Μαρμελάδα κεράσι

Μαρμελάδα κεράσι Συνταγή
Μαρμελάδα κεράσι Συνταγή
Εκτύπωση
5 from 1 vote

Μαρμελάδα κεράσι

Προετοιμασία30 λεπτά
Μαγείρεμα40 λεπτά
Σύνολο1 ώρα 10 λεπτά
Course: Γλυκά
Cuisine: Διεθνής
Keyword: Μαρμελάδα κεράσι
Servings: 8
Θερμίδες: 248 θερμίδες

Υλικά

  • 1 κιλό κεράσια κατά προτίμηση Βοδενών ή Τριπόλεως
  • 700 γραμμ. ζάχαρη
  • 2 κ.σ. χυμό λεμονιού

Εκτέλεση

  • Πλένουμε καλά τα κεράσια, αφαιρούμε τα κοτσάνια και τα κουκούτσια πάνω από ένα μπολ ώστε να συγκεντρώσουμε τους χυμούς που θα βγάλουν. Εάν θέλουμε τη μαρμελάδα λεία, πολτοποιούμε τα κεράσια στο μπλέντερ. Διαφορετικά, τα τσακίζουμε στη μέση με τα δάχτυλα. Βάζουμε σε κατσαρόλα με χοντρή βάση τα κεράσια με τη ζάχαρη και τα αφήνουμε όλη νύχτα στο ψυγείο.
  • Την επόμενη, βάζουμε τη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Αφού πάρει βράση το μείγμα, χαμηλώνουμε τη φωτιά. Ξαφρίζουμε  και ανακατεύουμε φτάνοντας μέχρι τη βάση της κατσαρόλαςμε ξύλινη κουτάλα. Προς το τέλος του βρασμού (μετά από περίπου 40 λεπτά) προσθέτουμε τον χυμό του λεμονιού. Όταν η μαρμελάδα στέκεται στην κουτάλα, σβήνουμε τη φωτιά.
  • Ισομοιράζουμε την καυτή μαρμελάδα σε καυτά αποστειρωμένα βάζα, γεμίζοντάς τα ως πάνω. Σφραγίζουμε τα βάζα και τα αναποδογυρίζουμε στον πάγκο. Όταν κρυώσουν τελείως, τα τοποθετούμε στο ντουλάπι. Όταν ανοίξουμε τα βάζα, τα βάζουμε στο ψυγείο.

Κάνε εγγραφή στο κανάλι του Mama Peinao TV για να βλέπεις όλες τις νέες μας συνταγές!

Δες ακόμη: μπιφτέκια με πατάτες στο φούρνο!

1 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.