Πορτοκαλόπιτα με γλάσο πορτοκαλιού

Πορτοκαλόπιτα με γλάσο πορτοκαλιού

Αφράτη πορτοκαλόπιτα με γλάσο πορτοκαλιού! Αυτό το νόστιμο γλυκό φτιάχνεται εύκολα, γρήγορα και εμπλουτίζεται με αμύγδαλο.

Πορτοκαλόπιτα με γλάσο πορτοκαλιού
Μερίδες: 8
Υλικά

  • 2 και 1/4 φλ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 και 1/3 φλ. τσαγ. ζάχαρη
  • 3/4 φλ. τσαγ. καρυδόψιχα ψιλοκομμένη
  • 2/3 φλ. τσαγ. κακάο
  • 1/4 κ.γλ. αλάτι
  • 1/2 κ.γλ. κανέλα
  • 1/2 κ.γλ. μοσχοκάρυδο
  • 1 πρέζα γαρύφαλλο
  • 1 βανίλια
  • 1 και 1/2 φλ. τσαγιού φρέσκο χυμό πορτοκάλι
  • 1 κ.σ. σόδα μαγειρικής
  • 1/3 φλ. τσαγιού σπορέλαιο
  • 2 κ.σ. ξίδι
  • ξύσμα 2 πορτοκαλιών
  • Για το γλάσο πορτοκαλιού:
  • ξύσμα 2 πορτοκαλιών
  • 1 κ.σ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • χυμό από 1/2 πορτοκάλι
  • όση σηκώσει ζάχαρη άχνη
Εκτέλεση
  1. Πολτοποιούμε τα πορτοκάλια με τη φλούδα τους στο μπλέντερ. Στο σταθερό μίξερ σε μέτρια ταχύτητα χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη (200 γρ.) μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτουμε το γιαούρτι. Συνεχίζουμε το χτύπημα προσθέτοντας το σιμιγδάλι και το μπέικιν πάουντερ. Τέλος προσθέτουμε το τριμμένο αμύγδαλο και τα πολτοποιημένα πορτοκάλια. Αλείφουμε ένα ταψί 20 εκ. με ηλιέλαιο και ρίχνουμε μέσα το μείγμα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC για μία ώρα.

  2. Ετοιμάζουμε το σιρόπι μας: σε κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά βράζουμε το νερό με τη ζάχαρη (200 γρ.) μέχρι να σχηματιστεί ένα ελαφρώς πηχτό σιρόπι. Αποσύρουμε από τη φωτιά και το αφήνουμε να κρυώσει. Όταν ψηθεί η πορτοκαλόπιτα, τη χαράζουμε σε κομμάτια και την περιχύνουμε με το κρύο σιρόπι, όπως είναι καυτή.

  3. Ετοιμάζουμε το γλάσο πορτοκαλιού: Σε μπολ αναμειγνύουμε με το σύρμα τη ζάχαρη άχνη με τον χυμό και το ξύσμα πορτοκαλιού μέχρι να ομογενοποιηθούν. Αν το θέλουμε πιο αραιό προσθέτουμε χυμό πορτοκάλι ή αντίθετα αν το θέλουμε πιο πηχτό, προσθέτουμε ζάχαρη άχνη. Περιχύνουμε την πορτοκαλόπιτα με το γλάσο πορτοκαλιού.

  4.  

 

Δείτε ακόμα: αρωματικό κέικ με μέλι!

Δεν υπάρχουν σχόλια.

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.