Τυρινή εβδομάδα και συνταγές

τυρινη και συνταγες

Οι Απόκριες είναι πλέον εδώ. Πάρτι μασκέ, διάθεση τρελό-καρναβάλι-ήρθες-πάλι και φυσικά ατέλειωτο ποτό και φαγητό. Σύμφωνα με την παράδοση, το Τριώδιο ή αλλιώς Αποκριά είναι μια περίοδος 3 εβδομάδων που γιορτάζουμε κάθε χρόνο πριν από τη Σαρακοστή του Πάσχα. Αποτελείται από τρεις εβδομάδες, την Προφωνή, την Κρεατινή και την Τυρινή.

Η πρώτη εβδομάδα ονομάζεται Προφωνή επειδή προφωνεί, δηλαδή ανακοινώνει, ότι αρχίζουν οι Απόκριες, έτσι ώστε κάθε οικογένεια να αγοράσει τα απαραίτητα κρεατικά και άλλα τρόφιμα.

Η δεύτερη εβδομάδα είναι γνωστή ως Κρεατινή, μιας και το έθιμο επέβαλε την κατανάλωση κρέατος όλες τις ημέρες της εβδομάδας, ακόμη και την Τετάρτη και την Παρασκευή. Αποκορύφωμα της εβδομάδας είναι η γνωστή και μη εξαιρετέα Τσικνοπέμπτη, καθώς μαγειρεύουμε το κρέας σε κατσαρόλες, τηγάνια και ψησταριές, αφήνοντάς το να μυρίσει τσίκνα.

Η Τυρινή είναι η τρίτη και τελευταία εβδομάδα του Τριώδιου. Κατά τη διάρκεια της Τυρινής, η παράδοση θέλει να απέχουμε σπό το κρέας και να προτιμήσουμε τα γαλακτοκομικά προϊόντα. Με το τέλος της Τυρινής, σταματάμε να τρώμε κρέας γιατί ξεκινάει η νηστεία της Σαρακοστής του Πάσχα.

Εμείς σας παρουσιάζουμε γευστικές προτάσεις για την Τυρινή και συνταγές για να γιορτάσετε όπως σας αξίζει!

Εύκολες τυροκροκέτες

Μπατζίνα (τυρόπιτα χωρίς φύλλο)

Πατάτες φούρνου με γέμιση φέτας

Πένες φούρνου με τυρί και μπριζόλα

Πιπεριές γεμιστές με φέτα

Τυροκαυτερή

Σαγανάκι

3 Σχόλια

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.