ΑρχικήΆρθραΠώς μαγειρεύουμε τα μανιτάρια;

Πώς μαγειρεύουμε τα μανιτάρια;

Τα μανιτάρια πάνε παντού, αποτελούν μια πολύ καλή πηγή πρωτεΐνης για όσους θέλουν να αποφύγουν το κρέας και έχουν υπέροχη γεύση.

Η μεγάλη τους περιεκτικότητα σε νερό συμβάλλει στην ενυδάτωση του οργανισμού μας και η άπαχη πρωτεΐνη τους μας βοηθά να αποκτήσουμε την ενέργεια που χρειαζόμαστε.

Πώς μπορούμε να μαγειρέψουμε τα μανιτάρια; Ποια είναι τα πιο συνηθισμένα είδη μανιταριών που υπάρχουν στο εμπόριο και ποιος είναι ο ιδανικός τρόπος για να μαγειρέψετε το καθένα από αυτά; 

Δείτε πώς θα μαγειρέψετε τα μανιτάρια ανάλογα με το είδος τους:

Λευκά μανιτάρια

Άσπρα μανιτάρια

Τα λευκά μανιτάρια είναι τα πιο δημοφιλή στον κόσμο, με την μεγαλύτερη κατανάλωση. Η γεύση τους είναι γήινη και αποκτά ένταση με το μαγείρεμα. Ιδανικά για το τηγάνι, σερβίρετε τα σοταρισμένα σε σούπες, σαλάτες ή και μανιτάρια γεμιστά με τυριά.

Βασιλομανίταρο, βωλίτης ή πορτσίνι 

Βασιλομανίταρα ή πορτσίνι

Το πιο κοινό είδος είναι ο Boletus edulis (Βωλίτης ο εδώδιμος), ο οποίος ονομάζεται βασιλομανίταρο ή πορτσίνι. Έχει ανθεκτικό στέλεχος σε λευκό ή μπεζ χρώμα, καφέ καπέλο, είναι σαρκώδες και κλειστό. Τα βασιλομανίταρα τρώγονται ψητά στα κάρβουνα. Εναλλακτικά τα περνάμε στο τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο και τα προσθέτουμε ολόκληρα ή κομμένα σε φέτες στη σαλάτα, την πίτσα, τις μακαρονάδες και στο κρέας ή να τα φας γεμιστά.

Μανιτάρια πλευρώτους 

Μανιτάρια πλευρώτους

Έχουν ιδιαίτερο σχήμα, ζουμερή σάρκα και αυλακώσεις στη μία πλευρά, ενώ η άλλη πλευρά έχει πιο απαλή υφή. Διατίθενται άγρια και βιολογικά. Χρησιμοποιούνται κυρίως ψητά αλλά και σε σούπες.

Πορτομπέλο

Μανιτάρια πορτομπέλο

Συνήθως έχουν πλατύ καφέ καπέλο, ενώ είναι εντυπωσιακά σε μέγεθος. Έχουν γεύση και άρωμα κρέατος, γι’ αυτό μπορούν να το αντικαταστήσουν. Πριν αφαιρέσετε το μίσχο, φορέστε γάντια γιατί μαυρίζουν τα χέρια σας. Μαγειρέψτε τα στο φούρνο, στο τηγάνι ή ψήστε το στη σχάρα. Δείτε την υπέροχη συνταγή του Τάσου για γεμιστά μανιτάρια πορτομπέλο στον φούρνο!

Μη χάσετε

Πορτοκαλόπιτα

Πεντανόστιμη πορτοκαλόπιτα σιροπιαστή ή πατσαβουρόπιτα, με αφράτη υφή και πλούσια γεύση από τον Τάσο Αντωνίου!

Παραδοσιακά φαλάφελ

Παραδοσιακή συνταγή για φαλάφελ! Τα φαλάφελ ή ρεβιθοκεφτέδες είναι κλασική συνταγή από την κουζίνα της Μέσης Ανατολής.

Σοκολατόπιτα

Αφράτη, λαχταριστή και ζουμερή σοκολατόπιτα. Αυτή η συνταγή για εύκολη σοκολατόπιτα ετοιμάζεται μέσα σε 15 λεπτά και θυμίζει σουφλέ σοκολάτας.

Συνταγές σε 30 λεπτά

Μακαρονάδα με σάλτσα παντζαριού και φέτας

Η γλυκιά γεύση του παντζαριού σε συνδυασμό με την βελούδινη γεύση της φέτας και τη φρεσκάδα του λεμονιού δίνουν σε αυτή τη μακαρονάδα απίθανη νοστιμιά και ιδιαιτερότητα!

Μαλακά μπισκότα διπλής σοκολάτας

Αφράτα και μαλακά μπισκότα με καστανή ζάχαρη από τον Τάσο Αντωνίου. Εύκολα, γρήγορα, πεντανόστιμα μπισκότα για πρωινό και για όλες τις ηλικίες.

Σαλάτα με κινόα

Σαλάτα με κινόα από τον Τάσο Αντωνίου! Μια θρεπτική σαλάτα με κινόα, λαχανικά, ξηρούς καρπούς και ελαιόλαδο που σίγουρα θα λατρέψετε!

Ανακαλύψτε συνταγές

Τράιφλ με μελομακάρονα

Τράιφλ με μελομακάρονα από τον Τάσο Αντωνίου! Αξιοποιήστε τα γλυκά που περίσσεψαν από τις γιορτές με αυτήν την εύκολη και γρήγορη συνταγή.

Κυπριακές ταχινόπιτες

Κυπριακές ταχινόπιτες, μια εύκολη συνταγή από τον Τάσο Αντωνίου! Νηστίσιμη ταχινόπιτα με εύκολη ζύμη και πλούσια γέμιση από ταχίνι και κανέλα.

Πιπεριές γεμιστές με τυρί

Πιπεριές γεμιστές με τυρί στον φούρνο. Η γλύκα της ψημένης πιπεριάς συνδυάζεται μοναδικά με το λιωμένο τυρί!

Περισσότερα άρθρα

Το μυστικό υλικό που λείπει από τη σούπα σου

Γάλα εβαπορέ, το μυστικό υλικό που λείπει από τη σούπα σας και την κάνει κρεμώδη και βελούδινη χωρίς να αραιώνει τον ζωμό.

Σπιτικό κολατσιό στο σχολείο: 9 πρωτότυπες ιδέες και συνταγές

Σπιτικό κολατσιό στο σχολείο και μοναδικές ιδέες για να φάει το παιδί ισορροπημένα, θρεπτικά και γευστικά, χωρίς να καταφύγει στην καντίνα!

Βάλτε μια κουταλιά από αυτό το υλικό για τέλειο βελούδινο παγωτό

Μια κουταλιά από αυτό το υλικό που υπάρχει σε κάθε ψυγείο θα κάνει τη διαφορά και θα σας χαρίσει το τέλειο βελούδινο παγωτό!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ