Γεμιστά μανιτάρια με τυρί

Συνταγή για μανιτάρια γεμιστά με τυρί από τον Τάσο Αντωνίου. Ένα πρωτότυπο και εύκολο ορεκτικό, ιδανικό για το οικογενειακό τραπέζι. Δοκιμάστε αυτή την απολαυστική συνταγή για γεμιστά μανιτάρια!

Μανιτάρια γεμιστά με τυρί
Εκτύπωση

Μανιτάρια γεμιστά με τυρί

Συνταγή για μανιτάρια γεμιστά με τυρί από τον Τάσο Αντωνίου. Ένα πρωτότυπο και εύκολο ορεκτικό, ιδανικό για το οικογενειακό τραπέζι. Δοκιμάστε αυτή την απολαυστική συνταγή για γεμιστά μανιτάρια!
Πιάτο Ορεκτικά
Κουζίνα Ελληνική
Λέξη κλειδί Γεμιστά μανιτάρια με τυρί
Προετοιμασία 10 λεπτά
Εκτέλεση 20 λεπτά
Συνολικός χρόνος 30 λεπτά
Θερμίδες 176θερμίδες

Υλικά

  • 4 μανιτάρια πορτομπέλο
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 150 γρ. τυρί κρέμα
  • 60 γρ. γραβιέρα τριμμένη
  • 2 κ.σ. σχινόπρασο ψιλοκομμένο
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180οC.
  • Αφαιρούμε τα κοτσάνια από τα μανιτάρια. Τα ψιλοκόβουμε και τα αφήνουμε στην άκρη.
  • Σε τηγάνι σε μέτρια φωτιά ζεσταίνουμε ελαιόλαδο. Σοτάρουμε το σκορδο για 1-2 λεπτά. προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα κοτσάνια και σοτάρουμε για περίπου 5 λεπτά, να μαλακώσουν καλά. Τα μεταφέρουμε σε μπολ. Προσθέτουμε τυρί κρέμα και ανακατεύουμε καλά, μέχρι να έχουμε ένα αφράτο κρεμώδες μείγμα. Πασπαλίζουμε ψιλοκομμένο σχινόπρασο, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε. Μεταφέρουμε τα μανιτάρια σε ταψάκι στρωμένο με λαδόκολλα. Γεμίζουμε τα μανιτάρια με το μείγμα τυριού-μανιταριού. Επικαλύπτουμε με τριμμένη γραβιέρα. Ψήνουμε για 20 λεπτά.
  • Σερβίρουμε τα γεμιστά μανιτάρια ζεστά, πασπαλίζοντας με επιπλέον σχινόπρασο.

Βίντεο συνταγής

Δείτε επίσης: Το πιο νόστιμο και αφράτο κεικ!

Greek recipes in English: Visit MyGreekSalad.com

6 Σχόλια

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.

Βαθμολογήστε τη συνταγή