Σκορδαλιά με πατάτες

Σκορδαλιά με πατάτες

Σκορδαλιά με πατάτες. Νόστιμη και πετυχημένη συνταγή θα τη λατρέψετε είναι το μόνο σίγουρο.

Σκορδαλιά με πατάτες

Σκορδαλιά με πατάτες

Υπέροχη σκορδαλιά με πατάτες από τον Τάσο Αντωνίου! Η αγαπημένη μας σκορδαλιά στην πιο εύκολη συνταγή με πατάτα πουρέ, σκόρδο και καλό ελαιόλαδο.
5 from 1 vote
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ 25 λεπτά
ΕΚΤΕΛΕΣΗ 10 λεπτά
ΣΥΝΟΛΟ 35 λεπτά
ΓΕΥΜΑ Κυρίως πιάτα
ΚΟΥΖΙΝΑ Ελληνική
ΜΕΡΙΔΕΣ 8
ΘΕΡΜΙΔΕΣ 95 θερμίδες

ΥΛΙΚΑ
  

  • 7 πατάτες βρασμένες
  • 5 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 4 κ.σ. ξίδι
  • 1 φλιτζ. ελαιόλαδο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
 

  • Με το πιρούνι λιώνουμε τις βρασμένες πατάτες όσο είναι καυτές. 
  • Στο μούλτι βάζουμε τις λιωμένες πατάτες, το λιωμένο σκόρδο, αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και το ξύδι. Χτυπάμε για 1-2 λεπτά, μέχρι να έχουμε ένα κρεμώδες ομοιογενές μείγμα. 
  • Στη συνέχεια προσθέτουμε σιγά σιά το ελαιόλαδο, χτυπώντας μετά από κάθε προσθήκη. Η σκορδαλιά είναι έτοιμη όταν ενωθούν όλα τα υλικά. Δοκιμάζουμε και προσθέτουμε ανάλογα με την προτίμησή μας αλατοπίπερο ή ξύδι.
  • Αν θελήσουμε να αραιώσουμε το μείγμα, προσθέτουμε λίγο νερό.  Σερβίρουμε σε πιάτο και περιχύνουμε με λίγο ωμό ελαιόλαδο. Την απολαμβάνουμε κρύα (μετά από 2-3 ώρες στο ψυγείο) συνοδεύοντας τηγανητό μπακαλιάρο
ΛΕΞΗ ΚΛΕΙΔΙ Σκορδαλιά με πατάτες

Δείτε ακόμη: σκορδαλιά με ψωμί

Δείτε επίσης: Το πιο νόστιμο και αφράτο κεικ!

Greek recipes in English: Visit MyGreekSalad.com

1 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.