ΑρχικήΣυνταγέςΠίτσα χωρίς γλουτένη
Εκτύπωση

Πίτσα χωρίς γλουτένη

Πιάτο Κυρίως πιάτα
Κουζίνα Διεθνής
Λέξη κλειδί Πίτσα χωρίς γλουτένη
Προετοιμασία 10 λεπτά
Εκτέλεση 12 λεπτά
Συνολικός χρόνος 22 λεπτά
Μερίδες 10
Θερμίδες 250θερμίδες

Υλικά

  • 6 1/2 φλιτζ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις χωρίς γλουτένη
  • 2 κ.σ. ξηρή μαγιά στιγμιαία
  • 1 κ.σ. αλάτι
  • 2 κ.σ. λιναρόσπορος
  • 2 2/3 φλιτζ. νερό χλιαρό
  • 4 αυγά μεγάλα
  • 1/3 φλιτζ. ελαιόλαδο
  • 2 κ.σ. μέλι

Εκτέλεση

  • Στον κάδο του σταθερού μίξερ βάζουμε όλα τα στερεά υλικά και τα χτυπάμε με το εξάρτημα του γάντζου. Σε μπολ αναμειγνύουμε τα υγρά υλικά, δηλ. το νερό, τα αυγά, το ελαιόλαδο και το μέλι. Τα προσθέτουμε στον κάδο του μίξερ και χτυπάμε μέχρι να ενωθούν τα υλικά μεταξύ τους. Καλύπτουμε τον κάδο του μίξερ με μια πετσέτα κουζίνας και αφήνουμε τη ζύμη να φουσκώσει και να διπλασιαστεί σε όγκο για περίπου 2 ώρες. Για να δουλέψουμε τη ζύμη, πρέπει να λαδώσουμε τα χέρια. Απλώνουμε την φουσκωμένη ζύμη σε αλευρωμένη επιφάνεια και την ανοίγουμε με τη βοήθεια του πλάστη. Ανοίγουμε φύλλο πάχους περίπου 1 εκ. Ακουμπάμε τη ζύμη σε λαμαρίνα που έχουμε πασπαλίσει με καλαμποκάλευρο και αφήνουμε την πίτσα να ξεκουραστεί για 40 λεπτά.
  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 230οC. Απλώνουμε στη ζύμη τα υλικά της αρεσκείας μας (σάλτσα ντομάτας, τριμμένο τυρί, μανιτάρια κλπ). Ψήνουμε για 10-12 λεπτά, μέχρι να λιώσει το τυρί και να χρυσίσει η ζύμη. Αν χρειαστεί, γυρίζουμε το ταψί για να ψηθεί ομοιόμορφα η πίτσα για άλλα 5 λεπτά.

Tips

Φωτο: glutenfreeonashoestring.com

Μη χάσετε

Πορτοκαλόπιτα

Πεντανόστιμη πορτοκαλόπιτα σιροπιαστή ή πατσαβουρόπιτα, με αφράτη υφή και πλούσια γεύση από τον Τάσο Αντωνίου!

Παραδοσιακά φαλάφελ

Παραδοσιακή συνταγή για φαλάφελ! Τα φαλάφελ ή ρεβιθοκεφτέδες είναι κλασική συνταγή από την κουζίνα της Μέσης Ανατολής.

Σοκολατόπιτα

Αφράτη, λαχταριστή και ζουμερή σοκολατόπιτα. Αυτή η συνταγή για εύκολη σοκολατόπιτα ετοιμάζεται μέσα σε 15 λεπτά και θυμίζει σουφλέ σοκολάτας.

Συνταγές σε 30 λεπτά

Μακαρονάδα με σάλτσα παντζαριού και φέτας

Η γλυκιά γεύση του παντζαριού σε συνδυασμό με την βελούδινη γεύση της φέτας και τη φρεσκάδα του λεμονιού δίνουν σε αυτή τη μακαρονάδα απίθανη νοστιμιά και ιδιαιτερότητα!

Μαλακά μπισκότα διπλής σοκολάτας

Αφράτα και μαλακά μπισκότα με καστανή ζάχαρη από τον Τάσο Αντωνίου. Εύκολα, γρήγορα, πεντανόστιμα μπισκότα για πρωινό και για όλες τις ηλικίες.

Σαλάτα με κινόα

Σαλάτα με κινόα από τον Τάσο Αντωνίου! Μια θρεπτική σαλάτα με κινόα, λαχανικά, ξηρούς καρπούς και ελαιόλαδο που σίγουρα θα λατρέψετε!

Ανακαλύψτε συνταγές

Εύκολο πεϊνιρλί

Το πιο εύκολο πεϊνιρλί από τον Τάσο Αντωνίου! Λιωμένο τυρί, τραγανό μπέικον συνθέτουν το πιο λαχταριστό πεϊνιρλί που μπορείς να ετοιμάσεις μέσα σε μόλις 10 λεπτά.

Ριζότο με μανιτάρια

Το πιο εύκολο ριζότο με μανιτάρια από τον Τάσο Αντωνίου. Μάθε πώς να φτιάχνεις το τέλειο, βελούδινο ριζότο μανιταριών με αυτή την εύκολη συνταγή.

Μαγειρίτσα κλασική με αυγολέμονο

Μαγειρίτσα πασχαλινή από τον Τάσο Αντωνίου. Η κλασική μαγειρίτσα με αυγολέμονο για το Πάσχα μπορεί να παρασκευαστεί με κρέας αλλά και κοτόπουλο ή μανιτάρια.

Περισσότερα άρθρα

Φτιάξτε πανεύκολα φυσική βαφή για πασχαλινά αυγά

Βάφουμε τα πασχαλινά αυγά μας με φυσικές βαφές από καφέ, πάπρικα, κρεμμύδι και παντζάρια!

5 συνταγές που θα χρειαστούν όταν έχεις επισκέψεις

Επιλέξαμε και σου προτείνουμε τις καλύτερες συνταγές που θα χρειαστούν όταν έχεις επισκέψεις της τελευταίας στιγμής! Εύκολες συνταγές και μεζέδες για να απολαύσετε με την παρέα σας.

Ακουαφάμπα: το vegan superfood & υποκάταστατο αυγών, φτιάχνεται από ρεβύθια!

Το ακουαφάμπα είναι υποκατάστατο του αυγού, δε λείπει από καμία κουζίνα των vegans, έχει τεράστια διατροφική αξία και παράγεται από τα ρεβύθια!

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Ξερεις γιατι σε αγαπω? Γιατι εισαι φοβερο παιδι και ας μην σε ξερω απο κοντα και γιατι μας εχεις κανε στο σπιτι να τρωμε σωστα και νοστιμα και πανευκολα! ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ Τάσο

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Βαθμολογήστε τη συνταγή




εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ