Σουβλάκι

Σουβλάκι, all time classic συνταγή απλή και πεντανόστιμη.

Σουβλάκι
Εκτύπωση

Σπιτικό σουβλάκι

Σπιτικό σουβλάκι από τον Τάσο Αντωνίου. Μάθε πώς θα φτιάξεις ζουμερό και γευστικό σπιτικό σουβλάκι κοτόπουλο με αυτή την εύκολη συνταγή!
Πιάτο Κυρίως πιάτα
Κουζίνα Ελληνική
Λέξη κλειδί Σουβλάκι
Προετοιμασία 45 λεπτά
Εκτέλεση 15 λεπτά
Συνολικός χρόνος 1 ώρα
Μερίδες 4
Θερμίδες 343θερμίδες

Υλικά

  • 350 γρ. κοτόπουλο φιλέτο κομμένο σε κυβάκια
  • 2 πολύχρωμες πιπεριές καθαρισμένες και κομμένες σε κυβάκια
  • 2 κ.γλ. πάπρικα
  • 3 κ.σ. νερό
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. μουστάρδα
  • ξύσμα και χυμός από 1 λάιμ
  • 2 πίτες για σουβλάκι
  • ξυλάκια για σουβλάκια

Εκτέλεση

  • Κόβουμε τα κομμάτια κοτόπουλου σε μπουκιές.
  • Αναμειγνύουμε την πάπρικα, το ελαιόλαδο, τη μουστάρδα, το ξύμσ και τον χυμό λάιμ μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Βάζουμε τα σουβλάκια σε ταψάκι και τα αλείφουμε με τη μαρινάδα, να καλυφθούν καλά. Καλύπτουμε με μεμβράνη το σκεύος και βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 30 λεπτά.
  • Περνάμε το κοτόπουλο στα ξυλάκια, εναλάσσοντας με τα κομμάτια πιπεριάς. Κατόπιν, βάζουμε λίγο ελαιόλαδο σε τηγάνι ή σε σχαροτήγανο σε δυνατή φωτιά. Όταν κάψει, ψήνουμε τα καλαμάκια μέχρι να πάρουν χρώμα από όλες τις πλευρές και να ψηθεί καλά το κοτόπουλο. Στο ίδιο τηγάνι ψήνουμε και τις πίτες, ίσα να πάρουν χρώμα. Σερβίρουμε τα σουβλάκια ζεστά.

Δείτε επίσης: Συνταγή για πορτοκαλόπιτα

1 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.

Βαθμολογήστε τη συνταγή