ΑρχικήΆρθραΠόσο αλάτι πρέπει να τρώει το παιδί μου;

Πόσο αλάτι πρέπει να τρώει το παιδί μου;

Από την Ελένη Κουή MSc., RD., Παιδοδιαιτολόγο – Ειδική στην Παιδική Παχυσαρκία – Παιδικό Διαβήτη,

Μεγάλη καταναλώση αλατιού γνωρίζουμε πως για τους ενήλικες σημαίνει υπέρταση και αυξάνει τον κίνδυνο καρδιοαγγειακών νοσημάτων. Τα παιδιά δεν έχουν ακόμα σωστά ανεπτυγμένα νεφρά για να μπορούν να επεξεργαστούν το αλάτι στην διατροφή τους. Οι επίσημες συστάσεις για την κατανάλωση σε αλάτι ανα ηλικία είναι:

7-12 μηνών : 1 γρ. αλάτι

1-3 ετών : 2 γρ. αλάτι

4-6 ετών : 3 γρ. αλάτι

Δεδομένου ότι αλάτι περιέχoυν ήδη το γάλα, τα δημητριακά και το ψωμί, δεν είναι απαράιτητο να το προσθέτουμε και στο γεύματά του.

Παραδείγματα τροφίμων και περιεκτικότητας σε αλάτι που μπορεί να καταναλώνει ήδη το παιδί σας:

1 κομμάτι κίτρινο τυρί (30 γρ.) = 0.5 γρ. αλάτι

1 φέτα λευκό ή μαύρο ψωμί = 0.4 γρ. αλάτι

30 γρ. κορν φλέικς = 0.5 γρ. 

100 ml. γάλα αγελαδινό = 0.12 γρ. αλάτι

Μη χάσετε

Πορτοκαλόπιτα

Πεντανόστιμη πορτοκαλόπιτα σιροπιαστή ή πατσαβουρόπιτα, με αφράτη υφή και πλούσια γεύση από τον Τάσο Αντωνίου!

Παραδοσιακά φαλάφελ

Παραδοσιακή συνταγή για φαλάφελ! Τα φαλάφελ ή ρεβιθοκεφτέδες είναι κλασική συνταγή από την κουζίνα της Μέσης Ανατολής.

Σοκολατόπιτα

Αφράτη, λαχταριστή και ζουμερή σοκολατόπιτα. Αυτή η συνταγή για εύκολη σοκολατόπιτα ετοιμάζεται μέσα σε 15 λεπτά και θυμίζει σουφλέ σοκολάτας.

Συνταγές σε 30 λεπτά

Μακαρονάδα με σάλτσα παντζαριού και φέτας

Η γλυκιά γεύση του παντζαριού σε συνδυασμό με την βελούδινη γεύση της φέτας και τη φρεσκάδα του λεμονιού δίνουν σε αυτή τη μακαρονάδα απίθανη νοστιμιά και ιδιαιτερότητα!

Μαλακά μπισκότα διπλής σοκολάτας

Αφράτα και μαλακά μπισκότα με καστανή ζάχαρη από τον Τάσο Αντωνίου. Εύκολα, γρήγορα, πεντανόστιμα μπισκότα για πρωινό και για όλες τις ηλικίες.

Σαλάτα με κινόα

Σαλάτα με κινόα από τον Τάσο Αντωνίου! Μια θρεπτική σαλάτα με κινόα, λαχανικά, ξηρούς καρπούς και ελαιόλαδο που σίγουρα θα λατρέψετε!

Ανακαλύψτε συνταγές

Μπακλαβάς τιραμισού

Συνταγή για απίθανο μπακλαβά τιραμισού!

Παγωμένη κρέμα με σοκοπάστα

Παγωμένη κρέμα με σοκοπάστα σαν παγωτό!

Τάρτα μουστάρδας

Τάρτα μουστάρδας από τον Τάσο Αντωνίου! Μια εύκολη και ελαφρώς πικάντικη τάρτα με μουστάρδα, ντομάτα και τυρί, ιδανική για όλες τις ώρες της ημέρας.

Περισσότερα άρθρα

Η κατάλληλη μαρινάδα για κάθε κρέας

Τα μυστικά για τέλειο μαρινάρισμα για όλα τα κρεατικά και το κοτόπουλο.

Τι να προσέχουμε όταν τρώμε έξω το καλοκαίρι σύμφωνα με τον ΕΦΕΤ

Συστάσεις στους καταναλωτές για την επιλογή ασφαλών τροφών στα εστιατόρια το καλοκαίρι δίνει ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ) με σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε.

Μαντεμένια σκεύη: 7 καλοί λόγοι να τα επιλέξετε

Μαντεμένια σκεύη ή συμβατικά σκεύη; Σας δίνουμε 7 καλούς λόγους να μαγειρεύετε στο εξής με μαντεμένια σκεύη!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ