ΑρχικήΣυνταγέςΚοτόπουλο με ρύζι, πατάτες και μπρόκολο φούρνου

Κοτόπουλο με ρύζι, πατάτες και μπρόκολο φούρνου

Κοτόπουλο με ρύζι, πατάτες και μπρόκολο φούρνου! Μια συνταγή που θα εντυπωσιάσει και εσάς αλλά και τα αγαπημένα σας πρόσωπα. Εύκολη και γρήγορη συνταγή για όλους.

Εκτύπωση

Κοτόπουλο με ρύζι, πατάτες και μπρόκολο φούρνου

Κοτόπουλο με ρύζι, πατάτες και μπρόκολο φούρνου. Ευκολη και πολυ νοστιμη συνταγη.
Πιάτο Κυρίως πιάτα
Κουζίνα Ελληνική
Λέξη κλειδί Κοτόπουλο με ρύζι, πατάτες και μπρόκολο φούρνου
Προετοιμασία 20 λεπτά
Εκτέλεση 20 λεπτά
Συνολικός χρόνος 40 λεπτά
Μερίδες 6
Θερμίδες 350θερμίδες

Υλικά

  • 250 γραμμ. ρύζι για πιλάφι
  • φιλέτα στήθος κοτόπουλου κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 3 κ.σ. βούτυρο ή ελαιόλαδο
  • κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • καρότο τριμμένο
  • 2 κ.σ. αλεύρι
  • 2 φλ. τσαγιού ζωμό κότας
  • 1 κεσεδάκι γιαούρτι
  • 500 γραμμ. μπρόκολο κομμένο σε μικρές φούντες και τεμαχισμένο
  • 1 κ.σ. μουστάρδα προαιρετικά
  • φλ. τσαγιού παρμεζάνα ή κεφαλοτύρι
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση

  • Βράζουμε το ρύζι για 12΄ σε μπόλικο αλατισμένο νερό και το σουρώνουμε. Το απλώνουμε σε λαδωμένο πυρίμαχο σκεύος. Ζεματάμε το μπρόκολο για 2’-3΄ σε νερό που βράζει και το σουρώνουμε. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και μπρόκολο που έμεινε από βραστή σαλάτα.
  • Αλατοπιπερώνουμε τα κομμάτια κοτόπουλου. Λιώνουμε 1 κ.σ. βούτυρο (ή ελαιόλαδο) σε τηγάνι και ροδίζουμε το κοτόπουλο γύρω γύρω για 7’-8’. Το βάζουμε σε μια στρώση πάνω στο ρύζι.
  • Βάζουμε το υπόλοιπο βούτυρο στο τηγάνι, προσθέτουμε το ξερό κρεμμύδι, τα φρέσκα κρεμμυδάκια και το καρότο και τα αφήνουμε να καραμελώσουν ανακατεύοντας τα 2-3 φορές σε μέτρια φωτιά για 5’.
  • Πασπαλίζουμε με το αλεύρι και ανακατεύουμε για 2’-3’ να ψηθεί το αλεύρι. Προσθέτουμε τον ζωμό ανακατεύοντας με σύρμα και αφήνουμε να δέσει το μείγμα. Τέλος προσθέτουμε το γιαούρτι και ανακατεύουμε.
  • Ρίχνουμε στην κρέμα το τεμαχισμένο μπρόκολο.
  • Προσθέτουμε την μουστάρδα και το 1 φλ. τσαγιού τριμμένο τυρί. Δοκιμάζουμε και έπειτα αλατίζουμε. Τρίβουμε μπόλικο πιπέρι. Αδειάζουμε τη κρέμα πάνω στο κοτόπουλο. Πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο τυρί. Ψήνουμε στους 200 C για 20’-25’.
  • Μερίδες 5
  • Χρόνος Προετοιμασίας 20 λεπτά
  • Χρόνος Μαγειρέματος 20 λεπτά

Δείτε επίσης: Συνταγή για Banofee

Greek recipes in English: Visit MyGreekSalad.com

Μη χάσετε

Γεμιστές ψητές πατάτες

Γευστικές και πεντανόστιμες γεμιστές ψητές πατάτες με φέτα από τον Τάσο Αντωνίου.

Κοκκινιστό μοσχάρι μελωμένο

Μοσχάρι κοκκινιστό κατσαρόλας από τον Τάσο Αντωνίου. Η καλύτερη συνταγή για μοσχαράκι κοκκινιστό που κάθε μπουκιά λιώνει στο στόμα.

Σοκολατένια ντόνατς

Λαχταριστά ντόνατς σοκολάτας. Φτιάξτε αυτή την εύκολη και δοκιμασμένη συνταγή για ντόνατς σοκολάτας σήμερα!

Συνταγές σε 30 λεπτά

Μακαρονάδα με σάλτσα παντζαριού και φέτας

Η γλυκιά γεύση του παντζαριού σε συνδυασμό με την βελούδινη γεύση της φέτας και τη φρεσκάδα του λεμονιού δίνουν σε αυτή τη μακαρονάδα απίθανη νοστιμιά και ιδιαιτερότητα!

Μαλακά μπισκότα διπλής σοκολάτας

Αφράτα και μαλακά μπισκότα με καστανή ζάχαρη από τον Τάσο Αντωνίου. Εύκολα, γρήγορα, πεντανόστιμα μπισκότα για πρωινό και για όλες τις ηλικίες.

Σαλάτα με κινόα

Σαλάτα με κινόα από τον Τάσο Αντωνίου! Μια θρεπτική σαλάτα με κινόα, λαχανικά, ξηρούς καρπούς και ελαιόλαδο που σίγουρα θα λατρέψετε!

Δείτε ακόμα

Γεμιστές ψητές πατάτες

Γευστικές και πεντανόστιμες γεμιστές ψητές πατάτες με φέτα από τον Τάσο Αντωνίου.

Κοκκινιστό μοσχάρι μελωμένο

Μοσχάρι κοκκινιστό κατσαρόλας από τον Τάσο Αντωνίου. Η καλύτερη συνταγή για μοσχαράκι κοκκινιστό που κάθε μπουκιά λιώνει στο στόμα.

Σοκολατένια ντόνατς

Λαχταριστά ντόνατς σοκολάτας. Φτιάξτε αυτή την εύκολη και δοκιμασμένη συνταγή για ντόνατς σοκολάτας σήμερα!

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Βαθμολογήστε τη συνταγή




εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ