Από την Μαρία Αϊβαλιώτη,
Η φετινή διακόσμηση του χριστουγεννιάτικου δέντρου μας θα είναι ιδιαίτερη, κατασκευασμένη από τα χεράκια μας και θα μοσχοβολά. Το χριστουγεννιάτικο δέντρο μας θα στολιστεί με φέτες πορτοκαλιού, μια ιδέα εύκολη και πάνω απ’όλα πρωτότυπη που ταιριάζει με τη θαλπωρή των Χριστουγέννων!
Πώς θα το φτιάξουμε: Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 80ο C. Στη συνέχεια, με ένα σχετικά μεγάλο κι αιχμηρό μαχαίρι κόβουμε τα πορτοκάλια σε πολύ λεπτές φέτες χωρίς να αφαιρέσουμε τη φλούδα τους. Αφού κόψουμε τις φέτες, τις τοποθετούμε σε μια πιατέλα στην οποία έχουμε στρώσει χαρτί κουζίνας ώστε να αποβάλλουν τα περιττά υγρά τους. Στη συνέχεια, βάζουμε τις φέτες πάνω σε μια λαμαρίνα στρωμένη με λαδόκολλα. Ψήνουμε τις φέτες στους 80οC για 4 με 5 ώρες, φροντίζοντας κάθε μια ώρα να τις γυρνάμε από την άλλη πλευρά. Μόλις είναι έτοιμες, δηλαδή όταν η σάρκα τους γίνει αρκετά σκληρή και έχει αποκτήσει σκούρο χρυσαφί χρώμα, βγάζουμε τη λαμαρίνα από τον φούρνο, την τοποθετούμε σε ένα δροσερό μέρος και αφήνουμε τις φέτες πορτοκαλιού να κρυώσουν. Έπειτα, με ένα αιχμηρό μαχαίρι, σε κάθε μια φέτα κάνουμε μια μικρή τρύπα και περνάμε έναν σπάγκο ή μια κορδέλα της αρεσκείας μας στο μήκος που επιθυμούμε. Τα στολίδια από φέτες πορτοκαλιού είναι έτοιμα για να τα κρεμάσουμε στο χριστουγεννιάτικο δέντρο μας!