Τα φρέσκα της νηστείας

Η νηστεία είναι η αποχή από συγκεκριμένες τροφές, με σκοπό τη σωματική αλλά και πνευματική άσκηση του ατόμου. Αποκλείοντας από τη διατροφή το κρέας, τα γαλακτοκομικά και κάθε είδους ζωικής προέλευσης τροφή, τα υλικά που πρωταγωνιστούν στην κουζίνα μας είναι κατά κύριο λόγο τα φρέσκα φρούτα και λαχανικά. Γι’αυτό και αξίζει να δώσουμε σημασία στη σωστή επιλογή, ώστε να αναδείξουν τις γευστικές δημιουργίες μας και φυσικά να τα απολαύσουμε στα καλύτερά τους.

Σε αναζήτηση της πιο φρέσκιας μαναβικής για τις νηστίσιμες συνταγές μας, ο δρόμος μας οδήγησε στα My Market. Μια πρώτη ματιά φτάνοντας στον χώρο της μαναβικής σου προσδιορίζει ότι θα βρεις όλα τα φρέσκα προϊόντα που μπορεί να ζητήσεις στο είδος τους. Σε συνεργασία με παραγωγούς και αγροτικούς συνεταιρισμούς από όλη την Ελλάδα που ακολουθούν τις πιο σύγχρονες προδιαγραφές παραγωγής, τα καταστήματα παραλαμβάνουν καθημερινά τα φρέσκα φρούτα και λαχανικά, τα οποία μάλιστα έχουν συλλεχθεί το προηγούμενο βράδυ! Αλλά και για τους πιο απαιτητικούς, υπάρχει μια πολύ μεγάλη γκάμα ολόφρεσκων βιολογικών προϊόντων.

Κάτι που μας εκπλήσσει πολύ θετικά σε κάθε επίσκεψη είναι το πόσο φρέσκα συντηρούνται στα ψυγεία και τους πάγκους τα φρούτα και τα λαχανικά. Οι φιλικοί και εξυπηρετικοί υπάλληλοι ζυγίζουν τα φρέσκα προϊόντα και έχουν πάντα μια συμβουλή για το πώς να συντηρήσετε ή ακόμη και να μαγειρέψετε με τα λαχανικά ή τα φρούτα σας.  Απόλυτα λογικό, αν σκεφτείτε ότι εδώ βρίσκει κανείς από τα πιο καθημερινά είδη, όπως πατάτες και πιπεριές σε διάφορες ποικιλίες, μέχρι εξεζητημένα προϊόντα όπως baby καλαμπόκι, εξωτικά mangosteen και φρούτα του δάσους. Ρέβες, παντζάρια, μανιτάρια, σπαράγγια, μαρούλι φριζέ, πολύχρωμες πιπεριές, άγριες αγκινάρες, μαρούλια, φράουλες, πολλές ποικιλίες μήλων, αχλάδια, μπανάνες κλέβουν τις εντυπώσεις στα ράφια της μαναβικής.  Όλα επιλεγμένα με φροντίδα, ζωντανά και άψογα, μας τραβούν από τη μύτη με τις γαργαλιστικές μυρωδιές τους.

Μας αρέσει πολύ η έμφαση που δίνουν τα My Market στα εγχώρια και εποχιακά προϊόντα, και γι’αυτό σε κάθε είδος αναγράφεται η περιοχή προέλευσης. Μάλιστα ανακαλύψαμε τη δυνατότητα ιχνηλασιμότητας μέσω QR code, η οποία πιστοποιεί ότι κάθε φρέσκο προϊόν που διαθέτουν τα My Market έχει ελεγχθεί από την παραγωγή του μέχρι να φτάσει στο σούπερ μάρκετ. Σκανάροντας με το smartphone τον QR κωδικό κάθε φρέσκου προϊόντος, θα μάθετε όλες τις πληροφορίες για την πρόελευση του προϊόντος, τον παραγωγό και κάθε πληροφορία από τη στιγμή της καλλιέργειάς του μέχρι την τοποθέτηση στο ράφι της μαναβικής.

Μάλιστα, απόδειξη της φρεσκάδας των προϊόντων μαναβικής είναι και η πρωτοβουλία “ή Φρέσκο ή Φέρτο”. Κάθε εβδομάδα, σε όλα τα My Market θα βρείτε ένα συγκεκριμένο είδος με τη χαρακτηριστική πράσινη σφραγίδα, η οποία προσφέρει παράλληλα 100% εγγύηση αντικατάστασης. Αν για οποιονδήποτε λόγο δεν μείνετε ικανοποιημένοι από τη φρεσκάδα του προϊόντος αυτού, μπορείτε να επιστρέψετε στο κατάστημα με την απόδειξη και να σας το αντικαταστήσουν στο 100%. 

Και για εσάς που δεν έχετε χρόνο μέσα στην ημέρα για να κάνετε τις αγορές σας στο σούπερ μάρκετ,  το e-shop του My Market δίνει τη δυνατότητα για αγορές οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας, όπου κι αν βρίσκεστε. Όχι μόνο μπορείτε να παραγγείλετε τα ολόφρεσκα προϊόντα σας, αλλά και να εξατομικεύσετε την παραγγελία σας βάσει των αναγκών σας. Αν για παράδειγμα θέλετε να φτιάξετε γεμιστά, μπορείτε να προσθέσετε σαν σημείωση στην παραγγελία σας οι ντομάτες και οι μελιτζάνες να έχουν παρόμοιο μέγεθος ώστε να ψηθούν ομοιόμορφα. Εάν θέλετε να φτιάξετε μπανόφι, μπορείτε να ζητήσετε ώριμες μπανάνες για να τις προσθέσετε στο γλυκό σας. Μάλιστα, είναι το το μοναδικό e-shop αλυσίδας σούπερ μάρκετ που παρέχει την υπηρεσία παράδοσης των αγορών σας στην πόρτα σας, σε όλη την Ελλάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια.

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.