ΑρχικήΣυνταγέςΓλυκάΚορμός λευκής σοκολάτας (λευκό μωσαϊκό)

Κορμός λευκής σοκολάτας (λευκό μωσαϊκό)

Κορμός λευκής σοκολάτας (λευκό μωσαϊκό). Ο αγαπημένο κορμός σε μια πολύ ιδιαίτερη εκδοχή με λευκή σοκολάτα και φιστίκια Αιγίνης.

Κορμός λευκής σοκολάτας Συνταγή
Εκτύπωση

Κορμός λευκής σοκολάτας (λευκό μωσαϊκό)

Κορμός λευκής σοκολάτας από τον Τάσο Αντωνίου. Σερβίρεται ως γλυκό μετά το γεύμα, σε παιδικά γενέθλια ή σαν κέρασμα της τελευταίας στιγμής.
Πιάτο Γλυκά
Κουζίνα Διεθνής
Λέξη κλειδί Κορμός λευκής σοκολάτας (λευκό μωσαϊκό)
Προετοιμασία 20 λεπτά
Συνολικός χρόνος 20 λεπτά
Μερίδες 4
Θερμίδες 206θερμίδες

Υλικά

  • 100 γρ. βούτυρο
  • 200 γρ. λευκή σοκολάτα
  • 150 γρ. μπισκότα πτι μπερ
  • 70 γρ. φιστίκια Αιγίνης
  • 2 κ.σ. κονιάκ
  • 20 γρ. ζάχαρη

Εκτέλεση

  • Σε κατσαρολάκι σε χαμηλή προς μέτρια φωτιά λιώνουμε το βούτυρο με τη λευκή σοκολάτα.
  • Σε μεγάλο μπολ θρυμματίζουμε τα μπισκότα με τα χέρια σε μεγάλα κομμάτια. Προσθέτουμε το μείγμα βουτύρου, τα φιστίκια, το κονιάκ και τη ζάχαρη (προαιρετικά). Ανακατεύουμε καλά μέχρι να δέσουν τα υλικά και να σχηματιστεί ένα σκληρό μείγμα.
  • Σου αρέσει αυτό το γλυκό; Τότε θα λατρέψεις τον κορμό σοκολάτας (μωσαϊκό) του Τάσου! Δες τη συνταγή για μωσαϊκό στο παρακάτω βίντεο και αναλυτικά τη δοσολογία εδώ.
  • Σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα μεταφέρουμε το μείγμα στο κέντρο και κατά μήκος, σχηματίζοντας έναν κύλινδρο. Με τα χέρια τυλίγουμε σφιχτά τη λαδόκολλα γύρω από το μείγμα σε κυλινδρικό σχήμα. Στρίβουμε τις δύο άκρες της λαδόκολλας ώστε να μένουν σταθερές. Αφήνουμε στην κατάψυξη για 2 ώρες, ώσπου να σφίξει. Σερβίρουμε το λευκό μωσαϊκό, ξετυλίγοντας τη λαδόκολλα και κόβοντας σε φέτες.

Κάνε εγγραφή στο κανάλι του Mama Peinao TV για να βλέπεις όλες τις νέες μας συνταγές!

Δες ακόμη: μπιφτέκια με πατάτες στο φούρνο!

Μη χάσετε

Πορτοκαλόπιτα

Πεντανόστιμη πορτοκαλόπιτα σιροπιαστή ή πατσαβουρόπιτα, με αφράτη υφή και πλούσια γεύση από τον Τάσο Αντωνίου!

Παραδοσιακά φαλάφελ

Παραδοσιακή συνταγή για φαλάφελ! Τα φαλάφελ ή ρεβιθοκεφτέδες είναι κλασική συνταγή από την κουζίνα της Μέσης Ανατολής.

Σοκολατόπιτα

Αφράτη, λαχταριστή και ζουμερή σοκολατόπιτα. Αυτή η συνταγή για εύκολη σοκολατόπιτα ετοιμάζεται μέσα σε 15 λεπτά και θυμίζει σουφλέ σοκολάτας.

Συνταγές σε 30 λεπτά

Μακαρονάδα με σάλτσα παντζαριού και φέτας

Η γλυκιά γεύση του παντζαριού σε συνδυασμό με την βελούδινη γεύση της φέτας και τη φρεσκάδα του λεμονιού δίνουν σε αυτή τη μακαρονάδα απίθανη νοστιμιά και ιδιαιτερότητα!

Μαλακά μπισκότα διπλής σοκολάτας

Αφράτα και μαλακά μπισκότα με καστανή ζάχαρη από τον Τάσο Αντωνίου. Εύκολα, γρήγορα, πεντανόστιμα μπισκότα για πρωινό και για όλες τις ηλικίες.

Σαλάτα με κινόα

Σαλάτα με κινόα από τον Τάσο Αντωνίου! Μια θρεπτική σαλάτα με κινόα, λαχανικά, ξηρούς καρπούς και ελαιόλαδο που σίγουρα θα λατρέψετε!

Ανακαλύψτε συνταγές

Χοιρινό φιλέτο με γέμιση από κάστανα

Μία ιδιαίτερη συνταγή για το γιορτινό τραπέζι που συνδυάζει μοναδικά το κάστανο με το φασκόμηλο!

Καβουροκεφτέδες

Καβουροκεφτέδες από τον Τάσο Αντωνίου. Αυτή η συνταγή δίνει τους πιο νόστιμους μεζέδες θαλασσικών που θα σας ζητάνε ξανά και ξανά. Μπορείτε να αντικαταστήσετε την καβουρόψιχα με γαρίδες.

Κέικ με ανανά και νεκταρίνια

Ένα εύκολο κέικ χωρίς αυγά και βούτυρο που θα λατρέψετε. Ο ανανάς δίνει το πιο ζουμερό κέικ, ενώ μπορείτε να αντικαταστήσετε τα νεκταρίνια με ροδάκινα.

Περισσότερα άρθρα

Τα 6 μυστικά για τέλειες καλοκαιρινές σαλάτες

Η τέλεια σαλάτα έχει αυτά τα βήματα που πρέπει κατακτήσετε για να τη φτιάξετε.

Καλαμπόκι: 5 λόγοι που πρέπει να το εντάξετε στη διατροφή σας

Mάθετε ποια είναι τα θρεπτικά συστατικά που περιέχει το καλαμπόκι και γιατί πρέπει να το εντάξετε στη διατροφή σας.

Ποια είναι η κατάλληλη θερμοκρασία για να καταναλώσουμε κοτόπουλο με ασφάλεια;

Ακολουθήστε αυτόν τον αξιόπιστο οδηγό μαγειρικής για να απολαύσετε νόστιμο και ζουμερό κοτόπουλο κάθε φορά.

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Βαθμολογήστε τη συνταγή




εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ