Αφράτη πορτοκαλόπιτα με γλάσο πορτοκαλιού! Αυτό το νόστιμο γλυκό φτιάχνεται εύκολα, γρήγορα και εμπλουτίζεται με αμύγδαλο.
Εκτύπωση
Πορτοκαλόπιτα με γλάσο πορτοκαλιού
Πορτοκαλόπιτα με γλάσο πορτοκαλιού. Αφράτη πορτοκαλόπιτα με αμύγδαλο και υπέροχο γλάσο πορτοκαλιού από τον Τάσο Αντωνίου!
Μερίδες 8
Θερμίδες 290θερμίδες
Υλικά
- 2 πορτοκάλια ακέρωτα και πλυμένα
- 3 αυγά
- 200 γρ. γιαούρτι με πλήρη λιπαρά
- 1 κ.σ. μπέικιν πάουντερ
- 280 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
- 120 γρ. ασπρισμένα αμύγδαλα
- 200 γρ. ζάχαρη
Για το σιρόπι:
- 200 γρ. ζάχαρη
- 340 ml νερό
Για το γλάσο πορτοκαλιού:
- 160 γρ. ζάχαρη άχνη
- 3 1/2 κ.σ. χυμός πορτοκαλιού
- 1 1/2 κ.σ. ξύσμα πορτοκαλιού
Εκτέλεση
- Πολτοποιούμε τα πορτοκάλια με τη φλούδα τους στο μπλέντερ.
- Στο σταθερό μίξερ σε μέτρια ταχύτητα χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη (200 γρ.) μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτουμε το γιαούρτι. Συνεχίζουμε το χτύπημα προσθέτοντας το σιμιγδάλι και το μπέικιν πάουντερ. Τέλος προσθέτουμε το τριμμένο αμύγδαλο και τα πολτοποιημένα πορτοκάλια.
- Αλείφουμε ένα ταψί 20 εκ. με ηλιέλαιο και ρίχνουμε μέσα το μείγμα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC για μία ώρα.
Ετοιμάζουμε το σιρόπι:
- Σε κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά βράζουμε το νερό με τη ζάχαρη μέχρι να σχηματιστεί ένα ελαφρώς πηχτό σιρόπι. Αποσύρουμε από τη φωτιά και το αφήνουμε να κρυώσει.
- Όταν ψηθεί η πορτοκαλόπιτα, τη χαράζουμε σε κομμάτια και την περιχύνουμε με το κρύο σιρόπι, όπως είναι καυτή.
Ετοιμάζουμε το γλάσο πορτοκαλιού:
- Σε μπολ αναμειγνύουμε με το σύρμα τη ζάχαρη άχνη με τον χυμό και το ξύσμα πορτοκαλιού μέχρι να ομογενοποιηθούν.
- Αν το θέλουμε πιο αραιό προσθέτουμε χυμό πορτοκάλι ή αντίθετα αν το θέλουμε πιο πηχτό, προσθέτουμε ζάχαρη άχνη.
- Περιχύνουμε την πορτοκαλόπιτα με το γλάσο πορτοκαλιού.
Δείτε επίσης: Η καλύτερη συνταγή για πορτοκαλόπιτα
Επίσης: Πανεύκολη μους με 2 μόνο υλικά
Greek recipes in English: Visit MyGreekSalad.com
Κολασμενη πορτοκαλοπιτα. Πεθαινω λεμε