Σκορδαλιά με πατάτες

Σκορδαλιά με πατάτες
Σκορδαλιά με πατάτες

Χρόνος προετοιμασίας: 25 minutes

Χρόνος εκτέλεσης: 10 minutes

Συνολικός χρόνος: 35 minutes

Μερίδες: 8

Θερμίδες: 95

Σκορδαλιά με πατάτες

Υπέροχη σκορδαλιά με πατάτες από τον Τάσο Αντωνίου! Η αγαπημένη μας σκορδαλιά στην πιο εύκολη συνταγή με πατάτα πουρέ, σκόρδο και καλό ελαιόλαδο.

Υλικά

7 πατάτες βρασμένες
5 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
4 κ.σ. ξίδι
1 φλιτζ. ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Με το πιρούνι λιώνουμε τις βρασμένες πατάτες όσο είναι καυτές. 

Στο μούλτι βάζουμε τις λιωμένες πατάτες, το λιωμένο σκόρδο, αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και το ξύδι. Χτυπάμε για 1-2 λεπτά, μέχρι να έχουμε ένα κρεμώδες ομοιογενές μείγμα. 

Στη συνέχεια προσθέτουμε σιγά σιά το ελαιόλαδο, χτυπώντας μετά από κάθε προσθήκη. Η σκορδαλιά είναι έτοιμη όταν ενωθούν όλα τα υλικά. Δοκιμάζουμε και προσθέτουμε ανάλογα με την προτίμησή μας αλατοπίπερο ή ξύδι.

Αν θελήσουμε να αραιώσουμε το μείγμα, προσθέτουμε λίγο νερό.  Σερβίρουμε σε πιάτο και περιχύνουμε με λίγο ωμό ελαιόλαδο. Την απολαμβάνουμε κρύα (μετά από 2-3 ώρες στο ψυγείο) συνοδεύοντας τηγανητό μπακαλιάρο

https://www.mamapeinao.gr/skordalia/

Δείτε ακόμη:

Σκορδαλιά με ψωμί

Δεν υπάρχουν σχόλια.

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.