ΑρχικήΆρθρα9 tips για να φτιάξεις την τέλεια σάλτσα για μακαρονάδα

9 tips για να φτιάξεις την τέλεια σάλτσα για μακαρονάδα

Από την Μαρία Αϊβαλιώτη,

Όσοι παρακολουθείτε με συνέπεια το Μαμα Πειναω, θα γνωρίζετε καλά την αδυναμία μας για μια καλή μακαρονάδα. Σας έχουμε πει τα μυστικά για τέλειες μακαρονάδες, σας έχουμε δώσει την αυθεντική συνταγή για καρμπονάρα, τις καλύτερες ιδέες για καλοκαιρινές συνταγές με ζυμαρικά και μοιραστήκαμε μαζί σας την αγαπημένη συνταγή του αξεπέραστου Frank Sinatra για μακαρονάδα ναπολιτέν. Τι μας κάνει να την προτιμάμε; Ο λόγος είναι απλός και νόστιμος. Η μακαρονάδα είναι και γρήγορο φαγητό και εύκολο και μπορεί να προσαρμοστεί στις γευστικές προτιμήσεις όλων. Τι γίνεται, όμως, όταν η φαντασία στη μαγειρική μάς έχει εγκαταλείψει και έχουμε βαρεθεί να φτιάχνουμε συνέχεια την ίδια συνταγή; Εμείς είμαστε εδώ και σας προτείνουμε μυστικά για το πώς θα δώσετε έξτρα γεύση στη μακαρονάδα σας.

1. Κρέμα γάλακτος

Η προσθήκη κρέμας γάλακτος, θα κάνει την κόκκινη σάλτσα να αποκτήσει μια πιο γλυκιά και ανάλαφρη γεύση και ταυτόχρονα μια πιο πλούσια υφή. Χρειάζεστε μια μικρή ποσότητα κρέμας γάλακτος λίγο πριν βγάλετε τη σάλτσα από τη φωτιά και να την αφήσετε να δέσει για 3 με 4 λεπτά.

2. Σκληρά τυριά

Σε κόκκινη ή και λευκή σάλτσα, λίγο πριν το τέλος της παρασκευής της, προσθέστε μισό φλιτζάνι τριμμένο πεκορίνο ή παρμεζάνα ή όποιο άλλο σκληρό τυρί προτιμάτε. Η σάλτσα αμέσως θα αποκτήσει μια πιο ιδιαίτερη και μεστή γεύση.

3. Φρέσκο τυρί

Στη σάλτσα, ιδίως την κόκκινη, προτιμήστε να βάλετε μασκαρπόνε, ρικότα ή κάποιο άλλο κρεμώδες τυρί. Με τα ίδια τυριά μπορείτε να φτιάξετε μια μακαρονάδα πολύ γρήγορα κι εύκολα. Βράζετε τα μακαρόνια και στη συνέχεια προσθέτετε σωταρισμένα λαχανικά, όπως πιπεριές ή μανιτάρια, και τέλος ένα από τα παραπάνω τυριά.

4. Φρέσκος βασιλικός

Λίγος φρεσκοκομμένος βασιλικός στη σάλτσα και η μακαρονάδα σας θα πάρει γεύση και άρωμα από Μεσόγειο!

5. Ελιές

Κόψτε ελιές σε ροδέλες και εμπλουτίστε με αυτές την κόκκινη, κατά προτίμηση, σάλτσα σας. Προσοχή, όμως, στο αλάτι γιατί οι ελιές έχουν ήδη μια αλμυρή γεύση

6. Κάπαρη

Η κάπαρη είναι εκλεκτό προϊόν και με θεραπευτικές ιδιότητες. Δοκιμάστε, όμως, να την βάλετε και στη μακαρονάδα σας και δεν θα βγείτε γευστικά χαμένοι.

7. Βούτυρο

Παλιό μαγειρικό κόλπο που παραμένει μέχρι και σήμερα αξεπέραστο. Μια κουταλιά βούτυρο κι η σάλτσα θα αποκτήσει μια αμαρτωλή γεύση

8. Κρασί

Κόκκινο ή λευκό, ένα σφηνάκι κρασί κι η σάλτσα θα γίνει πιο γευστική και σίγουρα πιο μυρωδάτη.

9. Νερό από τα μακαρόνια

Μπορεί να σας φανεί παράξενο ή περιττό, αλλά προσθέστε στην σάλτσα λίγο νερό μέσα στο οποίο έχετε ήδη βράσει τα μακαρόνια. Η σάλτσα θα γίνει πιο συμπαγής και πιο γευστική.

Καλή όρεξη!

Μη χάσετε

Πορτοκαλόπιτα

Πεντανόστιμη πορτοκαλόπιτα σιροπιαστή ή πατσαβουρόπιτα, με αφράτη υφή και πλούσια γεύση από τον Τάσο Αντωνίου!

Φαλάφελ

Αυθεντική συνταγή για φαλάφελ! Τα φαλάφελ ή ρεβιθοκεφτέδες είναι κλασική συνταγή από την κουζίνα της Μέσης Ανατολής.

Σοκολατόπιτα

Αφράτη, λαχταριστή και ζουμερή σοκολατόπιτα. Αυτή η συνταγή για εύκολη σοκολατόπιτα ετοιμάζεται μέσα σε 15 λεπτά και θυμίζει σουφλέ σοκολάτας.

Συνταγές σε 30 λεπτά

Μακαρονάδα με σάλτσα παντζαριού και φέτας

Η γλυκιά γεύση του παντζαριού σε συνδυασμό με την βελούδινη γεύση της φέτας και τη φρεσκάδα του λεμονιού δίνουν σε αυτή τη μακαρονάδα απίθανη νοστιμιά και ιδιαιτερότητα!

Μαλακά μπισκότα διπλής σοκολάτας

Αφράτα και μαλακά μπισκότα με καστανή ζάχαρη από τον Τάσο Αντωνίου. Εύκολα, γρήγορα, πεντανόστιμα μπισκότα για πρωινό και για όλες τις ηλικίες.

Σαλάτα με κινόα

Σαλάτα με κινόα από τον Τάσο Αντωνίου! Μια θρεπτική σαλάτα με κινόα, λαχανικά, ξηρούς καρπούς και ελαιόλαδο που σίγουρα θα λατρέψετε!

Ανακαλύψτε συνταγές

Ψωμί τράβα-τσίμπα

Το πιο λαχταριστό καρβελάκι που μπορείς να φτιάξεις με ό,τι υλικά έχεις στο ψυγείο σου. Τραβάς και τσιμπάς κάθε μπουκιά!

Κοτόπουλο με μήλα και μηλίτη

Κοτόπουλο στον φούρνο με μήλα και μηλίτη!

Μπισκοτογλυκό με μαρμελάδα

Μπισκοτογλυκό ψυγείου με πτι μπερ από τον Τάσο Αντωνίου. Δροσερό, αφράτο, νοστιμότατο μπισκοτογλυκό ψυγείου.

Περισσότερα άρθρα

10 tips που δεν σου είχε πει κανείς για το delivery

Αυτά είναι τα μυστικά που δεν θα μάθεις ποτέ για το delivery!

3 τρόποι να μαγειρέψεις με τα κοτσάνια των μυρωδικών

Πώς μπορούμε να αξιοποιήσουμε τα κοτσάνια των φρέσκων μυρωδικών και να τα εντάξουμε στη κουζίνα και τις συνταγές μαγειρικής.

Το μενού της εβδομάδας (17/6 – 21/6)

Μενού εβδομάδας, έφτασε η ώρα σου! Ετοιμάσαμε για εσένα τις καλύτερες συνταγές για κάθε ημέρα, με την υπογραφή του Τάσου Αντωνίου! Αυτό το μενού της...

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ