ΑρχικήΣυνταγέςΑλμυρές Πίτες & ΤάρτεςΑλμυρές κρέπες με ζαμπόν, τυρί και αυγό

Αλμυρές κρέπες με ζαμπόν, τυρί και αυγό

Απλή και πεντανόστιμη συνταγή για αλμυρές κρέπες με ζαμπόν, τυρί και αυγό. Με αυτή τη βάση για κρέπες θα φτιάξετε αλμυρές αλλά και γλυκιές κρέπες!

Αλμυρές κρέπες
Εκτύπωση

Αλμυρές κρέπες με ζαμπόν, τυρί και αυγό

Απλή και πεντανόστιμη συνταγή για αλμυρές κρέπες με ζαμπόν, τυρί και αυγό. Με αυτή τη βάση για κρέπες θα φτιάξετε αλμυρές αλλά και γλυκιές κρέπες!
Πιάτο Συνοδευτικά
Κουζίνα Διεθνής
Λέξη κλειδί Αλμυρές κρέπες
Προετοιμασία 10 λεπτά
Εκτέλεση 10 λεπτά
Συνολικός χρόνος 20 λεπτά
Μερίδες 6
Δημιουργός Τάσος Αντωνίου

Υλικά

  • 1 συσκευασία μείγμα για κρέπες Easy Bake
  • 450 γρ. νερό
  • 1 κ.σ. βούτυρο
  • ζαμπόν
  • γραβιέρα Νάξου
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

  • Ρίχνουμε το περιεχόμενο της συσκευασίας σε μπολ. Προσθέτουμε χλιαρό νερό στο μείγμα και παράλληλα αναμειγνύουμε με το σύρμα. Χτυπάμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Αφήνουμε να δέσει 5-10 λεπτά.
  • Σε τηγάνι λιώνουμε βούτυρο και το απλώνουμε σε όλο το σκεύος. Με την κουτάλα σούπας ρίχνουμε μια δόση από το μείγμα στο τηγάνι. Ανακινούμε το τηγάνι για να απλωθεί παντού το μείγμα της κρέπας. Αφήνουμε την κρέπα να ψηθεί από την μια πλευρά για λίγα λεπτά. Όταν ξεκολλάει από τα τοιχώματα, την αναποδογυρίζουμε για να ψηθεί από την άλλη πλευρά. Επαναλαμβάνουμε μέχρι να τελειώσει το μείγμα για κρέπες.
  • Στη συνέχεια μεταφέρουμε την κρέπα σε ταψάκι. Τοποθετούμε από πάνω μια φέτα ζαμπόν και τρίβουμε λίγη γραβιέρα Νάξου. Σπάμε στη μέση ένα αυγό και αλατοπιπερώνουμε. Διπλώνουμε μια μια τις άκρες της κρέπας προς τα μέσα, χωρίς να καλύψουμε το αυγό.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC μέχρι να μαγειρευτεί καλά το αυγό. Σερβίρουμε τις αλμυρές κρέπες αμέσως.

Βίντεο συνταγής

Μη χάσετε

Πορτοκαλόπιτα

Πεντανόστιμη πορτοκαλόπιτα σιροπιαστή ή πατσαβουρόπιτα, με αφράτη υφή και πλούσια γεύση από τον Τάσο Αντωνίου!

Παραδοσιακά φαλάφελ

Παραδοσιακή συνταγή για φαλάφελ! Τα φαλάφελ ή ρεβιθοκεφτέδες είναι κλασική συνταγή από την κουζίνα της Μέσης Ανατολής.

Σοκολατόπιτα

Αφράτη, λαχταριστή και ζουμερή σοκολατόπιτα. Αυτή η συνταγή για εύκολη σοκολατόπιτα ετοιμάζεται μέσα σε 15 λεπτά και θυμίζει σουφλέ σοκολάτας.

Συνταγές σε 30 λεπτά

Μακαρονάδα με σάλτσα παντζαριού και φέτας

Η γλυκιά γεύση του παντζαριού σε συνδυασμό με την βελούδινη γεύση της φέτας και τη φρεσκάδα του λεμονιού δίνουν σε αυτή τη μακαρονάδα απίθανη νοστιμιά και ιδιαιτερότητα!

Μαλακά μπισκότα διπλής σοκολάτας

Αφράτα και μαλακά μπισκότα με καστανή ζάχαρη από τον Τάσο Αντωνίου. Εύκολα, γρήγορα, πεντανόστιμα μπισκότα για πρωινό και για όλες τις ηλικίες.

Σαλάτα με κινόα

Σαλάτα με κινόα από τον Τάσο Αντωνίου! Μια θρεπτική σαλάτα με κινόα, λαχανικά, ξηρούς καρπούς και ελαιόλαδο που σίγουρα θα λατρέψετε!

Ανακαλύψτε συνταγές

Μπακλαβάς του Τάσου, εύκολος & αρωματικός

Μπακλαβάς παραδοσιακός και τραγανός. Στην Ανατολή φτιάχνουν τον μπακλαβά με φιστίκι αλλά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε καρύδι για τη γέμιση του γλυκού σας.

Γλυκόξινο κοτόπουλο

Συνταγή για μαριναρισμένο γλυκόξινο κοτόπουλο!

Xταπόδι κρασάτο με μέλι

Xταπόδι κρασάτο με μέλι. Μελωμένη, βελούδινη σάλτσα που θα λατρέψεις! Συνοδεύεται με ρύζι ή πατάτες φούρνου.

Περισσότερα άρθρα

5 χρήσεις του λεμονιού που δεν φανταζόσουν ποτέ!

Το λεμόνι έχει πολλές χρήσεις στην κουζίνα και στη μαγειρική, δίνοντας γεύση, νοστιμιά και ιδιαίτερο άρωμα φρεσκάδας που δεν φανταζόσουν ποτέ!

4 tips για να μαγειρέψετε μελιτζάνες στην τελειότητα

Μελιτζάνες, όλα τα μυστικά και οι συμβουλές που πρέπει να ξέρετε για να τις μαγειρέψετε στην τελειότητα!

Πώς θα ξεπαγώσεις το κρέας σε 5 λεπτά

Ξέχασες το κρέας στην κατάψυξη και πρέπει να μαγειρέψεις άμεσα; Μάθε πώς θα ξεπαγώσεις το κρέας σε 5 λεπτά μόλις με αυτό το μυστικό κόλπο.

4 ΣΧΟΛΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Βαθμολογήστε τη συνταγή




εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ