ΑρχικήΣυνταγέςΓλυκάΕύκολη τούρτα παγωτό στο πι και φι

Εύκολη τούρτα παγωτό στο πι και φι

Εύκολη τούρτα παγωτό στο πι και φι! Δοκιμάστε τη συνταγή για αυτή την τέλεια και πεντανόστιμη τούρτα που θα εντυπωσιάσει τους καλεσμένους σας.

Εύκολη τούρτα παγωτό στο πι και φι
Εκτύπωση

Εύκολη τούρτα παγωτό στο πι και φι

Εύκολη τούρτα παγωτό στο πι και φι! Δοκιμάστε τη συνταγή για αυτή την τέλεια και πεντανόστιμη τούρτα. Θα τη λατρέψετε.
Πιάτο Γλυκά
Κουζίνα Διεθνής
Λέξη κλειδί Εύκολη τούρτα παγωτό στο πι και φι
Προετοιμασία 10 λεπτά
Εκτέλεση 10 λεπτά
Συνολικός χρόνος 20 λεπτά
Μερίδες 8
Θερμίδες 500θερμίδες

Υλικά

  • 15 πτι μπερ με γεύση σοκολάτα
  • 1 συσκευασία παγωτό βανίλια
  • 17 σοκολατένια μπισκότα με γέμιση λευκής κρέμας βανίλιας τύπου Oreo
  • 750 γρ. κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά από τα οποία τα 500 γρ. χτυπημένη κρέμα γάλακτος σε σαντιγί
  • 450 γρ. κουβερτούρα ψιλοκομμένη
  • 225 γρ. βούτυρο

Εκτέλεση

  • Σε μακρόστενη φόρμα για κέικ στρώνουμε λαδόκολλα ή αλουμινόχαρτο. Στρώνουμε τα μισά πτι μπερ στη φόρμα. Κόβουμε με μαχαίρι 2 ορθογώνιες φέτες παγωτό και τις απλώνουμε πάνω από τα μπισκότα. Με κουτάλι απλώνουμε από πάνω μία στρώση σαντιγί. Επικαλύπτουμε με σοκολατένια μπισκότα και επαναλαμβάνουμε με άλλη μια στρώση με την παραπάνω σειρά (πτι μπερ, παγωτό, σαντιγί). Τοποθετούμε το γλυκό στην κατάψυξη για 6-8 ώρες. 
  • Κατόπιν ετοιμάζουμε τη γκανάς σοκολάτας: σε κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά ζεσταίνουμε το βούτυρο. Όταν λιώσει, προσθέτουμε 250 γρ. κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε. Ανεβάζουμε σε δυνατή φωτιά, ανακατεύοντας απαλά. Κατεβάζουμε από την φωτιά αμέσως μόλις ομογενοποιηθεί το μείγμα χωρίς να βράσει. Σε μεγάλo μπολ όπου έχουμε τοποθετήσει την ψιλοκομμένη κουβερτούρα μεταφέρουμε το μείγμα βουτύρου και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί η γκανάς. 
  • Βγάζουμε από την κατάψυξη το γλυκό και το ξεφορμάρουμε, τοποθετώντας το σε πιατέλα. Επικαλύπτουμε την τούρτα με τη γκανάς. Προαιρετικά, πασπαλίζουμε με κομμάτια μπισκότου και τοποθετούμε την τούρτα παγωτό στην κατάψυξη για 15-20 λεπτά. Σερβίρουμε σε κομμάτια. Η τούρτα παγωτό διατηρείται στην κατάψυξη για 5 ημέρες.
    Φωτο: butterwithasideofbread.com

Tips

Ετοιμάστε το γλυκό και αφήστε το στην κατάψυξη για μία ημέρα πριν το καταναλώσετε. Την επόμενη θα είναι πιο μαλακό και εύκολο να κοπεί. Η νοστιμιά είναι πάντα ίδια!

Δείτε επίσης: Η καλύτερη συνταγή για πορτοκαλόπιτα

Greek recipes in English: Visit MyGreekSalad.com

Μη χάσετε

Πορτοκαλόπιτα

Πεντανόστιμη πορτοκαλόπιτα σιροπιαστή ή πατσαβουρόπιτα, με αφράτη υφή και πλούσια γεύση από τον Τάσο Αντωνίου!

Παραδοσιακά φαλάφελ

Παραδοσιακή συνταγή για φαλάφελ! Τα φαλάφελ ή ρεβιθοκεφτέδες είναι κλασική συνταγή από την κουζίνα της Μέσης Ανατολής.

Σοκολατόπιτα

Αφράτη, λαχταριστή και ζουμερή σοκολατόπιτα. Αυτή η συνταγή για εύκολη σοκολατόπιτα ετοιμάζεται μέσα σε 15 λεπτά και θυμίζει σουφλέ σοκολάτας.

Συνταγές σε 30 λεπτά

Μακαρονάδα με σάλτσα παντζαριού και φέτας

Η γλυκιά γεύση του παντζαριού σε συνδυασμό με την βελούδινη γεύση της φέτας και τη φρεσκάδα του λεμονιού δίνουν σε αυτή τη μακαρονάδα απίθανη νοστιμιά και ιδιαιτερότητα!

Μαλακά μπισκότα διπλής σοκολάτας

Αφράτα και μαλακά μπισκότα με καστανή ζάχαρη από τον Τάσο Αντωνίου. Εύκολα, γρήγορα, πεντανόστιμα μπισκότα για πρωινό και για όλες τις ηλικίες.

Σαλάτα με κινόα

Σαλάτα με κινόα από τον Τάσο Αντωνίου! Μια θρεπτική σαλάτα με κινόα, λαχανικά, ξηρούς καρπούς και ελαιόλαδο που σίγουρα θα λατρέψετε!

Ανακαλύψτε συνταγές

Tαϊλανδέζικη σούπα tom yum με γάλα καρύδας

Συνταγή για σούπα tom yum με γάλα καρύδας, τζίντζερ και κοτόπουλο από τον Τάσο Αντωνίου.

Μαριναρισμένος σολομός

Συνταγή για υγιεινό μαριναρισμένο σολομό!

Μπακαλιάρος σκορδαλιά σε 10 λεπτά

Μπακαλιάρος σκορδαλιά από τον Τάσο Αντωνίου. Ιδανικός για την 25η Μαρτίου, για όσους θέλουν να ετοιμάσουν ένα αξέχαστο τραπέζι, εύκολα γρήγορα και νόστιμα!

Περισσότερα άρθρα

Ο απίστευτος λόγος που πρέπει να βάζεις τα μπαχαρικά στην κατάψυξη

Τα μπαχαρικά είναι ένας τρόπος να προσθέσεις γεύση στο φαγητό σου. Ήξερες όμως ότι είναι αγαπημένη τροφή και για ζιζάνια και άλλα έντομα;

Πελτές ντομάτας: το λάθος που κάνεις όταν τον μαγειρεύεις

Πελτές ντομάτας και μαγειρική. Δείτε τι λάθος κάνετε όταν μαγειρεύετε τον πελτέ και πώς θα τον χρησιμοποιήσετε σωστά.

2 ΣΧΟΛΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Βαθμολογήστε τη συνταγή




εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ