Κερασόπιτα

Κερασόπιτα
Κερασόπιτα
Προετοιμασία
1 ώρα 30 λεπτά
Εκτέλεση
30 λεπτά
Συνολικός χρόνος
2 ώρες
 
Κερασόπιτα από τον Τάσο Αντωνίου. Ένα υπέροχο γλυκό με κεράσια που συνοδεύεται καταπληκτικά από παγωτό. Αξιοποιήστε τα καλοκαιρινά κεράσια σε αυτή τη κερασόπιτα.
Υλικά
Για τη ζύμη
  • 300 γραμμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις κοσκινισμένο
  • 200 γραμμ. βούτυρο σε κύβους σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 3 κρόκοι αυγών
  • 600 γραμμ. ζάχαρη
Για τη γέμιση
  • 800 γραμμ. κεράσια χωρίς κουκούτσι
  • χυμός από 2 λεμόνια
  • 150 γραμμ. ζάχαρη
  • 1 ξύλο κανέλα
  • 300 γραμμ. μαρμελάδα κεράσι
  • 2 κ.σ. κονιάκ
  • 150 γραμμ. βούτυρο
Εκτέλεση
Ετοιμάζουμε τη ζύμη:
  1. Στο μπλέντερ, ρίχνουμε το αλεύρι, το βούτυρο και το αλάτι. Βάζουμε το μίξερ σε λειτουργία μέχρι το μείγμα να ψιχουλιαστεί, για 1 λεπτό. Προσθέτουμε τους κρόκους και τη ζάχαρη. Χτυπάμε για λίγα δευτερόλεπτα μέχρι να ενωθούν τα υλικά σε ζύμη. Καλύπτουμε τη ζύμη με μεμβράνη ή λαδόκολλα και την αφήνουμε να παγώσει στο ψυγείο για 1 ώρα.
Ετοιμάζουμε τη γέμιση:
  1. Βάζουμε τα κεράσια σε μπολ, τα περιχύνουμε με το λεμόνι, πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη, προσθέτουμε την κανέλα και τα ανακατεύουμε καλά. Αφήνουμε τα κεράσια στην άκρη.
  2. Σε μικρή κατσαρόλα βάζουμε τη μαρμελάδα κεράσι, το κονιάκ και το βούτυρο και σιγοβράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 5 λεπτά. Αποσύρουμε το σκεύος από τη φωτιά και το αφήνουμε στην άκρη, να κρυώσει το μείγμα.
  3. Βουτυρώνουμε μία ταρτιέρα με αποσπώμενη βάση. Απλώνουμε μέσα τα 2/3 της ζύμης. Τη στρώνουμε με τα δάχτυλα στη βάση καθώς και στα τοιχώματα. Απλώνουμε το μείγμα μαρμελάδας στη ζύμη. Σουρώνουμε τα κεράσια από τα υγρά τους και τα στρώνουμε στην τάρτα. Τοποθετούμε την υπόλοιπη ζύμη ανάμεσα σε 2 λαδόκολλες και με τον πλάστη την ανοίγουμε σε φύλλο. Κόβουμε με ροδάκι λωρίδες κάθετες και τις πλέκουμε στην τάρτα. Ψήνουμε την κερασόπιτα για περίπου 30 λεπτά στους 190οC μέχρι να ροδίσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια.

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.