ΑρχικήΆρθραΆμπακος, ένα μοντέρνο meat house στην Τρούμπα του Πειραιά

Άμπακος, ένα μοντέρνο meat house στην Τρούμπα του Πειραιά

Το κρέας είναι διαχρονική αξία για κάθε foodie που σέβεται τον εαυτό του. O Άμπακος στον Πειραιά είναι ένα εστιατόριο που ξεφεύγει από τα υπόλοιπα. Συνδυάζει άψογα ένα αυθεντικό steak house με την σύγχρονη ελληνική κουζίνα, σε μια φιλόξενη και ζεστή ατμόσφαιρα στην Τρούμπα, μια ανάσα πριν το λιμάνι του Πειραιά. Με άλλα λόγια, εδώ η έκφραση “τρώω τον άμπακο” αποκτά υπόσταση.

Άμπακος

Οι λάτρεις του κρέατος από όλη την Αθήνα ξέρουν καλά τον Άμπακο από το ξεκίνημά του τον Οκτώβριο του 2016. Οι ξύλινες λεπτομέρειες στη διακόσμηση δημιουργούν μια ζεστασιά, κάνοντας κοντράστ με τα τραπέζια του καναπέ και τις αναπαυτικές καρέκλες.

Το κρεατοφαγικό μενού έχει εμπλουτιστεί με ορεκτικά που έχει δημιουργήσει ο εξαιρετικός σεφ Χρήστος Τζιέρας. Ξεκινήσαμε με τυρολουκουμάδες με κυκλαδίτικα τυριά σερβιρισμένους με μαρμελάδα μάνγκο, με το οποίο ενθουσιαστήκαμε για την πρωτοτυπία, τις δουλεμένες γεύσεις και την απίθανη τραγανή υφή. 

Τυρολουκουμάδες

Συνεχίσαμε με το σαγανάκι από πικάντικο κεφαλοτύρι Ελασσόνας με chutney φράουλας, το οποίο έχει άψογη κρούστα, ενώ ο πιπεράτος χαρακτήρας του τυριού έρχεται σε απόλυτη γευστική ισορροπία με το γλυκό chutney φράουλας. Πολλές παρέες το παραγγέλνουν σε διπλή ποσότητα για να είναι όλοι σίγουροι ότι θα φάνε από αυτή τη λιχουδιά.

Σαγανάκι από κεφαλοτύρι Ελασσόνας

Επόμενο πιάτο, το προσούτο προβατίνας με πορτοκάλι και γραβιέρα. Εδώ, το ιταλικό ταπεραμέντο συναντά την ελληνική γεύση. Η αίσθηση της προβατίνας – ένα κρέας που αποκτά ολοένα και μεγαλύτερο κοινό – είναι διακριτική, φίνα και σε απόλυτη αρμονία με τα εσπεριδοειδή. 

Προσούτο προβατίνας

O Άμπακος στον Πειραιά είναι ένα εστιατόριο που ξεφεύγει από τα υπόλοιπα

Από τις σαλάτες, ξεχωρίσαμε αυτή με σπανάκι, ρόκα, βαλεριάνα, ψητό κατσικίσιο τυρί, πορτοκάλι και βινεγκρέτ εσπεριδοειδών. Πληθωρική, ενδιαφέρουσα με βάθος γεύσης και άκρως εντυπωσιακή. 

Σαλάτα με κατσικίσιο τυρί

Όταν περνάμε στο κρέας, η απόλαυση απογειώνεται. Η ποικιλία από τέσσερα λουκάνικα ωρίμανσης είναι ο μεζές που θα σε κερδίσει για την βαθιά νοστιμιά και τα ιδιαίτερα αρώματα των μπαχαρικών των λουκάνικων. 

Ποικιλία λουκάνικων

Περνώντας στους πρωταγωνιστές του γεύματος, τα πραγματικό αστέρια είναι η picanha Black Angus η οποία σερβίρεται με σάλτσα τσιμιτσούρι και θαλασσινό αλάτι Maldon, και η συγκλονιστική μοσχαρίσια μπριζόλα Tomahawk. Στον Άμπακο ψήνουν όλα τα κρεατικά στην εντέλεια στον ισπανικό φούρνο Mibrasa τύπου Josper που τους χαρίζει το χαρακτηριστικό καπνιστό τους άρωμα. Το γευστικό αποτέλεσμα; Ζουμερό κρέας με μια τρυφεράδα που δεν ξεχνάς εύκολα, αξιοθαύμαστη υφή και σπάνια φινέτσα. 

Για τους πραγματικούς εραστές της κρεατοφαγίας, στον Άμπακο μπορούν να προ-παραγγείλουν ιδιαίτερες κοπές και κρέατα, όπως το crème de la crème μοσχαρίσιο Κobe ή το φημισμένο Wagyu. Αλλά και οι λάτρεις των “ντόπιων” προϊόντων έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν ανάμεσα σε ελληνικές αυτόχθονες φυλές κρεάτων, ή ελληνικές βιολογικές εκτροφές. Το αμιγώς ελληνικό ταπεραμέντο παραμονεύει φυσικά στα περισσότερα πιάτα του καταλόγου, με πινελιές προϊόντων ΠΟΠ παραγωγών από όλη την Ελλάδα να δίνουν “ψυχή” στις γευστικές προτάσεις.

Πικάνια

Στον δυνατό επίλογο, θα σου προτείνουμε το σπασμένο μιλφέιγ με παγωτό βανίλια, σοκολάτα, κρεμ μπρουλέ, τυλιγμένα σε βουτυράτη σφολιάτα, επιτυχημένα ταιριασμένο με σως καραμέλας.

Σπασμένο μιλφέιγ

Άμπακος, Φίλωνος 66 & 2ας Μεραρχίας, Πειραιάς, Τ: 210 4525251

Ακολουθήστε τον Άμπακο στο Facebook και το Instagram

Μη χάσετε

Πορτοκαλόπιτα

Πεντανόστιμη πορτοκαλόπιτα σιροπιαστή ή πατσαβουρόπιτα, με αφράτη υφή και πλούσια γεύση από τον Τάσο Αντωνίου!

Παραδοσιακά φαλάφελ

Παραδοσιακή συνταγή για φαλάφελ! Τα φαλάφελ ή ρεβιθοκεφτέδες είναι κλασική συνταγή από την κουζίνα της Μέσης Ανατολής.

Σοκολατόπιτα

Αφράτη, λαχταριστή και ζουμερή σοκολατόπιτα. Αυτή η συνταγή για εύκολη σοκολατόπιτα ετοιμάζεται μέσα σε 15 λεπτά και θυμίζει σουφλέ σοκολάτας.

Συνταγές σε 30 λεπτά

Μακαρονάδα με σάλτσα παντζαριού και φέτας

Η γλυκιά γεύση του παντζαριού σε συνδυασμό με την βελούδινη γεύση της φέτας και τη φρεσκάδα του λεμονιού δίνουν σε αυτή τη μακαρονάδα απίθανη νοστιμιά και ιδιαιτερότητα!

Μαλακά μπισκότα διπλής σοκολάτας

Αφράτα και μαλακά μπισκότα με καστανή ζάχαρη από τον Τάσο Αντωνίου. Εύκολα, γρήγορα, πεντανόστιμα μπισκότα για πρωινό και για όλες τις ηλικίες.

Σαλάτα με κινόα

Σαλάτα με κινόα από τον Τάσο Αντωνίου! Μια θρεπτική σαλάτα με κινόα, λαχανικά, ξηρούς καρπούς και ελαιόλαδο που σίγουρα θα λατρέψετε!

Ανακαλύψτε συνταγές

Φλωρεντίνες αμυγδάλου νηστίσιμες

Φλωρεντίνες αμυγδάλου, το πιο εύκολο γλυκό κέρασμα από τον Τάσο Αντωνίου. Μπορείτε να τις βουτήξετε μέχρι τη μέση σε λιωμένη κουβερούρα για μια σοκολατένια παραλλαγή.

Σπανακόπιτα

Συνταγή για υπέροχη σπανακόπιτα με φέτα και μυζήθρα.

Χωριάτικη τάρτα με πιπεριά Φλωρίνης

Μια υπέροχη τάρτα με χωριάτικη ζύμη, ψητή πιπεριά Φλωρίνης και πράσα. Το γιαούρτι στη γέμιση κάνει τη διαφορά!

Περισσότερα άρθρα

Μυστικά για τέλεια βασιλόπιτα

Η συνταγή της βασιλόπιτας έχει τα μυστικά της.

Κίμτσι: το superfood από την Κορέα που χαρίζει μακροζωία

Γνωρίστε το κίμτσι, την υπερτροφή από την Κορέα που υπόσχεται μακροζωία με τον πιο φυσικό τρόπο.

Πώς θα πετύχεις το τέλειο τσίζκεικ

Μυστικά και tips για το πιο νόστιμο σπιτικό cheesecake.

3 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Καλά είμαστε Πειραιώτες και δεν ξέρουμε αυτό το μαγαζί, πως γίνεται; Θα πάμε να το δοκιμάσουμε γιατί έχουμε εμπιστοσύνη στις προτάσεις και φυσικά γιατί είναι στον όμορφο Πειραά μας. Αυτή η tomahawk μου έκλεισε το μάτι 😉

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ