ΑρχικήΓλυκάΓλυκά Ψυγείου & ΚορμοίΚορμός σοκολάτας με ταχίνι και μέλι

Κορμός σοκολάτας με ταχίνι και μέλι

Κορμός σοκολάτας με ταχίνι και μέλι. Η αγαπημένη συνταγή των παιδικών μας χρόνων σε μια άλλη εκδοχή.

Κορμός σοκολάτας με ταχίνι και μέλι
Εκτύπωση

Κορμός σοκολάτας με ταχίνι και μέλι

Κορμός σοκολάτας με ταχίνι και μέλι. Μια πιο υγιεινη εκδοχη του αγαπημενου γλυκου απο την παδικη μας ηλικια.
Πιάτο Γλυκά
Κουζίνα Ελληνική
Λέξη κλειδί Κορμός σοκολάτας με ταχίνι και μέλι
Προετοιμασία 15 λεπτά
Συνολικός χρόνος 15 λεπτά
Μερίδες 13
Θερμίδες 343θερμίδες

Υλικά

  • 200 γρ. μέλι
  • 420 γρ. ταχίνι
  • 200 γρ. κουβερτούρα ψιλοκομμένη
  • 300 γρ. μπισκότα digestive
  • 50 γρ. φουντούκια χοντροσπασμένα
  • ζάχαρη άχνη για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

  • Σε κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά ζεσταίνουμε για 2 λεπτά το μέλι μέχρι να μαλακώσει. Αποσύρουμε από τη φωτιά. Προσθέτουμε το ταχίνι και τη σοκολάτα και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν. Προσθέτουμε τα μπισκότα και το φουντούκι και ανακατεύουμε μέχρι να ενωθούν μεταξύ τους τα υλικά. Σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα αδειάζουμε το μείγμα στο κέντρο και κατά μήκος, σχηματίζοντας μια στήλη. Με τα χέρια τυλίγουμε σφιχτά τη λαδόκολλα γύρω από το μείγμα σε κυλινδρικό σχήμα. Στρίβουμε τις δύο άκρες της λαδόκολλας ώστε να μένουν σταθερές. Αφήνουμε στην κατάψυξη για 45 λεπτά, ώσπου να σφίξει. Σερβίρουμε κρύο, ξετυλίγουμε τη λαδόκολλα και πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη. Κόβουμε σε φέτες.

Δείτε επίσης: Μους σοκολάτας σε 5 λεπτά!

Μη χάσετε

Πορτοκαλόπιτα

Πεντανόστιμη πορτοκαλόπιτα σιροπιαστή ή πατσαβουρόπιτα, με αφράτη υφή και πλούσια γεύση από τον Τάσο Αντωνίου!

Φαλάφελ

Αυθεντική συνταγή για φαλάφελ! Τα φαλάφελ ή ρεβιθοκεφτέδες είναι κλασική συνταγή από την κουζίνα της Μέσης Ανατολής.

Σοκολατόπιτα

Αφράτη, λαχταριστή και ζουμερή σοκολατόπιτα. Αυτή η συνταγή για εύκολη σοκολατόπιτα ετοιμάζεται μέσα σε 15 λεπτά και θυμίζει σουφλέ σοκολάτας.

Συνταγές σε 30 λεπτά

Μακαρονάδα με σάλτσα παντζαριού και φέτας

Η γλυκιά γεύση του παντζαριού σε συνδυασμό με την βελούδινη γεύση της φέτας και τη φρεσκάδα του λεμονιού δίνουν σε αυτή τη μακαρονάδα απίθανη νοστιμιά και ιδιαιτερότητα!

Μαλακά μπισκότα διπλής σοκολάτας

Αφράτα και μαλακά μπισκότα με καστανή ζάχαρη από τον Τάσο Αντωνίου. Εύκολα, γρήγορα, πεντανόστιμα μπισκότα για πρωινό και για όλες τις ηλικίες.

Σαλάτα με κινόα

Σαλάτα με κινόα από τον Τάσο Αντωνίου! Μια θρεπτική σαλάτα με κινόα, λαχανικά, ξηρούς καρπούς και ελαιόλαδο που σίγουρα θα λατρέψετε!

Ανακαλύψτε συνταγές

Πίτσα σε αραβική πίτα

Συνταγή για ατομικές πίτσες σε αραβική πίτα!

Κol Βorek πίτες

Συνταγή για kol borek πίτες !

Κοτόπουλο με μήλα και μηλίτη

Κοτόπουλο στον φούρνο με μήλα και μηλίτη!

Περισσότερα άρθρα

Φτιάξτε πανεύκολα φυσική βαφή για πασχαλινά αυγά

Βάφουμε τα πασχαλινά αυγά μας με φυσικές βαφές από καφέ, πάπρικα, κρεμμύδι και παντζάρια!

Αυτό είναι το απίστευτο υλικό για τέλεια βινεγκρέτ

H βινεγκρέτ έχει ένα μυστικό υλικό που δένει αρμονικά και υπέροχα όλα τα συστατικά για τη σαλάτα!

Γιατί δεν πρέπει να ξεπαγώνουμε την μπριζόλα πριν την μαγειρέψουμε;

Μάθετε γιατί δεν πρέπει να ξεπαγώνουμε την μπριζόλα για να την μαγειρέψουμε και για ποιο λόγο χάνεται η όλη η γεύση εξαιτίας της απόψυξης.

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Βαθμολογήστε τη συνταγή




εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ