Κοτόπουλο με ρύζι, πατάτες και μπρόκολο φούρνου

Κοτόπουλο με ρύζι, πατάτες και μπρόκολο φούρνου

Prep Time20 λεπτά
Cook Time20 λεπτά
Servings: 6

Ingredients

  • 250 γραμμ. ρύζι για πιλάφι
  • φιλέτα στήθος κοτόπουλου κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 3 κ.σ. βούτυρο ή ελαιόλαδο
  • κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • καρότο τριμμένο
  • 2 κ.σ. αλεύρι
  • 2 φλ. τσαγιού ζωμό κότας
  • 1 κεσεδάκι γιαούρτι
  • 500 γραμμ. μπρόκολο κομμένο σε μικρές φούντες και τεμαχισμένο
  • 1 κ.σ. μουστάρδα προαιρετικά
  • φλ. τσαγιού παρμεζάνα ή κεφαλοτύρι
  • αλάτι
  • πιπέρι

Instructions

  • Βράζουμε το ρύζι για 12΄ σε μπόλικο αλατισμένο νερό και το σουρώνουμε. Το απλώνουμε σε λαδωμένο πυρίμαχο σκεύος. Ζεματάμε το μπρόκολο για 2’-3΄ σε νερό που βράζει και το σουρώνουμε. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και μπρόκολο που έμεινε από βραστή σαλάτα.

  • Αλατοπιπερώνουμε τα κομμάτια κοτόπουλου. Λιώνουμε 1 κ.σ. βούτυρο (ή ελαιόλαδο) σε τηγάνι και ροδίζουμε το κοτόπουλο γύρω γύρω για 7’-8’. Το βάζουμε σε μια στρώση πάνω στο ρύζι.

  • Βάζουμε το υπόλοιπο βούτυρο στο τηγάνι, προσθέτουμε το ξερό κρεμμύδι, τα φρέσκα κρεμμυδάκια και το καρότο και τα αφήνουμε να καραμελώσουν ανακατεύοντας τα 2-3 φορές σε μέτρια φωτιά για 5’.

  • Πασπαλίζουμε με το αλεύρι και ανακατεύουμε για 2’-3’ να ψηθεί το αλεύρι. Προσθέτουμε τον ζωμό ανακατεύοντας με σύρμα και αφήνουμε να δέσει το μείγμα. Τέλος προσθέτουμε το γιαούρτι και ανακατεύουμε.

  • Ρίχνουμε στην κρέμα το τεμαχισμένο μπρόκολο.

  • Προσθέτουμε την μουστάρδα και το 1 φλ. τσαγιού τριμμένο τυρί. Δοκιμάζουμε και έπειτα αλατίζουμε. Τρίβουμε μπόλικο πιπέρι. Αδειάζουμε τη κρέμα πάνω στο κοτόπουλο. Πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο τυρί. Ψήνουμε στους 200 C για 20’-25’.

  •  

  • Μερίδες 5

  • Χρόνος Προετοιμασίας 20 λεπτά

  • Χρόνος Μαγειρέματος 20 λεπτά

  •  

  • Πηγή: www.argiro.gr

Advertisement
Δεν υπάρχουν σχόλια.

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.