Σκορδαλιά με πατάτες. Νόστιμη και πετυχημένη συνταγή θα τη λατρέψετε είναι το μόνο σίγουρο.
![Σκορδαλιά με πατάτες](https://www.mamapeinao.gr/wp-content/uploads/1490176265635-150x150.jpg)
Σκορδαλιά με πατάτες
Υπέροχη σκορδαλιά με πατάτες από τον Τάσο Αντωνίου! Η αγαπημένη μας σκορδαλιά στην πιο εύκολη συνταγή με πατάτα πουρέ, σκόρδο και καλό ελαιόλαδο.
Μερίδες 8
Θερμίδες 95θερμίδες
Υλικά
- 7 πατάτες βρασμένες
- 5 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
- αλάτι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 4 κ.σ. ξίδι
- 1 φλιτζ. ελαιόλαδο
Εκτέλεση
- Με το πιρούνι λιώνουμε τις βρασμένες πατάτες όσο είναι καυτές.
- Στο μούλτι βάζουμε τις λιωμένες πατάτες, το λιωμένο σκόρδο, αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και το ξύδι. Χτυπάμε για 1-2 λεπτά, μέχρι να έχουμε ένα κρεμώδες ομοιογενές μείγμα.
- Στη συνέχεια προσθέτουμε σιγά σιά το ελαιόλαδο, χτυπώντας μετά από κάθε προσθήκη. Η σκορδαλιά είναι έτοιμη όταν ενωθούν όλα τα υλικά. Δοκιμάζουμε και προσθέτουμε ανάλογα με την προτίμησή μας αλατοπίπερο ή ξύδι.
- Αν θελήσουμε να αραιώσουμε το μείγμα, προσθέτουμε λίγο νερό. Σερβίρουμε σε πιάτο και περιχύνουμε με λίγο ωμό ελαιόλαδο. Την απολαμβάνουμε κρύα (μετά από 2-3 ώρες στο ψυγείο) συνοδεύοντας τηγανητό μπακαλιάρο.
Δείτε ακόμη: σκορδαλιά με ψωμί
Δείτε επίσης: Το πιο νόστιμο και αφράτο κεικ!
Greek recipes in English: Visit MyGreekSalad.com
Πολυ ωραία συνταγή την έκανα