Ο σωστός τρόπος να καταψύξετε σπανάκι

Το σπανάκι είναι ένα από τα πιο θρεπτικά πράσινα λαχανικά, ενώ μπαίνει σε κάθε λογής συνταγές. Από σαλάτες μέχρι smoothies, γέμιση για ρολό ή το κλασικό σπανακόρυζο. Το απολαμβάνουμε κυρίως το ψθινόπωρο, αλλά ακόμη κι εκτός εποχής κατεψυγμένο.

Δείτε ακόμα: το νοστιμότερο σπανακόρυζο

Τώρα που το σπανάκι υπάρχει σε αφθονία, μπορείτε να το αγοράσετε φρέσκο και να το καταψύξετε ώστε να το σερβίρετε ανά πάσα στιγμή. Υπάρχουν δυο διαφορετικοί τρόποι για να καταψύξετε το σπανάκι. Ο πρώτος τρόπος είναι να το καταψύξετε ωμό. Πλένουμε πολύ καλά το σπανάκι και το αφήνουμε να στεγνώσει πάνω σε χαρτί κουζίνας. Μεταφέρουμε τα φύλλα σε σακουλάκια κατάψυξης, επίπεδα, το ένα πάνω από το άλλο. Όταν γεμίσει το σακουλάκι, πιέζουμε να αφαιρεθεί ο περιττός αέρας και κλείνουμε το σακουλάκι.

Ο δεύτερος τρόπος είναι να το καταψύξουμε ζεματισμένο. Και σε αυτήν την περίπτωση, πλένουμε καλά τα φύλλα και τα στεγνώνουμε. Ζεσταίνουμε σε κατσαρόλα νερό, χωρίς να το βράσουμε. Όταν ζεσταθεί, βυθίζουμε μέσα τα φύλλα για 1 λεπτό, ίσα να ζεματιστούν. Τα αφήνουμε να κρυώσουν, τα στραγγίζουμε και επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία με τη σακούλα κατάψυξης.

Και στις δυο περιπτώσεις, όταν θέλουμε να το χρησιμοποιήσουμε, το ξεπαγώνουμε για 1-2 ώρες, στη συνέχεια αφαιρούμε το νερό αν υπάρχει και το σερβίρουμε ή το μαγειρεύουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια.

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.