ΑρχικήΆρθραΟ σωστός τρόπος να καταψύξετε σπανάκι

Ο σωστός τρόπος να καταψύξετε σπανάκι

Το σπανάκι είναι ένα από τα πιο θρεπτικά πράσινα λαχανικά, ενώ μπαίνει σε κάθε λογής συνταγές. Από σαλάτες μέχρι smoothies, γέμιση για ρολό ή το κλασικό σπανακόρυζο. Το απολαμβάνουμε κυρίως το ψθινόπωρο, αλλά ακόμη κι εκτός εποχής κατεψυγμένο.

Δείτε ακόμα: το νοστιμότερο σπανακόρυζο

Τώρα που το σπανάκι υπάρχει σε αφθονία, μπορείτε να το αγοράσετε φρέσκο και να το καταψύξετε ώστε να το σερβίρετε ανά πάσα στιγμή. Υπάρχουν δυο διαφορετικοί τρόποι για να καταψύξετε το σπανάκι. Ο πρώτος τρόπος είναι να το καταψύξετε ωμό. Πλένουμε πολύ καλά το σπανάκι και το αφήνουμε να στεγνώσει πάνω σε χαρτί κουζίνας. Μεταφέρουμε τα φύλλα σε σακουλάκια κατάψυξης, επίπεδα, το ένα πάνω από το άλλο. Όταν γεμίσει το σακουλάκι, πιέζουμε να αφαιρεθεί ο περιττός αέρας και κλείνουμε το σακουλάκι.

Ο δεύτερος τρόπος είναι να το καταψύξουμε ζεματισμένο. Και σε αυτήν την περίπτωση, πλένουμε καλά τα φύλλα και τα στεγνώνουμε. Ζεσταίνουμε σε κατσαρόλα νερό, χωρίς να το βράσουμε. Όταν ζεσταθεί, βυθίζουμε μέσα τα φύλλα για 1 λεπτό, ίσα να ζεματιστούν. Τα αφήνουμε να κρυώσουν, τα στραγγίζουμε και επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία με τη σακούλα κατάψυξης.

Και στις δυο περιπτώσεις, όταν θέλουμε να το χρησιμοποιήσουμε, το ξεπαγώνουμε για 1-2 ώρες, στη συνέχεια αφαιρούμε το νερό αν υπάρχει και το σερβίρουμε ή το μαγειρεύουμε.

Μη χάσετε

Πορτοκαλόπιτα

Πεντανόστιμη πορτοκαλόπιτα σιροπιαστή ή πατσαβουρόπιτα, με αφράτη υφή και πλούσια γεύση από τον Τάσο Αντωνίου!

Παραδοσιακά φαλάφελ

Παραδοσιακή συνταγή για φαλάφελ! Τα φαλάφελ ή ρεβιθοκεφτέδες είναι κλασική συνταγή από την κουζίνα της Μέσης Ανατολής.

Σοκολατόπιτα

Αφράτη, λαχταριστή και ζουμερή σοκολατόπιτα. Αυτή η συνταγή για εύκολη σοκολατόπιτα ετοιμάζεται μέσα σε 15 λεπτά και θυμίζει σουφλέ σοκολάτας.

Συνταγές σε 30 λεπτά

Μακαρονάδα με σάλτσα παντζαριού και φέτας

Η γλυκιά γεύση του παντζαριού σε συνδυασμό με την βελούδινη γεύση της φέτας και τη φρεσκάδα του λεμονιού δίνουν σε αυτή τη μακαρονάδα απίθανη νοστιμιά και ιδιαιτερότητα!

Μαλακά μπισκότα διπλής σοκολάτας

Αφράτα και μαλακά μπισκότα με καστανή ζάχαρη από τον Τάσο Αντωνίου. Εύκολα, γρήγορα, πεντανόστιμα μπισκότα για πρωινό και για όλες τις ηλικίες.

Σαλάτα με κινόα

Σαλάτα με κινόα από τον Τάσο Αντωνίου! Μια θρεπτική σαλάτα με κινόα, λαχανικά, ξηρούς καρπούς και ελαιόλαδο που σίγουρα θα λατρέψετε!

Ανακαλύψτε συνταγές

Παγωμένη κρέμα με σοκοπάστα

Παγωμένη κρέμα με σοκοπάστα σαν παγωτό!

Μαρμελάδα βερύκοκο με τζίντζερ

Υπέροχο καλοκαιρινή μαρμελάδα βερίκοκο! Διαλέξτε ώριμα βερίκοκα ποικιλίας Διαμαντοπούλου για τη μαρμελάδα. Προσθέστε λίγο τζίντζερ για να αναδείξετε τα αρώματα και την πλούσια γεύση της μαρμελάδας.

Βάφλες μπανάνας

Βάφλες μπανάνας με toppings της επιλογής σας από τον Τάσο Αντωνίου. Φτιάξτε αγαπημένες βάφλες με αφράτη και πεντανόστιμη ζύμη από μπανάνα!

Περισσότερα άρθρα

8 tips για να συντηρούμε φρέσκα τα τυριά στο ψυγείο

Πώς συντηρούμε φρέσκα τα τυριά και τη φέτα αν δεν έχουμε άλμη; Μάθετε πώς θα διατηρήσετε φρέσκο το τυρί για μέρες.

Πώς αποστειρώνουμε βάζα

Ο Τάσος Αντωνίου μας δείχνει πώς αποστειρώνουμε βάζα για τις μαρμελάδες και τα γλυκά του κουταλιού.

8 μυστικά μαγειρικής των μοναχών στο Άγιο Όρος

Μάθετε τα μυστικά μαγειρικής από τους μοναχούς στο Άγιο Όρος, για πιάτα με βαθιά νοστιμιά που ωφελούν την υγεία αλλά και το πνεύμα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ