ΑρχικήΆρθραΟι διάσημες πουά κολοκύθες της Yayoi Kusama

Οι διάσημες πουά κολοκύθες της Yayoi Kusama

Από την Μαρία Αϊβαλιώτη,

Για πολλούς η κολοκύθα είναι απαραίτητο συστατικό για φθινοπωρινές συνταγές, για κάποιους άλλους η μασκότ  του Halloween και για τους πιο ρομαντικούς η κολοκύθα είναι παραμυθένια, αφού πάντα θα θυμούνται το πώς έφυγε η Σταχτοπούτα από τον χορό. Για την εικαστικό, όμως,  Yayoi Kusama η κολοκύθα αποτελεί πηγή έμπνευσης και κύριο χαρακτηριστικό στοιχείο  της καριέρας της. Η καλλιτέχνης, που κατάγεται από την Ιαπωνία, εξομολογείται πως η κολοκύθα της θυμίζει την παιδική της ηλικία, αφού για την  οικογένειά της η ενασχόληση με τη γη και την καλλιέργειά της ήταν το βιοποριστικό τους μέσο.

Η εκκεντρική Kusama, που είναι η πιο ακριβοπληρωμένη  σύγχρονη γυναίκα καλλιτέχνης, άρχισε να ζωγραφίζει κολοκύθες από μικρό παιδί όταν ζούσε στην ιαπωνική πόλη Matsumoto, μια μικρή πόλη περιτριγυρισμένη από βουνά στα κεντρικά της χώρας. Στην πορεία, τις έντυσε με βούλες και με κλωστές, τις χρωμάτισε με έντονα χρώματα και τους έδωσε άλλοτε ένα υπερφυσικό κι άλλοτε ένα ακανόνιστο σχήμα.  Στην αρχή τις αποτύπωνε σε πίνακες, ενώ στη συνέχεια δημιούργησε και τεράστιες μεταλλικές που ξαφνιάζουν με τον όγκο τους. Για την Kusama η κολοκύθα, όπως έχει η ίδια δηλώσει, είναι το μέσο για να απεικονίζει τον εαυτό της, ενώ λέει ότι πραγματικά θαυμάζει την τόσο σκληρή υφή τους, το σχήμα τους, που της θυμίζει το γυναικείο σώμα,  και την εξαιρετική ποιότητά τους. 

Οι πουά κολοκύθες της κέντρισαν και το ενδιαφέρον του οίκου Louis Vuitton και το 2012 δημιούργησε μια σειρά από ρούχα, τσάντες, αξεσουάρ και είδη ταξιδίου με κοινό στοιχείο τα έντονα χρώματα και το πουά μοτίβο.

Μη χάσετε

Πορτοκαλόπιτα

Πεντανόστιμη πορτοκαλόπιτα σιροπιαστή ή πατσαβουρόπιτα, με αφράτη υφή και πλούσια γεύση από τον Τάσο Αντωνίου!

Παραδοσιακά φαλάφελ

Παραδοσιακή συνταγή για φαλάφελ! Τα φαλάφελ ή ρεβιθοκεφτέδες είναι κλασική συνταγή από την κουζίνα της Μέσης Ανατολής.

Σοκολατόπιτα

Αφράτη, λαχταριστή και ζουμερή σοκολατόπιτα. Αυτή η συνταγή για εύκολη σοκολατόπιτα ετοιμάζεται μέσα σε 15 λεπτά και θυμίζει σουφλέ σοκολάτας.

Συνταγές σε 30 λεπτά

Μακαρονάδα με σάλτσα παντζαριού και φέτας

Η γλυκιά γεύση του παντζαριού σε συνδυασμό με την βελούδινη γεύση της φέτας και τη φρεσκάδα του λεμονιού δίνουν σε αυτή τη μακαρονάδα απίθανη νοστιμιά και ιδιαιτερότητα!

Μαλακά μπισκότα διπλής σοκολάτας

Αφράτα και μαλακά μπισκότα με καστανή ζάχαρη από τον Τάσο Αντωνίου. Εύκολα, γρήγορα, πεντανόστιμα μπισκότα για πρωινό και για όλες τις ηλικίες.

Σαλάτα με κινόα

Σαλάτα με κινόα από τον Τάσο Αντωνίου! Μια θρεπτική σαλάτα με κινόα, λαχανικά, ξηρούς καρπούς και ελαιόλαδο που σίγουρα θα λατρέψετε!

Ανακαλύψτε συνταγές

Λαζάνια ναπολιτέν στον φούρνο

Λαζάνια ναπολιτέν στον φούρνο από τον Τάσο Αντωνίου! Σε αυτήν την εύκολη συνταγή, τα λαζάνια μαγειρεύονται με μελωμένο κιμά και αρωματική σάλτσα ντομάτας, ενώ ψήνονται με μοτσαρέλα που λιώνει μοναδικά στον φούρνο.

Κέικ με καρότο και κρέμα σοκολάτας

Συνταγή για κέικ κακάο με καρότο και κρέμα σοκολάτας!

Γλυκιά στριφτή κολοκυθόπιτα

Συνταγή για γλυκιά στριφτή κολοκυθόπιτα με μήλα, σταφίδες και καρύδια!

Περισσότερα άρθρα

4 λόγοι να μαγειρεύετε με ξύλινη κουτάλα αντί για μεταλλική

Για ποιο λόγο είναι καλύτερο να μαγειρεύουμε με ξύλινη κουτάλα αντί για μεταλλική;

Το μενού της Τσικνοπέμπτης

Η Τσικνοπέμπτη είναι η μέρα που τιμούμε δεόντως κρεατικά, λουκάνικα και νόστιμους μεζέδες.

Αρωματικό βούτυρο, το υλικό που απογειώνει τα γιορτινά πιάτα

Αρωματικό βούτυρο με φρέσκα μυρωδικά, μπαχαρικά και αρωματικά. Φτιάξτε τώρα το πιο αρωματικό βούτυρο που θα απογειώσει το γιορτινό τραπέζι!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ