πλούσια κρέμα από μασκαρπόνε. Σε αυτή τη συνταγή ταιριάζει πολύ μπαλσάμικο ξύδι.

Περισσότερα άρθρα

Συνταγές για τη Γιορτή της Μητέρας

Yπέροχες συνταγές, εύκολες, γρήγορες και νόστιμες, για να γιορτάσετε τη Γιορτή της Μητέρας με τον πιο γλυκό τρόπο!

Ακουαφάμπα: το vegan superfood & υποκάταστατο αυγών, φτιάχνεται από ρεβύθια!

Το ακουαφάμπα είναι υποκατάστατο του αυγού, δε λείπει από καμία κουζίνα των vegans, έχει τεράστια διατροφική αξία και παράγεται από τα ρεβύθια!

Tips για τέλειες μακαρονάδες

Απανταχού μακαρονάδες ενωθείτε και μάθετε τα tips για την τέλεια μακαρονάδα!

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Βαθμολογήστε τη συνταγή




εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ