ΑρχικήΆρθραΑυτοκτόνησε ο σεφ του καλύτερου εστιατορίου στον κόσμο

Αυτοκτόνησε ο σεφ του καλύτερου εστιατορίου στον κόσμο

Από την Μαρία Αϊβαλιώτη,

Το νέο έπεσε σαν κεραυνός εν αιθρία στους γαστρονομικούς κύκλους και προκάλεσε όχι μόνο έκπληξη, αλλά έντονα και δυσάρεστα συναισθήματα. Ο 44χρονος σεφ Benoît Violier, κατά πολλούς ο κορυφαίος σεφ παγκοσμίως, βρέθηκε νεκρός στο σπίτι του και οι αστυνομικές αρχές κάνουν λόγο για αυτοκτονία. 

Ο Violier ήταν σεφ του Restaurant de l’Hotel de Ville στην πόλη Crissier, κοντά στη Λωζάνη της Ελβετίας. Το 2015 ήταν μια χρονιά ορόσημο για τον σεφ αφού το εστιατόριό του, το οποίο έχει βραβευθεί με τρια αστέρια Michelin, βρέθηκε στην πρώτη θέση της γαλλικής La Liste, μια πρωτοβουλία-θεσμό του γαλλικού κράτους για την ανακήρυξη των επιφανέστερων εστιατορίων που περιλαμβάνει τα 1000 καλύτερα εστιατόρια σε 48 χώρες κόσμου. 

Ο Violier γεννήθηκε το 1971 και μεγάλωσε στην γαλλική πόλη Montils. Η αγάπη για τη γαστρονομία τον οδήγησε το 1987 στο πλευρό του σεφ Didier Stéphan που τον μύησε στα μυστικά της μαγειρικής και της γαστρονομίας. Το 1991 βρίσκεται στο Παρίσι όπου και δουλεύει με τους μεγαλύτερους σεφ, όπως τους Benoît Guichard, Bruno Gricourt, Sylvain Knecht και Joël Robuchon στα πιο εμβληματικά εστιατόρια της γαλλικής πρωτεύουσας. Το 1996 ταξιδεύει στην Ελβετία και αρχίζει να εργάζεται στο Restaurant de l’Hotel de Ville de Crissier στο πλάι του σεφ Philippe Rochat. Το 2000 βραβεύτηκε ως ένας από τους καλύτερους Γάλλους σεφ, ενώ το 2012 αναλαμβάνει τα ηνία του εστιατορίου μαζί με τη σύζυγό του μετά την αποχώρηση του Rochat, τον οποίο θεωρούσε όχι μόνο μέντορα αλλά δεύτερο πατέρα. Το 2013, ο Viollier αναγορεύτηκε ως ο καλύτερος σεφ του κόσμου από τον περίφημο γαστρονομικό οδηγό Gault & Millau.

Το 2015 ήταν μια δύσκολη χρονιά για τον Violier αφού έφυγαν από τη ζωή ο πατέρας του και ο Philippe Rochat.

Μη χάσετε

Πορτοκαλόπιτα

Πεντανόστιμη πορτοκαλόπιτα σιροπιαστή ή πατσαβουρόπιτα, με αφράτη υφή και πλούσια γεύση από τον Τάσο Αντωνίου!

Παραδοσιακά φαλάφελ

Παραδοσιακή συνταγή για φαλάφελ! Τα φαλάφελ ή ρεβιθοκεφτέδες είναι κλασική συνταγή από την κουζίνα της Μέσης Ανατολής.

Σοκολατόπιτα

Αφράτη, λαχταριστή και ζουμερή σοκολατόπιτα. Αυτή η συνταγή για εύκολη σοκολατόπιτα ετοιμάζεται μέσα σε 15 λεπτά και θυμίζει σουφλέ σοκολάτας.

Συνταγές σε 30 λεπτά

Μακαρονάδα με σάλτσα παντζαριού και φέτας

Η γλυκιά γεύση του παντζαριού σε συνδυασμό με την βελούδινη γεύση της φέτας και τη φρεσκάδα του λεμονιού δίνουν σε αυτή τη μακαρονάδα απίθανη νοστιμιά και ιδιαιτερότητα!

Μαλακά μπισκότα διπλής σοκολάτας

Αφράτα και μαλακά μπισκότα με καστανή ζάχαρη από τον Τάσο Αντωνίου. Εύκολα, γρήγορα, πεντανόστιμα μπισκότα για πρωινό και για όλες τις ηλικίες.

Σαλάτα με κινόα

Σαλάτα με κινόα από τον Τάσο Αντωνίου! Μια θρεπτική σαλάτα με κινόα, λαχανικά, ξηρούς καρπούς και ελαιόλαδο που σίγουρα θα λατρέψετε!

Ανακαλύψτε συνταγές

Σπιτική μερέντα με 3 υλικά

Άλειμμα κακάο από τον Τάσο Αντωνίου! Ένα υπέροχο άλειμμα με κακάο ιδανικό για να το αλείψετε σε ζεστό ψωμάκι στο πρωινό.

Cheesecake με πραλίνα φουντουκιού

Υπέροχη συνταγή για τσιζκέικ σοκολατένιο. Με μόνο 3 υλικά φτιάχνεις το πιο εύκολο και υπέροχο γλυκό!

Θαλασσινά με λαχανικά

Συνταγή για θαλασσινά σοτέ με λαχανικά!

Περισσότερα άρθρα

Γιατί οι Γάλλοι γιορτάζουν σήμερα την ημέρα της κρέπας;

Ένα έθιμο με πολύ συγκεκριμένο τελετουργικό το οποίο, αν τηρηθεί κατά γράμμα, έχει ευχάριστα αποτελέσματα για την οικογένεια!

Ο χαλβάς της Καθαράς Δευτέρας

Ο χαλβάς είναι συνυφασμένος με την Καθαρά Δευτέρα. Δείτε τα 6 μυστικά για να ξεχωρίσετε τον καλό χαλβά που θα σερβίρετε στο τραπέζι της Καθαράς Δευτέρας.

Τι κάνουμε τα πασχαλινά αυγά που περίσσεψαν

Πώς θα αξιοποιήσουμε τα πασχαλινά αυγά που περίσσεψαν; 9 έξυπνες συνταγές & ιδέες για να μην πετάξουμε τίποτα!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ