ΑρχικήΣυνταγέςΓλυκάΚορμός λευκής σοκολάτας (λευκό μωσαϊκό)

Κορμός λευκής σοκολάτας (λευκό μωσαϊκό)

Κορμός λευκής σοκολάτας (λευκό μωσαϊκό). Ο αγαπημένο κορμός σε μια πολύ ιδιαίτερη εκδοχή με λευκή σοκολάτα και φιστίκια Αιγίνης.

Κορμός λευκής σοκολάτας Συνταγή
Εκτύπωση

Κορμός λευκής σοκολάτας (λευκό μωσαϊκό)

Κορμός λευκής σοκολάτας από τον Τάσο Αντωνίου. Σερβίρεται ως γλυκό μετά το γεύμα, σε παιδικά γενέθλια ή σαν κέρασμα της τελευταίας στιγμής.
Πιάτο Γλυκά
Κουζίνα Διεθνής
Λέξη κλειδί Κορμός λευκής σοκολάτας (λευκό μωσαϊκό)
Προετοιμασία 20 λεπτά
Συνολικός χρόνος 20 λεπτά
Μερίδες 4
Θερμίδες 206θερμίδες

Υλικά

  • 100 γρ. βούτυρο
  • 200 γρ. λευκή σοκολάτα
  • 150 γρ. μπισκότα πτι μπερ
  • 70 γρ. φιστίκια Αιγίνης
  • 2 κ.σ. κονιάκ
  • 20 γρ. ζάχαρη

Εκτέλεση

  • Σε κατσαρολάκι σε χαμηλή προς μέτρια φωτιά λιώνουμε το βούτυρο με τη λευκή σοκολάτα.
  • Σε μεγάλο μπολ θρυμματίζουμε τα μπισκότα με τα χέρια σε μεγάλα κομμάτια. Προσθέτουμε το μείγμα βουτύρου, τα φιστίκια, το κονιάκ και τη ζάχαρη (προαιρετικά). Ανακατεύουμε καλά μέχρι να δέσουν τα υλικά και να σχηματιστεί ένα σκληρό μείγμα.
  • Σου αρέσει αυτό το γλυκό; Τότε θα λατρέψεις τον κορμό σοκολάτας (μωσαϊκό) του Τάσου! Δες τη συνταγή για μωσαϊκό στο παρακάτω βίντεο και αναλυτικά τη δοσολογία εδώ.
  • Σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα μεταφέρουμε το μείγμα στο κέντρο και κατά μήκος, σχηματίζοντας έναν κύλινδρο. Με τα χέρια τυλίγουμε σφιχτά τη λαδόκολλα γύρω από το μείγμα σε κυλινδρικό σχήμα. Στρίβουμε τις δύο άκρες της λαδόκολλας ώστε να μένουν σταθερές. Αφήνουμε στην κατάψυξη για 2 ώρες, ώσπου να σφίξει. Σερβίρουμε το λευκό μωσαϊκό, ξετυλίγοντας τη λαδόκολλα και κόβοντας σε φέτες.

Κάνε εγγραφή στο κανάλι του Mama Peinao TV για να βλέπεις όλες τις νέες μας συνταγές!

Δες ακόμη: μπιφτέκια με πατάτες στο φούρνο!

Μη χάσετε

Πορτοκαλόπιτα

Πεντανόστιμη πορτοκαλόπιτα σιροπιαστή ή πατσαβουρόπιτα, με αφράτη υφή και πλούσια γεύση από τον Τάσο Αντωνίου!

Φαλάφελ

Αυθεντική συνταγή για φαλάφελ! Τα φαλάφελ ή ρεβιθοκεφτέδες είναι κλασική συνταγή από την κουζίνα της Μέσης Ανατολής.

Σοκολατόπιτα

Αφράτη, λαχταριστή και ζουμερή σοκολατόπιτα. Αυτή η συνταγή για εύκολη σοκολατόπιτα ετοιμάζεται μέσα σε 15 λεπτά και θυμίζει σουφλέ σοκολάτας.

Συνταγές σε 30 λεπτά

Μακαρονάδα με σάλτσα παντζαριού και φέτας

Η γλυκιά γεύση του παντζαριού σε συνδυασμό με την βελούδινη γεύση της φέτας και τη φρεσκάδα του λεμονιού δίνουν σε αυτή τη μακαρονάδα απίθανη νοστιμιά και ιδιαιτερότητα!

Μαλακά μπισκότα διπλής σοκολάτας

Αφράτα και μαλακά μπισκότα με καστανή ζάχαρη από τον Τάσο Αντωνίου. Εύκολα, γρήγορα, πεντανόστιμα μπισκότα για πρωινό και για όλες τις ηλικίες.

Σαλάτα με κινόα

Σαλάτα με κινόα από τον Τάσο Αντωνίου! Μια θρεπτική σαλάτα με κινόα, λαχανικά, ξηρούς καρπούς και ελαιόλαδο που σίγουρα θα λατρέψετε!

Ανακαλύψτε συνταγές

Σάντουιτς με μπριζόλα (steak sandwich)

Άκρως χορταστικό σάντουιτς με μπριζόλα και λαχανικά που αποτελεί καταπληκτικό πλήρες γεύμα. Προσθέστε τα αγαπημένα σας υλικά και δημιουργήστε το πιο νόστιμο steak sandwich!

Γιουβέτσι χταπόδι

Γιουβέτσι χταπόδι από τον Τάσο Αντωνίου. Ένα καλοκαιρινό γιουβέτσι με σπυρωτό κριθαράκι και μελωμένο χταπόδι που σίγουρα θα λατρέψετε.

Λαδένια Κιμώλου

Η λαδένια Κιμώλου είναι μια παραδοσιακή αλμυρή πίτα της Κιμώλου. Πολλοί τη θεωρούν την ελληνική παραλλαγή της ιταλικής πίτσας.

Περισσότερα άρθρα

Πασχαλινό, τέλειο κοκορέτσι στη σούβλα

5 μυστικά για πετυχημένο και καλοψημένο κοκορέτσι, τον τέλειο πασχαλινό κρεατομεζέ!

4 tips για να μαγειρέψετε μελιτζάνες στην τελειότητα

Μελιτζάνες, όλα τα μυστικά και οι συμβουλές που πρέπει να ξέρετε για να τις μαγειρέψετε στην τελειότητα!

Σκόρος τροφίμων: πώς θα τον αντιμετωπίσετε για να μην ξαναεμφανιστεί

Πώς θα αντιμετωπίσετε τον σκόρο τροφίμων που καταστρέφει το αλεύρι, τα ζυμαρικά, τα μπαχαρικά και πολλά ακόμη τρόφιμα στα ντουλάπια της κουζίνας.

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Βαθμολογήστε τη συνταγή




εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ