Πώς μαγειρεύουμε τα μανιτάρια;

πώς μαγειρεύουμε τα μανιτάρια

Τα μανιτάρια πάνε παντού, αποτελούν μια πολύ καλή πηγή πρωτεΐνης για όσους θέλουν να αποφύγουν το κρέας και έχουν υπέροχη γεύση.

Η μεγάλη τους περιεκτικότητα σε νερό συμβάλλει στην ενυδάτωση του οργανισμού μας και η άπαχη πρωτεΐνη τους μας βοηθά να αποκτήσουμε την ενέργεια που χρειαζόμαστε.

Πώς μπορούμε να μαγειρέψουμε τα μανιτάρια; Ποια είναι τα πιο συνηθισμένα είδη μανιταριών που υπάρχουν στο εμπόριο και ποιος είναι ο ιδανικός τρόπος για να μαγειρέψετε το καθένα από αυτά; 

Δείτε πώς θα μαγειρέψετε τα μανιτάρια ανάλογα με το είδος τους:

Λευκά μανιτάρια

Άσπρα μανιτάρια

Τα λευκά μανιτάρια είναι τα πιο δημοφιλή στον κόσμο, με την μεγαλύτερη κατανάλωση. Η γεύση τους είναι γήινη και αποκτά ένταση με το μαγείρεμα. Ιδανικά για το τηγάνι, σερβίρετε τα σοταρισμένα σε σούπες, σαλάτες ή και μανιτάρια γεμιστά με τυριά.

Βασιλομανίταρο, βωλίτης ή πορτσίνι 

Βασιλομανίταρα ή πορτσίνι

Το πιο κοινό είδος είναι ο Boletus edulis (Βωλίτης ο εδώδιμος), ο οποίος ονομάζεται βασιλομανίταρο ή πορτσίνι. Έχει ανθεκτικό στέλεχος σε λευκό ή μπεζ χρώμα, καφέ καπέλο, είναι σαρκώδες και κλειστό. Τα βασιλομανίταρα τρώγονται ψητά στα κάρβουνα. Εναλλακτικά τα περνάμε στο τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο και τα προσθέτουμε ολόκληρα ή κομμένα σε φέτες στη σαλάτα, την πίτσα, τις μακαρονάδες και στο κρέας ή να τα φας γεμιστά.

Μανιτάρια πλευρώτους 

Μανιτάρια πλευρώτους

Έχουν ιδιαίτερο σχήμα, ζουμερή σάρκα και αυλακώσεις στη μία πλευρά, ενώ η άλλη πλευρά έχει πιο απαλή υφή. Διατίθενται άγρια και βιολογικά. Χρησιμοποιούνται κυρίως ψητά αλλά και σε σούπες.

Πορτομπέλο

Μανιτάρια πορτομπέλο

Συνήθως έχουν πλατύ καφέ καπέλο, ενώ είναι εντυπωσιακά σε μέγεθος. Έχουν γεύση και άρωμα κρέατος, γι’ αυτό μπορούν να το αντικαταστήσουν. Πριν αφαιρέσετε το μίσχο, φορέστε γάντια γιατί μαυρίζουν τα χέρια σας. Μαγειρέψτε τα στο φούρνο, στο τηγάνι ή ψήστε το στη σχάρα. Δείτε την υπέροχη συνταγή του Τάσου για γεμιστά μανιτάρια πορτομπέλο στον φούρνο!

Δεν υπάρχουν σχόλια.

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.