Αλμυρές κρέπες με ζαμπόν, τυρί και αυγό

Απλή και πεντανόστιμη συνταγή για αλμυρές κρέπες με ζαμπόν, τυρί και αυγό. Με αυτή τη βάση για κρέπες θα φτιάξετε αλμυρές αλλά και γλυκιές κρέπες!

Αλμυρές κρέπες
Εκτύπωση

Αλμυρές κρέπες με ζαμπόν, τυρί και αυγό

Απλή και πεντανόστιμη συνταγή για αλμυρές κρέπες με ζαμπόν, τυρί και αυγό. Με αυτή τη βάση για κρέπες θα φτιάξετε αλμυρές αλλά και γλυκιές κρέπες!
Πιάτο Συνοδευτικά
Κουζίνα Διεθνής
Λέξη κλειδί Αλμυρές κρέπες
Προετοιμασία 10 λεπτά
Εκτέλεση 10 λεπτά
Συνολικός χρόνος 20 λεπτά
Μερίδες 6
Δημιουργός Τάσος Αντωνίου

Υλικά

  • 1 συσκευασία μείγμα για κρέπες Easy Bake
  • 450 γρ. νερό
  • 1 κ.σ. βούτυρο
  • ζαμπόν
  • γραβιέρα Νάξου
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

  • Ρίχνουμε το περιεχόμενο της συσκευασίας σε μπολ. Προσθέτουμε χλιαρό νερό στο μείγμα και παράλληλα αναμειγνύουμε με το σύρμα. Χτυπάμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Αφήνουμε να δέσει 5-10 λεπτά.
  • Σε τηγάνι λιώνουμε βούτυρο και το απλώνουμε σε όλο το σκεύος. Με την κουτάλα σούπας ρίχνουμε μια δόση από το μείγμα στο τηγάνι. Ανακινούμε το τηγάνι για να απλωθεί παντού το μείγμα της κρέπας. Αφήνουμε την κρέπα να ψηθεί από την μια πλευρά για λίγα λεπτά. Όταν ξεκολλάει από τα τοιχώματα, την αναποδογυρίζουμε για να ψηθεί από την άλλη πλευρά. Επαναλαμβάνουμε μέχρι να τελειώσει το μείγμα για κρέπες.
  • Στη συνέχεια μεταφέρουμε την κρέπα σε ταψάκι. Τοποθετούμε από πάνω μια φέτα ζαμπόν και τρίβουμε λίγη γραβιέρα Νάξου. Σπάμε στη μέση ένα αυγό και αλατοπιπερώνουμε. Διπλώνουμε μια μια τις άκρες της κρέπας προς τα μέσα, χωρίς να καλύψουμε το αυγό.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC μέχρι να μαγειρευτεί καλά το αυγό. Σερβίρουμε τις αλμυρές κρέπες αμέσως.

Βίντεο συνταγής

3 Σχόλια

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.

Βαθμολογήστε τη συνταγή