ΑρχικήΣυνταγέςΓλυκάΕκμέκ κανταΐφι

Εκμέκ κανταΐφι συνταγή
Εκτύπωση

Εκμέκ κανταΐφι

Πιάτο Γλυκά
Κουζίνα Ελληνική
Λέξη κλειδί Εκμέκ κανταΐφι
Προετοιμασία 20 λεπτά
Εκτέλεση 30 λεπτά
Συνολικός χρόνος 50 λεπτά
Μερίδες 8
Θερμίδες 240θερμίδες

Υλικά

  • 250 γρ. φύλλο κανταΐφι
  • 120 γρ. αγελαδινό βούτυρο
  • 200 γρ. νερό
  • 400 γρ. ζάχαρη
  • φλούδα λεμονιού
  • ξύλο κανέλας
  • 1,5 λίτρο γάλα με πλήρη λιπαρά
  • 2 αυγά
  • 160 γρ. άνθος αραβοσίτου με γεύση βανίλια
  • 60 γρ. κορν φλάουρ
  • 2 κ.γλ. βανίλια
  • 1/4 κ.γλ. μαστίχα σε σκόνη
  • 600 γρ. κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά
  • 90 γρ. φιστίκια Αιγίνης χοντροκομμένα

Εκτέλεση

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170ºC στον αέρα.
  • Ανοίγουμε και διαχωρίζουμε το φύλλο κανταΐφι με τα δάχτυλα. Περιχύνουμε με 100 γρ. λιωμένο βούτυρο και το στρώνουμε σε τετράγωνο ταψάκι για να φτιάξουμε μια αφράτη βάση. Ψήνουμε για 30 λεπτά, να ροδίσει καλά και κατόπιν το αφήνουμε να κρυώσει καλά.
  • Ετοιμάζουμε το σιρόπι: βάζουμε σε κατσαρόλα το νερό, 200 γρ. ζάχαρη, τη φλούδα λεμονιού, την κανέλα και βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 5 λεπτά. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε το σιρόπι να κρυώσει. Αφαιρούμε τη φλούδα λεμονιού και την κανέλα. Περιχύνουμε το κανταΐφι στο ταψί με το σιρόπι και αφήνουμε τη βάση να κρυώσει καλά. 
  • Ετοιμάζουμε την κρέμα: κρατάμε στην άκρη 1,5 φλιτζάνι από το γάλα και βάζουμε το υπόλοιπο σε μεγάλη κατσαρόλα να ζεσταθεί. Παράλληλα, σε μπολ ανακατεύουμε πολύ καλά με το σύρμα 200 γρ. ζάχαρη, τα αυγά, το άνθος αραβοσίτου, το κορν φλάουρ και τη μαστίχα. Προσθέτουμε το γάλα που κρατήσαμε στην άκρη, ανακατεύουμε και το ρίχνουμε στην κατσαρόλα με το ζεστό γάλα. Ανακατεύουμε συνεχώς για λίγα λεπτά μέχρι να δέσει η κρέμα. Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε 20 γρ. βούτυρο και ανακατεύουμε. Αδειάζουμε την κρέμα πάνω στο σιροπιασμένο κανταΐφι. 
  • Ετοιμάζουμε τη σαντιγί: σε σταθερό μίξερ χτυπάμε την κρέμα γάλακτος μέχρι να γίνει πολύ πηχτή και να σχηματιστούν απαλές κορυφές. Απλώνουμε τη σαντιγί πάνω από το εκμέκ κανταΐφι. Πασπαλίζουμε με κανέλα και χοντροκομμένο φιστίκι. Βάζουμε το γλυκό για 1,5 ώρα στο ψυγεό πριν το σερβίρουμε. 

Δείτε επίσης: Συνταγή για Banofee

Greek recipes in English: Visit MyGreekSalad.com

Μη χάσετε

Πορτοκαλόπιτα

Πεντανόστιμη πορτοκαλόπιτα σιροπιαστή ή πατσαβουρόπιτα, με αφράτη υφή και πλούσια γεύση από τον Τάσο Αντωνίου!

Παραδοσιακά φαλάφελ

Παραδοσιακή συνταγή για φαλάφελ! Τα φαλάφελ ή ρεβιθοκεφτέδες είναι κλασική συνταγή από την κουζίνα της Μέσης Ανατολής.

Σοκολατόπιτα

Αφράτη, λαχταριστή και ζουμερή σοκολατόπιτα. Αυτή η συνταγή για εύκολη σοκολατόπιτα ετοιμάζεται μέσα σε 15 λεπτά και θυμίζει σουφλέ σοκολάτας.

Συνταγές σε 30 λεπτά

Μακαρονάδα με σάλτσα παντζαριού και φέτας

Η γλυκιά γεύση του παντζαριού σε συνδυασμό με την βελούδινη γεύση της φέτας και τη φρεσκάδα του λεμονιού δίνουν σε αυτή τη μακαρονάδα απίθανη νοστιμιά και ιδιαιτερότητα!

Μαλακά μπισκότα διπλής σοκολάτας

Αφράτα και μαλακά μπισκότα με καστανή ζάχαρη από τον Τάσο Αντωνίου. Εύκολα, γρήγορα, πεντανόστιμα μπισκότα για πρωινό και για όλες τις ηλικίες.

Σαλάτα με κινόα

Σαλάτα με κινόα από τον Τάσο Αντωνίου! Μια θρεπτική σαλάτα με κινόα, λαχανικά, ξηρούς καρπούς και ελαιόλαδο που σίγουρα θα λατρέψετε!

Ανακαλύψτε συνταγές

Κέικ γεμιστό με μαρμελάδα

Κέικ γεμιστό με μαρμελάδα. Συνταγή για καλοκαιρινό κέικ με φρούτα που θα συνοδεύσει ιδανικά τον καφέ σας. Θα το λατρέψετε! Κέικ γεμιστό με μαρμελάδα Κέικ γεμιστό...

Ψωμί με σοκολάτα και φουντούκια

Συνταγή για ψωμί με σοκολάτα και φουντούκια. Το πιο νόστιμο πρωινό!

Κέικ λεμονιού με λιμοντσέλο

Αρωματικό κέικ λεμονιού και λιμοντσέλο από τον Τάσο Αντωνίου! Μία μοναδική συνταγή για κέικ λεμόνι με υπέροχο λιμοντσέλο το οποίο δίνει το πιο αφράτο και μυρωδάτο κέικ. Δοκιμάστε το!

Περισσότερα άρθρα

5 νησιώτικες κουζίνες που λατρεύουμε

Δώσε στυλ στην κουζίνα του εξοχικού σου και πάρε έμπνευση από τις παρακάτω νησιώτικες κουζίνες που σίγουρα θα λατρέψεις!

Μπορώ να μαγειρέψω κατεψυγμένο κοτόπουλο χωρίς ξεπάγωμα;

Κι όμως, μπορούμε να μαγειρέψουμε κοτόπουλο χωρίς απόψυξη αλλά μόνο κάτω από αυτές τις προϋποθέσεις.

Το μενού της εβδομάδας (20/1 – 25/1)

Το μενού της εβδομάδας με εύκολες, νόστιμες και γρήγορες συνταγές ιδανικές για το καλοκαίρι από τον αγαπημένο μας Τάσο Αντωνίου.

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Βαθμολογήστε τη συνταγή




εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ