Μαρεγκάκια

Μαρεγκάκια

Χρόνος προετοιμασίας: 10 minutes

Μερίδες: 40 μαρεγκάκια

Υλικά

3 ασπράδια αυγών σε θερμοκρασία δωματίου
100 γρ. ζάχαρη
100 γρ. ζάχαρη άχνη
τρούφα πολύχρωμη

Εκτέλεση

Χτυπάμε τα ασπράδια στον κάδο του µίξερ με το σύρμα μέχρι να σχηματιστούν απαλές κορυφές. Προσθέτουμε σιγά σιγά, σε στάδια, την κρυσταλλική ζάχαρη και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να σφίξει η μαρέγκα καλά. Τέλος, µε σπάτουλα ανακατεύουμε απαλά στο µείγµα την άχνη. Στρώνουµε λαδόκολλα σε λαµαρίνα. Αν θέλουμε να φτιάξουμε χρωματιστές μαρέγκες, προσθέτουμε χρώμα ζαχαροπλαστικής και ανακατεύουμε με μαρίζ να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Βάζουμε τη μαρέγκα σε κορνέ ζαχαροπλαστική και πιέζοντάς το σχηματίζουμε μαρεγκάκια (μπεζέδες) στη λαδόκολλα. Εναλλακτικά, αφήνουµε κουταλιές από το µείγµα στη λαδόκολλα. Πασπαλίζουμε από πάνω την τρούφα.

Ψήνουµε τις µαρέγκες σε προθερµασµένο φούρνο στους 100οC για περίπου μία ώρα. Προσέχουμε να ξεκολλάνε από τη λαδόκολλα και απέξω να είναι τραγανές. Αφήνουµε τις μαρέγκες να κρυώσουν καλά.

 

Φωτογραφία: www.taste.com.au/recipes/12590/meringues

Δεν υπάρχουν σχόλια.

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.