Tom και Jerry

Tom και Jerry
Υλικά
  • 1 αυγό χωρισμένο σε κρόκο και ασπράδι

  • 2 κ.σ. ζάχαρη άχνη

  • 30 ml ρούμι

  • 1 πρέζα κανέλα σε σκόνη

  • 1 πρέζα κάρδαμο

  • 1/4 φλιτζ. ζεστό γάλα με πλήρη λιπαρά

  • 22 ml μπράντι

  • φρεσκοτριμμένο μοσχοκάρυδο για το σερβίρισμα

Εκτέλεση
  1. Ζεσταίνουμε ένα φλιτζάνι με νερό. Σε μπολ χτυπάμε τον κρόκο με την ζάχαρη άχνη και τα μπαχαρικά μέχρι να σχηματιστεί ένα παχύρρευστο μείγμα. Προσθέτουμε το ρούμι και ανακατεύουμε. Σε ξεχωριστό μπολ χτυπάμε τα ασπράδια μέχρι να δέσουν. Ρίχνουμε σιγά σιγά τα ασπράδια στο μείγμα κρόκων-ζάχαρης. Προσθέτουμε στο ζεστό φλιτζάνι νερό το μείγμα αυγών και ανακατεύουμε. Κατόπιν προσθέτουμε το γάλα και το μπράντι, ανακατεύοντας καλά. Σερβίρουμε σε κούπα και γαρνίρουμε με το τριμμένο μοσχοκάρυδο.

Δεν υπάρχουν σχόλια.

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.