Δυο πανεύκολοι τρόποι να συντηρήσεις τα συσκευασμένα λαχανικά περισσότερο

Συσκευασμένη σαλάτα

Τα συσκευασμένα λαχανικά που κυκλοφορούν στο εμπόριο είναι ιδιαίτερα βολικά, καθώς είναι έτοιμα προς κατανάλωση και μάλιστα κομμένα για τη σαλάτα σου. Μπορείς να τα χρησιμοποιήσεις είτε σαν συνοδευτικό στο φαγητό σου, είτε σε smoothies, σε τορτίγιες και όπου θέλεις. 

Βέβαια οι σαλάτες αυτές πρέπει να καταναλωθούν αμέσως μόλις ανοίξεις τη συσκευασία, καθώς το γεγονός πως είναι έτοιμες προς κατανάλωση τις καθιστά ευάλωτες. Υπάρχουν όμως και καλά νέα που θα σώσουν τις σαλάτες σου από τον κάδο σκουπιδιών. Με αυτά τα δύο πολύ απλά και εύκολα tips θα μεγιστοποιήσεις τον χρόνο ζωής των συσκευασμένων λαχανικών σου.

Δείτε ακόμα: η ωραιότερη σαλάτα με κινόα!

Συντήρησε τα λαχανικά με το χαρτί κουζίνας

 Κόψε ένα κομμάτι χαρτί κουζίνας και βάλε το μέσα στη σακούλα των λαχανικών γύρω. Κλείσε τη σακούλα ερμητικά με τα ειδικά κλπις για πλαστικές συσκευασίες. Το χαρτί θα απορροφήσει την υγρασία που διαφορετικά θα κατέστρεφε στα φύλλα, βοηθώντας τα λαχανικά να παραμείνουν φρέσκα περισσότερο. Θυμήσου να αλλάζεις το χαρτί κάθε μέρα για καλύτερα αποτελέσματα.

Δείτε ακόμα: μάθε να φτιάχνεις υπέροχη πολίτικη λαχανοσαλάτα!

Αποθήκευσε τη σαλάτα σε άλλο δοχείο

Η λεπτή πλαστική συσκευασία των λαχανικών δεν προστατεύει τη σαλάτα από τα υπόλοιπα τρόφιμα τα οποία πιέζουν και τραυματίζουν τα λαχανικά αν τα τακτοποιήσεις άτσαλα μέσα στο συρτάρι του ψυγείου. Απόφυγε τα χτυπήματα που θα κάνουν τα λαχανικά σου να ωριμάσουν πιο γρήγορα, μεταφέροντας τα σε αεροστεγές δοχείο αποθήκευσης.

Πρώτα, στρώσε το κάτω μέρος του δοχείου με χαρτί κουζίνας το οποίο θα απορροφήσουν την υγρασία. Στη συνέχεια, βάλε απαλά τα λαχανικά στο δοχείο και κάλυψε τα λαχανικά ακόμη ένα χαρτί κουζίνας προτού κλείσεις το καπάκι. Μην τα πιέζεις να χωρέσουν όλα σε ένα δοχείο, αλλά άπλωσε τα εάν χρειαστεί. Εάν τα πιέσεις ενδεχομένως να μην έχουν επαρκή χώρο, γεγονός που μπορεί να προκαλέσει γρήγορη σήψη.

Δεν υπάρχουν σχόλια.

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.