Πάβλοβα με κρέμα λευκής σοκολάτας και φράουλες

Πάβλοβα με κρέμα λευκής σοκολάτας και φράουλες
Προετοιμασία
30 λεπτά
Εκτέλεση
1 ώρα
 
Μερίδες: 8
Υλικά
  • 4 αυγά τα ασπράδια
  • 250 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 2 κ.γλ. κορν φλάουρ
  • 1 κ.γλ. λευκό ξίδι
  • 400 γρ. λευκή κουβερτούρα Nestlé Dessert
  • 400 γρ. κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά
  • 2-3 κ.σ. μαρμελάδα φράουλα για το γαρνίρισμα
  • φράουλες καθαρισμένες και κομμένες στα 2 για το γαρνίρισμα
Εκτέλεση
  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 100οC, στον αέρα.

  2. Στο σταθερό μίξερ χτυπάμε τα ασπράδια με τη ζάχαρη άχνη αρχικά σε χαμηλή ταχύτητα και όταν αναμειχθούν τα υλικά ανεβάζουμε στην υψηλή ταχύτητα. Χτυπάμε για 10 λεπτά μέχρι να αφρατέψει η μαρέγκα και να σχηματιστούν απαλές κορυφές στην επιφάνειά της. Προσθέτουμε το κορν φλάουρ, το λευκό ξύδι και με τη σπάτουλα ανακατεύουμε απαλά και κυκλικά μέχρι να ενσωματωθούν τα υλικά. 

  3. Μεταφέρουμε τη μαρέγκα σε ταψί στρωμένο λαδόκολλα και με μια σπάτουλα της δίνουμε σχήμα στρογγυλής βάσης διαμέτρου 20 εκ. Για μεγαλύτερη ευκολία μπορούμε να την αδειάσουμε μέσα σε ένα τσέρκι διαμέτρου 20 εκ. Ψήνουμε για 50 λεπτά-1 ώρα. Αφήνουμε τη μαρέγκα να κρυώσει μέσα στον κλειστό φούρνο. 

  4. Σε κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά ζεσταίνουμε την μισή ποσότητα από την κρέμα γάλακτος. Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε την κουβερτούρα Nestlé Dessert. Ανακατεύουμε κυκλικά με μαρίζ μέχρι να λιώσει η κουβερτούρα. Αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει. Με το σύρμα χτυπάμε την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος μέχρι να γίνει μια πηχτή κρέμα (η υφή πρέπει να θυμίζει γιαούρτι). Προσθέτουμε το κρύο μείγμα κουβερτούρας και ανακατεύουμε. 

  5. Μοντάρουμε την πάβλοβα: Περιχύνουμε την κρέμα σοκολάτας στην ψημένη μαρέγκα. Γαρνίρουμε με τη μαρμελάδα και τις φράουλες. Η πάβλοβα διατηρείται στο ψυγείο.

Δεν υπάρχουν σχόλια.

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.