Αυτή η φοκάτσια είναι τόσο αφράτη και απολαυστική που ικανοποιεί και τους πιο απαιτητικούς ουρανίσκους. Το ελαιόλαδο της δίνει πλούσια γεύση, ενώ ο ανθός αλατιού προσθέτει τη σωστή δόση νοστιμιάς. Τα διπλώματα της ζύμης είναι το κλειδί για το τέλειο αποτέλεσμα, ενώ η τραγανή χρυσαφένια βάση την κάνει απλώς ακαταμάχητη. Τέλεια για να τη συνοδεύσεις με τυριά, ελιές ή απλώς για να τη φας ζεστή από το φούρνο!

Εκτύπωση

Φοκάτσια με δεντρολίβανο

Αυτή η φοκάτσια είναι τόσο αφράτη και απολαυστική που ικανοποιεί και τους πιο απαιτητικούς ουρανίσκους. Το ελαιόλαδο της δίνει πλούσια γεύση, ενώ ο ανθός αλατιού προσθέτει τη σωστή δόση νοστιμιάς. Τα διπλώματα της ζύμης είναι το κλειδί για το τέλειο αποτέλεσμα, ενώ η τραγανή χρυσαφένια βάση την κάνει απλώς ακαταμάχητη. Τέλεια για να τη συνοδεύσεις με τυριά, ελιές ή απλώς για να τη φας ζεστή από το φούρνο!
Πιάτο Ορεκτικά
Κουζίνα Διεθνής
Λέξη κλειδί Φοκάτσια με δεντρολίβανο
Προετοιμασία 20 λεπτά
Εκτέλεση 30 λεπτά
Αναμονή 2 ώρες 30 λεπτά
Συνολικός χρόνος 3 ώρες 20 λεπτά
Μερίδες 8
Θερμίδες 434θερμίδες

Υλικά

  • 470 g. νερό χλιαρό
  • 11 g. αλάτι
  • Εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
  • 7 g. ξερή μαγιά
  • 560 g. αλεύρι για όλες τις χρήσεις Μύλοι Ροδιάς
  • Ανθός αλατιού

Εκτέλεση

  • Ξεκινάμε βάζοντας χλιαρό νερό στο μπολ. Προσθέτουμε ξηρή μαγιά. Χτυπάμε με το σύρμα να διαλυθεί. Μετά ρίχνουμε ελαιόλαδο και ανακατεύουμε ξανά.
  • Πίσω στο αλεύρι τώρα κάνουμε μια λακούβα. Ρίχνουμε μέσα το διάλυμα μαγιάς. Ανακατεύουμε να ενωθούν τα υλικά. Προσθέτουμε αλάτι και ανακατεύουμε ξανά. Αφήνουμε να ξεκουραστεί για μισή ώρα.
  • Τώρα που έχει διπλασιαστεί, βρέχουμε τα χέρια και διπλώνουμε απαλά τις άκρες του ζυμαριού προς το κέντρο. Αφήνουμε να ξεκουραστεί για άλλη μισή ώρα.
  • Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία ξανά.  Συνολικά θα κάνουμε 4 διπλώματα με μισάωρες ‘αναμονές’. Τα διπλώματα αυτά είναι το μυστικό για τις τέλειες φούσκες.
  • Λαδώνουμε τώρα το ταψί που θα υποδεχθεί τη ζύμη μας. Μεταφέρουμε και απλώνουμε απαλά. Αφήνουμε να ξεκουραστεί για 30 λεπτά.
  • Λαδώνουμε ξανά και κάνουμε τις λακουβίτσες με τα χέρια μας. Ρίχνουμε ανθό αλατιού και ψήνουμε για 30 λεπτά στους 200οC στον αέρα. Η βάση πρέπει να γίνει χρυσαφένια και τραγανή.
  • Ξεφουρνίζουμε και λαδώνουμε. Κόβουμε τη φοκάτσια στα κομμάτια της προτίμησής μας.

Δείτε επίσης: Συνταγή για πορτοκαλόπιτα

Μη χάσετε

Πορτοκαλόπιτα

Πεντανόστιμη πορτοκαλόπιτα σιροπιαστή ή πατσαβουρόπιτα, με αφράτη υφή και πλούσια γεύση από τον Τάσο Αντωνίου!

Παραδοσιακά φαλάφελ

Παραδοσιακή συνταγή για φαλάφελ! Τα φαλάφελ ή ρεβιθοκεφτέδες είναι κλασική συνταγή από την κουζίνα της Μέσης Ανατολής.

Σοκολατόπιτα

Αφράτη, λαχταριστή και ζουμερή σοκολατόπιτα. Αυτή η συνταγή για εύκολη σοκολατόπιτα ετοιμάζεται μέσα σε 15 λεπτά και θυμίζει σουφλέ σοκολάτας.

Συνταγές σε 30 λεπτά

Μακαρονάδα με σάλτσα παντζαριού και φέτας

Η γλυκιά γεύση του παντζαριού σε συνδυασμό με την βελούδινη γεύση της φέτας και τη φρεσκάδα του λεμονιού δίνουν σε αυτή τη μακαρονάδα απίθανη νοστιμιά και ιδιαιτερότητα!

Μαλακά μπισκότα διπλής σοκολάτας

Αφράτα και μαλακά μπισκότα με καστανή ζάχαρη από τον Τάσο Αντωνίου. Εύκολα, γρήγορα, πεντανόστιμα μπισκότα για πρωινό και για όλες τις ηλικίες.

Σαλάτα με κινόα

Σαλάτα με κινόα από τον Τάσο Αντωνίου! Μια θρεπτική σαλάτα με κινόα, λαχανικά, ξηρούς καρπούς και ελαιόλαδο που σίγουρα θα λατρέψετε!

Ανακαλύψτε συνταγές

Ζουμερό ψάρι στη λαδόκολλα

Μία εύκολη συνταγή, πολύ ελαφριά που θα λατρέψουν όσοι αγαπούν τα ψάρια.

Τυρόπιτα κέικ

Μια διαφορετική συνταγή για τυρόπιτα, ιδανική για οικογενειακά τραπέζια, πάρτι και κεράσματα. Εξαιρετική τυρόπιτα κέικ χάρη στην εύκολη και νόστιμη συνταγή του Τάσου!

Μαριναρισμένος σολομός

Συνταγή για υγιεινό μαριναρισμένο σολομό!

Περισσότερα άρθρα

Κορονοϊός και μαγειρική: 14 συνταγές για την καραντίνα

Δείτε τις 14 συνταγές για την καραντίνα που θα φτιάξετε με ό,τι υλικά έχετε στην κουζίνα σας.

Φτιάχνουμε συνταγές με ό,τι περίσσεψε το Πάσχα

Μαγειρεύουμε και αξιοποιούμε το πασχαλινό αρνί, τα κουλουράκια και τα αυγά που περίσσεψαν.

Η κατάλληλη μαρινάδα για κάθε κρέας

Τα μυστικά για τέλειο μαρινάρισμα για όλα τα κρεατικά και το κοτόπουλο.

2 ΣΧΟΛΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Βαθμολογήστε τη συνταγή




εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ