Αυτή η φοκάτσια είναι τόσο αφράτη και απολαυστική που ικανοποιεί και τους πιο απαιτητικούς ουρανίσκους. Το ελαιόλαδο της δίνει πλούσια γεύση, ενώ ο ανθός αλατιού προσθέτει τη σωστή δόση νοστιμιάς. Τα διπλώματα της ζύμης είναι το κλειδί για το τέλειο αποτέλεσμα, ενώ η τραγανή χρυσαφένια βάση την κάνει απλώς ακαταμάχητη. Τέλεια για να τη συνοδεύσεις με τυριά, ελιές ή απλώς για να τη φας ζεστή από το φούρνο!

Εκτύπωση

Φοκάτσια με δεντρολίβανο

Αυτή η φοκάτσια είναι τόσο αφράτη και απολαυστική που ικανοποιεί και τους πιο απαιτητικούς ουρανίσκους. Το ελαιόλαδο της δίνει πλούσια γεύση, ενώ ο ανθός αλατιού προσθέτει τη σωστή δόση νοστιμιάς. Τα διπλώματα της ζύμης είναι το κλειδί για το τέλειο αποτέλεσμα, ενώ η τραγανή χρυσαφένια βάση την κάνει απλώς ακαταμάχητη. Τέλεια για να τη συνοδεύσεις με τυριά, ελιές ή απλώς για να τη φας ζεστή από το φούρνο!
Πιάτο Ορεκτικά
Κουζίνα Διεθνής
Λέξη κλειδί Φοκάτσια με δεντρολίβανο
Προετοιμασία 20 λεπτά
Εκτέλεση 30 λεπτά
Αναμονή 2 ώρες 30 λεπτά
Συνολικός χρόνος 3 ώρες 20 λεπτά
Μερίδες 8
Θερμίδες 434θερμίδες

Υλικά

  • 470 g. νερό χλιαρό
  • 11 g. αλάτι
  • Εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
  • 7 g. ξερή μαγιά
  • 560 g. αλεύρι για όλες τις χρήσεις Μύλοι Ροδιάς
  • Ανθός αλατιού

Εκτέλεση

  • Ξεκινάμε βάζοντας χλιαρό νερό στο μπολ. Προσθέτουμε ξηρή μαγιά. Χτυπάμε με το σύρμα να διαλυθεί. Μετά ρίχνουμε ελαιόλαδο και ανακατεύουμε ξανά.
  • Πίσω στο αλεύρι τώρα κάνουμε μια λακούβα. Ρίχνουμε μέσα το διάλυμα μαγιάς. Ανακατεύουμε να ενωθούν τα υλικά. Προσθέτουμε αλάτι και ανακατεύουμε ξανά. Αφήνουμε να ξεκουραστεί για μισή ώρα.
  • Τώρα που έχει διπλασιαστεί, βρέχουμε τα χέρια και διπλώνουμε απαλά τις άκρες του ζυμαριού προς το κέντρο. Αφήνουμε να ξεκουραστεί για άλλη μισή ώρα.
  • Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία ξανά.  Συνολικά θα κάνουμε 4 διπλώματα με μισάωρες ‘αναμονές’. Τα διπλώματα αυτά είναι το μυστικό για τις τέλειες φούσκες.
  • Λαδώνουμε τώρα το ταψί που θα υποδεχθεί τη ζύμη μας. Μεταφέρουμε και απλώνουμε απαλά. Αφήνουμε να ξεκουραστεί για 30 λεπτά.
  • Λαδώνουμε ξανά και κάνουμε τις λακουβίτσες με τα χέρια μας. Ρίχνουμε ανθό αλατιού και ψήνουμε για 30 λεπτά στους 200οC στον αέρα. Η βάση πρέπει να γίνει χρυσαφένια και τραγανή.
  • Ξεφουρνίζουμε και λαδώνουμε. Κόβουμε τη φοκάτσια στα κομμάτια της προτίμησής μας.

Δείτε επίσης: Συνταγή για πορτοκαλόπιτα

Μη χάσετε

Πορτοκαλόπιτα

Πεντανόστιμη πορτοκαλόπιτα σιροπιαστή ή πατσαβουρόπιτα, με αφράτη υφή και πλούσια γεύση από τον Τάσο Αντωνίου!

Παραδοσιακά φαλάφελ

Παραδοσιακή συνταγή για φαλάφελ! Τα φαλάφελ ή ρεβιθοκεφτέδες είναι κλασική συνταγή από την κουζίνα της Μέσης Ανατολής.

Σοκολατόπιτα

Αφράτη, λαχταριστή και ζουμερή σοκολατόπιτα. Αυτή η συνταγή για εύκολη σοκολατόπιτα ετοιμάζεται μέσα σε 15 λεπτά και θυμίζει σουφλέ σοκολάτας.

Συνταγές σε 30 λεπτά

Μακαρονάδα με σάλτσα παντζαριού και φέτας

Η γλυκιά γεύση του παντζαριού σε συνδυασμό με την βελούδινη γεύση της φέτας και τη φρεσκάδα του λεμονιού δίνουν σε αυτή τη μακαρονάδα απίθανη νοστιμιά και ιδιαιτερότητα!

Μαλακά μπισκότα διπλής σοκολάτας

Αφράτα και μαλακά μπισκότα με καστανή ζάχαρη από τον Τάσο Αντωνίου. Εύκολα, γρήγορα, πεντανόστιμα μπισκότα για πρωινό και για όλες τις ηλικίες.

Σαλάτα με κινόα

Σαλάτα με κινόα από τον Τάσο Αντωνίου! Μια θρεπτική σαλάτα με κινόα, λαχανικά, ξηρούς καρπούς και ελαιόλαδο που σίγουρα θα λατρέψετε!

Ανακαλύψτε συνταγές

Mπισκότα με κεφαλοτύρι

Νόστιμα αλμυρά μπισκότα με κεφαλοτύρι!

Κρόνατς ή cronuts

Η αυθεντική συνταγή για κρόνατς ή cronuts!

Μπριάμ λαχανικών με κιμά

Συνταγή για μπριάμ λαχανικών με κιμά!

Περισσότερα άρθρα

Τα 6 μυστικά για τέλειες καλοκαιρινές σαλάτες

Η τέλεια σαλάτα έχει αυτά τα βήματα που πρέπει κατακτήσετε για να τη φτιάξετε.

Μπορώ να μαγειρέψω κατεψυγμένο κοτόπουλο χωρίς ξεπάγωμα;

Κι όμως, μπορούμε να μαγειρέψουμε κοτόπουλο χωρίς απόψυξη αλλά μόνο κάτω από αυτές τις προϋποθέσεις.

Τα μυστικά για τέλειο πασχαλινό τσουρέκι

15 μυστικά για τέλεια πασχαλινά τσουρέκια, αφράτα, μαστιχωτά, με ίνες, που θα λατρέψουν όλοι!

2 ΣΧΟΛΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Βαθμολογήστε τη συνταγή




εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ