Αλμυρές τηγανίτες (αλμυρά pancakes)

αλμυρές τηγανίτες - αλμυρά pancakes
Αλμυρές τηγανίτες (pancakes αλμυρά)

Χρόνος προετοιμασίας: 5 minutes

Χρόνος εκτέλεσης: 25 minutes

Συνολικός χρόνος: 30 minutes

350

Αλμυρές τηγανίτες (pancakes αλμυρά)

Εξαιρετική συνταγή για αλμυρά pancakes από τον Τάσο Αντωνίου. Μία νόστιμη συνταγή για ένα χορταστικό πρωινό, brunch ή για ένα πρωτότυπο ορεκτικό για το τραπέζι σας!

Υλικά

4 μέτριες πατάτες ξεφλουδισμένες, κομμένες σε τέταρτα
70 γρ αλεύρι
1/2 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
3 αυγά
120 γρ. γιαούρτι πλήρες
100 γρ γραβιέρα τριμμένη
1 φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
αλάτι
πιπέρι
2 κ.σ. ελαιόλαδο
4 κ.σ. βούτυρο

Εκτέλεση

Βράζουμε τις πατάτες σε κατσαρόλα με αλατισμένο νερό για περίπου 20 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν αρκετά καλά και να τρυπιούνται εύκολα με πιρούνι.
Τις λιώνουμε με το πιρούνι ή το ειδικό εργαλείο για πουρέ και τις βάζουμε σε μεγάλο μπολ.
Προσθέτουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τα αυγά το γιαούρτι, τη γραβιέρα και το ελαιόλαδο. Ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Προσθέτουμε το φρέσκο κρεμμυδάκι και ανακατεύουμε.Αλατοπιπερώνουμε.
Σε τηγάνι σε μέτρια φωτιά ζεσταίνουμε 1 κ.σ. βούτυρο.
Σε αντικολλητικό τηγάνι ρίχνουμε 1 κουτ. γλυκού βούτυρο μέχρι να λιώσει. Κουνάμε το τηγάνι για να πάει παντού. Ρίχνουμε με κουτάλι 1⁄2 κουτ. σούπας από τον χυλό στο τηγάνι. Αφήνουμε για λίγο να ψηθεί από τη μία πλευρά. Μόλις εμφανιστούν φουσκάλες στην επιφάνεια, αναποδογυρίζουμε με φαρδιά ξύλινη σπάτουλα και ψήνουμε την άλλη πλευρά. Σερβίρουμε σε πιάτα και γαρνίρουμε με τη γκανάς σοκολάτας.
2 Σχόλια

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.