Κορμός λευκής σοκολάτας (λευκό μωσαϊκό)

Κορμός λευκής σοκολάτας (λευκό μωσαϊκό)
Κορμός λευκής σοκολάτας (λευκό μωσαϊκό)

Χρόνος προετοιμασίας: 20 minutes

Συνολικός χρόνος: 2 hours, 20 minutes

Μερίδες: 4

Θερμίδες: 206

Κορμός λευκής σοκολάτας (λευκό μωσαϊκό)

Κορμός λευκής σοκολάτας από τον Τάσο Αντωνίου. Σερβίρεται ως γλυκό μετά το γεύμα, σε παιδικά γενέθλια ή σαν κέρασμα της τελευταίας στιγμής.

Υλικά

100 γρ. βούτυρο
200 γρ. λευκή σοκολάτα
150 γρ. μπισκότα πτι μπερ
70 γρ. φιστίκια Αιγίνης
2 κ.σ. κονιάκ
20 γρ. ζάχαρη

Εκτέλεση

Σε κατσαρολάκι σε χαμηλή προς μέτρια φωτιά λιώνουμε το βούτυρο με τη λευκή σοκολάτα.

Σε μεγάλο μπολ θρυμματίζουμε τα μπισκότα με τα χέρια σε μεγάλα κομμάτια. Προσθέτουμε το μείγμα βουτύρου, τα φιστίκια, το κονιάκ και τη ζάχαρη (προαιρετικά). Ανακατεύουμε καλά μέχρι να δέσουν τα υλικά και να σχηματιστεί ένα σκληρό μείγμα.

Σου αρέσει αυτό το γλυκό; Τότε θα λατρέψεις τον κορμό σοκολάτας (μωσαϊκό) του Τάσου! Δες τη συνταγή για μωσαϊκό στο παρακάτω βίντεο και αναλυτικά τη δοσολογία εδώ.

Σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα μεταφέρουμε το μείγμα στο κέντρο και κατά μήκος, σχηματίζοντας έναν κύλινδρο. Με τα χέρια τυλίγουμε σφιχτά τη λαδόκολλα γύρω από το μείγμα σε κυλινδρικό σχήμα. Στρίβουμε τις δύο άκρες της λαδόκολλας ώστε να μένουν σταθερές. Αφήνουμε στην κατάψυξη για 2 ώρες, ώσπου να σφίξει. Σερβίρουμε το λευκό μωσαϊκό, ξετυλίγοντας τη λαδόκολλα και κόβοντας σε φέτες.

Δεν υπάρχουν σχόλια.

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.