ΑρχικήΆρθραΠώς κόβουμε τα μυρωδικά;

Πώς κόβουμε τα μυρωδικά;

Υπάρχει κάτι καλύτερο από μια χούφτα φρέσκο βασιλικό στη σάλτσα ντομάτας ή λίγος ψιλοκομμένος μαϊντανός στη σάλτσα πέστο; Τα φρέσκα μυρωδικά είναι ο καλύτερος τρόπος να αναδείξετε κάθε πιάτο. Λίγο δεντρολίβανο, θυμάρι ή ρίγανη μπορούν να κάνουν θαύματα στο ψάρι, το κοτόπουλο ή τη σαλάτα.

Πολλοί οικιακοί μάγειρες δεν γνωρίζουν πώς κόβουμε τα μυρωδικά. Υπάρχουν διάφορες κοπές οι οποίες δεν είναι όλες κατάλληλες για τα μυρωδικά. Σήμερα θα μάθουμε τον σωστό τρόπο για να κόβουμε τα μυρωδικά.

Αρχικά, ξεκινάμε με το μαχαίρι. Επιλέξτε ένα μεσαίου μεγέθους μαχαίρι, που σας επιτρέπει να το ελέγχετε καλύτερα. 

Η καλύτερη κοπή  για πλατύφυλλα μυρωδικά όπως βασιλικός, μέντα, κόλιανδρος, είναι η λεγόμενη chiffonade (σιφονάντ).

Αφαιρούμε τα φύλλα από τα κοτσάνια. Για πιο έντονη γεύση, μπορούμε να ψιλοκόψουμε τα κοτσάνια και να τα πασπαλίσουμε στο φαγητό. Σκουπίζουμε ταμποναριστά τα φύλλα με χαρτί κουζίνας. Τοποθετούμε το ένα φύλλο πάνω στο άλλο και τα τυλίγουμε. Τα κόβουμε εγκάρσια σε λεπτές λωρίδες με απαλές κινήσεις.

Η καλύτερη κοπή για μυρωδικά με μικρότερα αλλά πιο γερά φύλλα  όπως ο μαϊντανός είναι να τα ψιλοκόψουμε.

Σκουπίζουμε ταμποναριστά τα φύλλα με χαρτί κουζίνας. Κόβουμε τα χοντρά κοτσάνια. Τα λεπτά κοτσάνια μπορούν να κοπούν – δίνουν πιο έντονη γεύση στο φαγητό. Τυλίγουμε με τα χέρια τα φύλλα σε μια μικρή μπάλα. Ψιλοκόβουμε με απαλές κινήσεις. Μην ψιλοκόψετε περισσότερες από τρεις φορές για να διατηρηθούν τα φύλλα των μυρωδικών φρέσκα.

Μη χάσετε

Πορτοκαλόπιτα

Πεντανόστιμη πορτοκαλόπιτα σιροπιαστή ή πατσαβουρόπιτα, με αφράτη υφή και πλούσια γεύση από τον Τάσο Αντωνίου!

Παραδοσιακά φαλάφελ

Παραδοσιακή συνταγή για φαλάφελ! Τα φαλάφελ ή ρεβιθοκεφτέδες είναι κλασική συνταγή από την κουζίνα της Μέσης Ανατολής.

Σοκολατόπιτα

Αφράτη, λαχταριστή και ζουμερή σοκολατόπιτα. Αυτή η συνταγή για εύκολη σοκολατόπιτα ετοιμάζεται μέσα σε 15 λεπτά και θυμίζει σουφλέ σοκολάτας.

Συνταγές σε 30 λεπτά

Μακαρονάδα με σάλτσα παντζαριού και φέτας

Η γλυκιά γεύση του παντζαριού σε συνδυασμό με την βελούδινη γεύση της φέτας και τη φρεσκάδα του λεμονιού δίνουν σε αυτή τη μακαρονάδα απίθανη νοστιμιά και ιδιαιτερότητα!

Μαλακά μπισκότα διπλής σοκολάτας

Αφράτα και μαλακά μπισκότα με καστανή ζάχαρη από τον Τάσο Αντωνίου. Εύκολα, γρήγορα, πεντανόστιμα μπισκότα για πρωινό και για όλες τις ηλικίες.

Σαλάτα με κινόα

Σαλάτα με κινόα από τον Τάσο Αντωνίου! Μια θρεπτική σαλάτα με κινόα, λαχανικά, ξηρούς καρπούς και ελαιόλαδο που σίγουρα θα λατρέψετε!

Ανακαλύψτε συνταγές

Κοκτέιλ μπίρας με παγωτό

Απίθανη συνταγή για κοκτέιλ μπίρας με παγωτό σοκολάτα!

Σπιτικά κρουασάν βουτύρου

Σπιτικά κρουασάν με υπέροχες ίνες και πλούσιο άρωμα βουτύρου από τον Τάσο Αντωνίου. Mάθε πώς θα φτιάξεις τα δικά σου αφράτα κρουασανάκια βουτύρου στο σπίτι!

Ζεστό κρασί με μπαχαρικά

Συνταγή για ζεστό κρασί με μπαχαρικά!

Περισσότερα άρθρα

Φανουρόπιτα: το έθιμο, η ιστορία και δυο μοναδικές συνταγές

Αν θέλετε να βρείτε το αγαπημένο σας χαμένο αντικείμενο, να βγείτε από ένα αδιέξοδο ή να βρείτε τον έρωτα της ζωής σας, φτιάξτε μια φανουρόπιτα!

Κι όμως, το απορρυπαντικό πιάτων δεν καθαρίζει σωστά τα πιάτα

Το απορρυπαντικό πιάτων κάνει αστραφτερά τα πιάτα και τα ποτήρια, άλλα μάλλον δεν απομακρύνει τα βακτήρια και τα μικρόβια. Δείτε πώς θα το καταφέρετε.

Το απαραίτητο υλικό για άψογο σπιτικό παγωτό

Αρκεί να ξέρετε τη σωστή μέθοδο για να φτιάξετε το τέλειο παγωτό, μαζί με ένα μικρό μυστικό.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ