Προσοχή! Ανάκληση πασίγνωστου καφέ εσπρέσο από τον ΕΦΕΤ

Ανάκληση καφέ εσπρέσο από τον ΕΦΕΤ

Στην ανάκληση συσκευασμένου πασίγνωστου καφέ εσπρέσο από την ελληνική αγορά προχωρά ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων. Πιο συγκεκριμένα, ο Ε.Φ.Ε.Τ. ενημερώθηκε μέσω του Συστήματος Έγκαιρης Προειδοποίησης για τα Τρόφιμα και τις Ζωοτροφές (RASFF), σχετικά με τη διακίνηση καφέ του οποίου ορισμένες συσκευασίες είναι ελαττωματικές.

Η ιταλική εταιρεία Illycaffè S.p.A. ανακαλεί όσες από τις ακόλουθες συσκευασίες 250g, καφέ σε σπυρί, λείπει η βαλβίδα εκτόνωσης πίεσης από το κάτω μέρος της συσκευασίας με ενδεχόμενη ξαφνική αποκόλληση του εσωτερικού μεταλλικού καλύμματος από το δοχείο τη στιγμή του ανοίγματος. Ελαττωματικές συσκευασίες μπορεί να υπάρχουν στα παρακάτω προϊόντα με ημερομηνίες λήξης από 10/2019 έως 02/2020:

Ανάκληση καφέ εσπρέσο από τον ΕΦΕΤ

Οι ελαττωματικές συσκευασίες είναι εύκολα αναγνωρίσιμες διότι δεν διαθέτουν τη βαλβίδα εκτόνωσης πίεσης στο κάτω μέρος και μπορεί να ανιχνευθεί μια ανώμαλη διόγκωση στη συσκευασία. Ανάκληση καφέ εσπρέσο από τον ΕΦΕΤ

Από πλευράς Ε.Φ.Ε.Τ. οι σχετικοί έλεγχοι βρίσκονται σε εξέλιξη και καλούνται οι καταναλωτές να μην ανοίξουν τις ελαττωματικές συσκευασίες.

3 Σχόλια

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.