Τυρόπιτα Ρούμελης

Τυρόπιτα Ρούμελης

Χρόνος προετοιμασίας: 15 minutes

Χρόνος εκτέλεσης: 1 hour

Μερίδες: 8

Υλικά


5 χωριάτικα φύλλα
700 γρ. φέτα
300 γρ. μυζήθρα
4 μεγάλα αυγά
800 γρ. φρέσκο γάλα
250 γρ. λάδι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Λαδώνουμε ένα ταψί 35 εκ. Χτυπάμε τα αυγά με το ελαιόλαδο και το γάλα. Τρίβουμε τα τυριά σε μπολ και πασπαλίζουμε με πιπέρι. Στρώνουμε ένα φύλλο τσαλακώντάς το ελαφρώς. Ραντίζουμε με το μείγμα αυγών και πασπαλίζουμε με τα τριμμένα τυριά. Φτιάχνουμε 4 στρώσεις εναλλάξ με το φύλλο, τα αυγά και το τυρί. Καλύπτουμε με το τελευταίο φύλλο. Γυρνάμε τις άκρες του φύλλου προς τα μέσα. Περιχύνουμε με το υπόλοιπο μείγμα γάλα-αυγό και τρυπάμε όλη την επιφάνεια με πιρούνι. Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180οC, πάνω και κάτω αντίσταση, για 50 λεπτά - 1 ώρα να ροδίσει καλα. 

https://www.mamapeinao.gr/turopita-roumelis/
Δεν υπάρχουν σχόλια.

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.